Glassbloggen

Vil du ha en svevende trapp?

Har du noen gang sett en trapp der trinnene ser ut til å sveve i luften? Det ser helt magisk ut, men det er faktisk ikke særlig vanskelig å få til. Uansett om du vil ha en glasstrapp eller en mer tradisjonell trapp med tretrinn, kan en svevende trapp lett bli virkelighet.

 

Hvordan oppnår man denne effekten?

Hvis du bruker et glassrekkverk som du fester trinnene i, vil det gi nettopp denne effekten. Du kan fint ha gelender som matcher trinnene for å forsterke effekten. Det finnes to typer materialer som man vanligvis benytter seg av når man skal lage en svevende trapp: glasstrinn og tretrinn. La oss se på forskjellene.

 

Glasstrinn

Glasstrinn som er festet i et glassrekkverk, kan nærmest gi deg følelsen av å gå i løse lufta. Vi bruker ordet kan, fordi det ikke er alle glass som gir denne effekten, og det er ikke alltid det er ønskelig heller. Kanskje du vil ha en liten fargetone i glasset, slik at du for eksempel matcher et annet element i huset? Her er to tips på hva slags glass du bør bruke hvis du vil ha en svevende trapp.

 

Pilkington Optiwhite

Dette er helt transparent glass og vil gi deg følelsen av at du går i løse lufta. Det er et spesialutviklet floatglass med lavt jerninnhold, noe som gir deg et ekstra klart glass, i motsetning til grønnskjæret du finner i vanlig klart glass. Hvis du installerer LED-lamper i trinnene, vil det altså lyse i den fargen som du vil at det skal lyse i. Installerer du LED-lamper i vanlig klart glass, vil du få et litt grønnere lys.

 

Pilkington Optifloat™ Clear

Dette glasset er transparent, men har et lite grønnskjær i seg. Det høres kanskje ikke ut som førstevalget for deg, men har du mange fine grønnplanter i trappeområdet, vil en trapp med litt grønt i seg faktisk være veldig pent, siden det vil gjøre at området ser friskt og luksuriøst ut.

Les mer: Glasstrapper - Dette bør du vite

 

Tretrinn

Tretrinn med glassrekkverk er også utrolig elegant og gir en nesten drømmeaktig effekt. Dette egner seg for den med litt mer tradisjonell smak. Når tretrinnene er festet i et glassrekkverk, vil det virkelig gi effekten av svevende trinn, siden kontrasten blir så sterk at man nesten glemmer at det er et rekkverk der i det hele tatt. Du kan bruke mange forskjellige tretyper og farger, slik at du oppnår akkurat den estetiske effekten du er på jakt etter. Det er imidlertid viktig å ikke glemme at selv om du bruker tretrinn, så må glassrekkverket fortsatt være sikkerhetsglass, da det skal bære stor vekt.

 

Det finnes ikke noen fasit på hva som er penest. Det er kun din personlige smak som avgjør om du vil feste glasstrinn eller tretrinn i ditt glassrekkverk når du ønsker å lage en "svevende" trapp. Vi anbefaler at du velger det alternativet som gir mest mening i hjemmet ditt, og at du leser litt mer om glassrekkverk før du tar det første trinnet på prosjektet.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glasstrapp]
Med rekkverk i glass får du en moderne, tidløs trapp

Med rekkverk i glass får du en moderne, tidløs trapp

Trappen har gått fra å være en ren praktisk nødvendighet til å bli en sentral del av interiøret. I dag har du uendelige muligheter innen trappedesign, og det er svært populært å bruke glass i rekkverk.


Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Når vi skal beskytte det som er av verdi for oss, er det like ofte snakk om mennesker og gjenstander med stor affeksjonsverdi som dyre, materielle ting. Ved å sette inn sikkerhetsglass i boligen din øker du sikkerheten i hjemmet.


Hva er sikkerhetsglass?

Hva er sikkerhetsglass?

I likhet med mange kjente oppfinnelser ble sikkerhetsglass oppfunnet ved en feiltagelse.