Glassbloggen

4 selvrensende nyskapinger til hjemmet ditt

Skrevet i interiørglass, vinduer, glass på bad

Selvrensende produkter er populært på markedet om dagen, og det er jo egentlig ikke så rart. Rengjøring er ikke akkurat det man ønsker å bruke fritiden på, så når produkter og materialer tar hånd om dette automatisk, frigjør det tid til å fokusere på morsommere ting.

Så hva slags selvrengjørende nyskapinger finnes det egentlig på markedet? I dag ser vi på 4 eksempler.

Selvrensende stekeovn

Uansett hvor rent og pent man har det i hjemmet sitt, så har stekeovnen en tendens til å bli full av smuss og fastbrente matrester. Med mindre man rengjør den hver gang man har brukt den, er det nærmest umulig å holde den blank og ren. Heldigvis finnes det selvrensende stekeovner. Disse gjør bruk av den termiske prosessen pyrolyse. I praksis innebærer dette at ovnen varmes opp til 500 °C, noe som brenner alt smuss i ovnen til aske. Etter det trenger du kun en våt klut for å fjerne restene. Smart!

 

Selvrensende maling og beis

Det høres kanskje rart ut, men det finnes faktisk selvrensende maling. Malingen inneholder en hydrofil malingsfilm som gjør at det blir vanskelig for smuss å feste seg på veggen. Vannet skyller bort rester som forgjeves prøver å klamre seg fast på veggen, slik at huset ser rent og pent ut året rundt. Denne malingen er beregnet for utvendig bruk, og det er viktig å tenke på at regnet ikke alltid kommer til overalt, så du må fortsatt vedlikeholde husveggen. Imidlertid trenger du kanskje ikke å bruke så mye tid på det som med vanlig maling.

 

Selvrensende vinduer

Pilkington har utviklet et selvrensende glass som ofte brukes til vinduer og vinterhager. Støv, pollen og smuss skylles bort når det regner, ved hjelp av en hydrofil film som festes på glasset. Stygge vannflekker fra regn vil med andre ord ikke være et problem lenger – vanndråpene vil forsvinne sammen med smusset fra vinduet. I perioder med lite regn behøver du ikke vaske vinduene på ordinær måte, med vaskeklut og nal, men benytte hageslangen for å spyle glassene rene. Lett som en plett.

 

Selvrensende toalett

En av de siste innovasjonene på markedet er selvrensende toaletter. Innsiden av toalettet er belagt med zirconium og titandioksid, og rengjøringen skjer ved at elektrolysert vann skyller av innsiden av skålen. Når man skyller ned, dekkes innsiden av skålen med elektrolysert vann. I praksis omdannes vannet til et svakt blekemiddel som dreper alle bakterier. 

 

I verdenen av produkter som skal gjøre jobben med å vedlikeholde hjemmet ditt lettere, kommer det stadig nye innovasjoner. For noen år siden var det ikke mange som hadde robotgressklippere eller robotstøvsugere, men i dag er det ikke mange som leer på et øyelokk om de ser dette i noens hjem.

Selvrensende produkter vil antagelig snart bli like vanlige som robotprodukter. Les gjerne mer om selvrensende vinduer og hvordan de kan gjøre din hverdag lettere, og hvilke muligheter som finnes, i vår gratis e-bok om perfekte vinduer.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.


Skap din personlige stil med glassvegg

Skap din personlige stil med glassvegg

Fordelen med glass er at du kan få det akkurat slik du vil, i alle former og varianter, og i alle farger. Skap din stil der du kombinerer glass med andre materialer.