Glassbloggen

Det moderne kjøkkenet

Tiden er kommet for å ta et oppgjør med den gamle kjøkkenløsningen med standardfliser over kjøkkenbenken. Ved bruk av glass har man uendelige muligheter til å sette sitt eget preg på kjøkkenet. Her er det kun din egen fantasi som setter grenser. 

Området over kjøkkenbenken har mange funksjonskrav som det må ta hensyn til. Området skal tåle søl og sprut fra gryter og stekepanner,vannsøl fra vannkranen og flere runder med vaskekluten. Disse kravene har gjerne satt begrensninger til hvordan man kan dekorere denne plassen. Velger du derimot å gå for en løsning i glass vil du få en løsning som både er god fra et praktisk ståsted og som ikke går på bekostning av det estetiske. Glassplateløsninger er slitesterke og enkle å rengjøre. Området over kjøkkenbenken kan dermed fungere som et dekorativt blikkfang som også tåler vann og søl.

 

Tapet

Å dekorere plassen med tapet er et populært valg hos våre kunder. Her kan man bruke sin yndlingstapet, om det skulle være en nøytral eller fargesprek modell. Med fototapet er det mulig å velge akkurat det motivet man ønsker å ha. For å unngå skjøter er det anbefaler vi at tapetet bestilles som én lang stripe. Itillegg bør man også lakkere tapetet for å bevare fargen. Glassplaten plasseres til slutt opp tapeten for å skjerme tapeten for smuss og søl.

 

Maling

Andre velger også å male området over kjøkkenbenken. Dette er en dekorativ og lettvint alternativ som gir uendelig mange fargevalg. Snakk med din fargehandler for råd og veiledning om rett fargevalg og type. Glassplaten monteres oppå malingen når det har tørket.

 

kjøkken

 

Velg den riktige glassplaten

Det er mange ulike glasstyper man kan velge mellom når man skal installere en glassplate over kjøkkenbenken. Frostet glass, klart pleksiglass, laminert og herdet glass er alternativene som er mest populære ved slike løsninger. Vi anbefaler alltid herdet glass ved slike løsninger da dette glassets oppbygning gjør at glasset tåler godt den sterke varmen som oppstår ved kokeplaten. Det er også verdt å vite at man kan skjære til glassplaten slik at man kan få strømuttak, men dette må gjøres før glassplaten monteres.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.