Glassbloggen

Hvilke typer rekkverk finnes det?

Rekkverk har som formål å gi sikkerhet, forsterke inntrykket og noen ganger også avskjerme. Terrassen er en forlengelse av stuen din, så det er naturligvis viktig at denne gir det ønskede inntrykket. Det finnes mange forskjellige typer rekkverk du kan velge blant, og det er viktig å finne et som passer din personlighet og dine preferanser.

Kanskje vil du ha det samme som alle andre i nabolaget, eller så vil du skille deg litt ut og ha noe som fanger oppmerksomheten. Så hva har du da primært å velge mellom?

 

1. Metall

Metall er sterkt og krever veldig lite vedlikehold. Disse holder lenge og har blitt bygd helt siden middelalderen. Det gir et gammeldags inntrykk og er ofte førstevalget for dem med sansen for det litt mer viktorianske eller gotiske. Metallrekkverk er ofte lagd i aluminium, siden dette er et relativt billig materiale. Rustfritt stål er også et populært valg, da det trolig er blant de som krever minst vedlikehold.

 

2. Tre

Hvis du vil oppnå en rustikk følelse, er nok tre veien du bør gå. Tre kan imidlertid fort bli relativt dyrt og krever mye vedlikehold. Råte og insekter kan bli en utfordring hvis rekkverket ikke skjøttes ordentlig. Fordelen med trerekkverk er at du ofte kan bygge dem selv, og at du kan velge mellom mange forskjellige typer tre.

 

3. Vinyl

På andre siden av spektret finner du vinylpaneler. Disse krever veldig lite vedlikehold og holder seg friske med minimal anstrengelse. Videre er plast generelt et billigere alternativ og kan tilpasses mange forskjellige stiler. Det finnes for eksempel vinylplater som ser ut som tre, hvis du føler at du vil gi inntrykket av tre, men ikke har tid eller energi til vedlikeholdet som et trerekkverk medfører.

 

4. Glassrekkverk

Boligeiere som ikke ønsker å få utsikten blokkert, benytter seg ofte av glassrekkverk. Dette er hovedformålet med glassrekkverk – å beholde utsikten, men bevare sikkerheten. Glassrekkverk passer for den som vil ha noe litt mer moderne, og kan settes inn i separate paneler hvis man vil ha inn mer luft på terrassen. Det finnes to hovedtyper glassrekkverk og masse forskjellige glasstyper å velge mellom. Glassrekkverk trenger ikke å vedlikeholdes i det hele tatt, så lenge man benytter seg av selvrensende glass.

 

Med så mange alternativer på hva man kan velge mellom, er det ikke alltid like lett å vite hvor man skal lande. Uansett hva slags materiale du velger, vil et rekkverk gi hjemmet ditt mer karakter.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.