Glassbloggen

Litt annerledes bruksområder for glassrekkverk

Det har blitt vanligere og vanligere å bruke glassrekkverk på terrasser, balkonger og i trapper, men visste du at det finnes mange flere bruksområder for glassrekkverk? Her lister vi opp fem bruksområder som du kanskje ikke har tenkt på.

1. Rundt svømmebassenget

Av sikkerhetsgrunner bør man alltid bruke et rekkverk rundt et svømmebasseng. Det er fort gjort at noen faller uti når man ikke passer på, særlig når det begynner å bli mørkt og bassenget kan være vanskeligere å se. Men har man først bygd et svømmebasseng, så vil man jo kose seg med det. Ikke bare i den forstand at det skaper et luksuriøst inntrykk, men også at man vil få inn så mye sollys som bare mulig.

Ved å bruke et glassrekkverk vil man få inn nettopp like mye sollys som man hadde uten rekkverk. Man vil dessuten forsterke det luksuriøse inntrykket, samtidig som sikkerheten blir mye bedre. Kanskje viktigst av alt er dog at man kan begrense innsynet til bassenget hvis man så ønsker. Med Pilkington Optilam™ I får du et mattlaminert glass som har 60 % lystransmisjon, men som skjermer helt fra innsyn. Hvis man sitter og soler seg ved bassenget, kan det være nokså deilig å vite at man er helt avskjermet.

 

2. Ved campingvognen

Har du en campingvogn som står et sted hele året? Da er det stor sjanse for at du har bygd en terrasse på forsiden også. Med tanke på hvor mye tid man faktisk bruker på terrassen når man er på camping, ønsker man naturligvis at også dette skal være et koselig sted å være på. Et glassrekkverk vil definitivt ta terrassen din til nye høyder og forvandle campingvognen til noe som føles som et førsteklasses hotell.

Samtidig vil man jo bruke minst mulig tid på vedlikehold når man er på tur, så her er det lurt å bruke selvrensende glass, slik at glassrekkverket er like pent og rent hver gang du kommer tilbake, uansett hvor lang tid det var siden du var på tur sist gang.

 

3. Rundt hagen din

Noe av det som skjærer mest i hjertet, er når våren endelig kommer og blomstrene står i knopp, bare for å bli spist opp eller tråkket ned av dyr. Ved å sette opp et glassrekkverk rundt hagen vil du beskytte blomsterbedet ditt fra uvelkomne gjester, så fremt det er litt høyde på det. Samtidig ser det utrolig mye koseligere og mer innbydende ut enn om du setter opp et jerngitter. Det vil også beskytte hagen din fra vind, slik at det er lavere risiko for at blomstrene blir brutt av.

 

4. På hemsen i hytta

Hvis du har barn eller noen gang var på hyttetur som barn selv, så vet du at hemsen er det mest magiske stedet i hele hytta. Men du vet også hvor viktig det er å ha et sikkert rekkverk på hemsen, siden barna springer rundt og leker der. Et glassrekkverk i sikkerhetsglass, slik det alltid skal være i glassrekkverk, vil fylle tre funksjoner. For det første vil det fylle sikkerhetsfunksjonen. For det andre får du bedre innsyn nedenfra opp på loftet. For det tredje vil det naturligvis se utrolig pent ut.

 

5. Fransk balkong

Vi har allerede skrevet om hvor romantisk det er med en fransk balkong med glassrekkverk, men vi må nesten bare si det på nytt. Et glassrekkverk kan virkelig forvandle en fransk balkong fra en dør som aldri åpnes, til en dør som kun stenges når man ikke er hjemme. Les gjerne mer om dette her.

 

Som dere ser, trenger man ikke å holde seg innenfor normene når det gjelder glassrekkverk. Man kan fint bruke det på ukonvensjonelle steder. Det spiller nesten ikke noen rolle hvor man plasserer et glassrekkverk, det vil uansett forsterke inntrykket og sikre området man har det rundt. For mer informasjon, last gjerne ned e-boken vår.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, interiørglass]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.