Glassbloggen

Bruksområder for glass i hjemmet

Skrevet i interiørglass, glassvegg, glasstrapp, Glass på kjøkken, glass på bad

Glass er en del av hjemmet for de aller fleste. Det er ikke mange hjem som ikke har vinduer. I takt med at glass har økt i popularitet i moderne hjem, har også bruksområdene utviklet seg. Det er ikke lenger kun i vinduer glass benyttes, men også som bord, dekorative elementer og til og med i trapper. 

I dag lister vi 5 bruksområder for glass i hjemmet som kanskje vil gi deg litt inspirasjon.

1. Badet

Alle ønsker et bad som ser friskt og inviterende ut, og glass er jo derfor optimalt på badet. Det vanligste bruksområdet for glass på badet er å bruke det i dusjdører. Det finnes vel ingen som ønsker å stå og dusje i halvmørke, og med dusjdører i glass slipper du inn maksimalt med lys i alle hjørner.

Du kan også bruke en dusjvegg i glass til badet ved begrenset plass på baderommet. Noe som har vokst enormt i popularitet de siste årene, er å ha en frostet glassdør inn til badet. Det vil fortsatt gjøre at baderommet føles privat, men åpner opp rommet og får det til å virke større.

Du kan også bruke et speilglass, mer spesifikt Pilkington MirroView™, hvis du ønsker å ha en TV på badet som du kan skjule når den er avslått. Les mer om hvordan du kan bruke Pilkington MirroView™ på badet her.

 

2. Kjøkkenet

En av de heteste trendene i kjøkkenverdenen om dagen er å ha glass over kjøkkenbenken. Dette gjør at kjøkkenet føles moderne og stilrent. Det vil også gjøre det mye lettere å fjerne smuss og søl, som er uunngåelig på et kjøkken. Selvfølgelig er også skapdører i glass noe som gir en følelse av åpenhet og friskhet.

Også på kjøkkenet kan du bruke speilglass hvis du ønsker å kunne se på TV mens du lager mat. Noe som blir stadig mer vanlig, er å kombinere Pilkington MirroView™ med flere speil over kjøkkenbenken, slik at kjøkkenet ser skikkelig stort ut samtidig som du har et punkt der du kan se på TV uten at noen vil ane det hvis den er slått av.

 

3. Trappen

Vi har tidligere skrevet om at du kan lage drømmetrappen din i glass. Det er fortsatt ikke så vanlig å ha en glasstrapp, da det er en luksusvare, men det er nettopp derfor det vil gi ditt hjem et sånt løft. Det føles eksklusivt og elegant. Hvis du kombinerer glasstrappen med et glassrekkverk, kan du oppnå effekten av en svevende trapp.

 

4. Soverommet

Garderoben sier utrolig mye om vår personlighet, men samtidig er den noe de fleste av oss gjemmer unna. Hvorfor? Hadde det ikke vært flott å kunne se sine klær og fått inspirasjon til morgendagens antrekk allerede når man går og legger seg på kvelden?

Skyvedørsgarderober i glass vil ikke bare forvandle garderoben til et blikkfang i soverommet, men vil også gjøre at soverommet føles mye større. Særlig hvis du har et walk-in-closet. Skyvedører i glass kan også brukes inn til soverommet for å få inn litt ekstra lys. Det finnes mange forskjellige typer glass som kan benyttes i skyvedører, slik som klart glass og frostet glass, avhengig av hva man ønsker å oppnå for estetisk effekt.

 

5. Glassvegg

Når man tenker glassvegg, er det lett å tenke at det kun brukes i moderne bedriftsbygg, men det går faktisk helt fint å bruke i hjemmet også. Det kan til og med gjøre dagen din litt mer behagelig. Hvis du setter opp for eksempel en glassvegg med Pilkington Optiphon™, det vil si en glassvegg med støyreduserende egenskaper, kan du stenge ute uønskede lyder fra TV-en i stua eller fra lekende barn, samtidig som du kan ha oversikt over hva som skjer. Det er viktig å benytte riktig glass i glassveggen, slik at de oppfyller sikkerhetskrav. Du kan lese mer om sikkerhetsglass her.

 

Dette er kun fem bruksområder for glass i hjemmet, men mulighetene er så mange flere at vi ikke kan liste alle i et blogginnlegg. 

 

Gratis E-bok: Smarte refleksjoner

Relaterte blogginnlegg


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.


Skap din personlige stil med glassvegg

Skap din personlige stil med glassvegg

Fordelen med glass er at du kan få det akkurat slik du vil, i alle former og varianter, og i alle farger. Skap din stil der du kombinerer glass med andre materialer.