Glassbloggen

Hvilke typer rekkverk finnes det?

Rekkverk har som formål å gi sikkerhet, forsterke inntrykket og noen ganger også avskjerme. Terrassen er en forlengelse av stuen din, så det er naturligvis viktig at denne gir det ønskede inntrykket. Det finnes mange forskjellige typer rekkverk du kan velge blant, og det er viktig å finne et som passer din personlighet og dine preferanser.

Kanskje vil du ha det samme som alle andre i nabolaget, eller så vil du skille deg litt ut og ha noe som fanger oppmerksomheten. Så hva har du da primært å velge mellom?

 

1. Metall

Metall er sterkt og krever veldig lite vedlikehold. Disse holder lenge og har blitt bygd helt siden middelalderen. Det gir et gammeldags inntrykk og er ofte førstevalget for dem med sansen for det litt mer viktorianske eller gotiske. Metallrekkverk er ofte lagd i aluminium, siden dette er et relativt billig materiale. Rustfritt stål er også et populært valg, da det trolig er blant de som krever minst vedlikehold.

 

2. Tre

Hvis du vil oppnå en rustikk følelse, er nok tre veien du bør gå. Tre kan imidlertid fort bli relativt dyrt og krever mye vedlikehold. Råte og insekter kan bli en utfordring hvis rekkverket ikke skjøttes ordentlig. Fordelen med trerekkverk er at du ofte kan bygge dem selv, og at du kan velge mellom mange forskjellige typer tre.

 

3. Vinyl

På andre siden av spektret finner du vinylpaneler. Disse krever veldig lite vedlikehold og holder seg friske med minimal anstrengelse. Videre er plast generelt et billigere alternativ og kan tilpasses mange forskjellige stiler. Det finnes for eksempel vinylplater som ser ut som tre, hvis du føler at du vil gi inntrykket av tre, men ikke har tid eller energi til vedlikeholdet som et trerekkverk medfører.

 

4. Glassrekkverk

Boligeiere som ikke ønsker å få utsikten blokkert, benytter seg ofte av glassrekkverk. Dette er hovedformålet med glassrekkverk – å beholde utsikten, men bevare sikkerheten. Glassrekkverk passer for den som vil ha noe litt mer moderne, og kan settes inn i separate paneler hvis man vil ha inn mer luft på terrassen. Det finnes to hovedtyper glassrekkverk og masse forskjellige glasstyper å velge mellom. Glassrekkverk trenger ikke å vedlikeholdes i det hele tatt, så lenge man benytter seg av selvrensende glass.

 

Med så mange alternativer på hva man kan velge mellom, er det ikke alltid like lett å vite hvor man skal lande. Uansett hva slags materiale du velger, vil et rekkverk gi hjemmet ditt mer karakter.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

Gjennom snart 20 år i denne bransjen og med tett kontakt med glassmestere over hele landet, er det noen spørsmål som går igjen fra kunder. I denne andre artikkelen om de mest stilte spørsmålene svarer vi på fire nye spørsmål, og peker deg videre til andre artikler som utdyper temaet. 


Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Det er mange fordeler med selvrensende glass, og de fleste som har sett hvor enkelt og effektivt det er, går ikke tilbake til vanlig glass igjen. Selv om det er lett å umiddelbart tenke på vinduer som beste alternativ for selvrensende glass, finnes det langt flere bruksmuligheter. I denne artikkelen forteller vi deg om selvrensende glass i rekkverk, enten det er i trappen eller på balkongen.