Glassbloggen

Fransk balkong med glassrekkverk?

Det er ikke alltid man har mulighet til å bygge balkong, og det er heller ikke alltid man har lyst. Kanskje man ikke ønsker å få skygge over uteplassen, eller kanskje leiligheten allerede har fransk balkong fra før og det rett og slett ikke er lov å bygge til en balkong – men det betyr ikke at man må gjerde inn den franske balkongen med gitter.

Fransk balkong med rekkverk i glass

En fransk balkong er et vindu som er på samme størrelse som en dør. Poenget er at du kan slippe inn frisk luft, sollys og få hjemmet ditt til å føles større. Du har kanskje allerede en fransk balkong og føler at det fort blir litt klaustrofobisk når du åpner døren og det første du ser, er et jerngitter istedenfor den herlige utsikten. Eller kanskje føler du at andre etasje i boligen din er litt lite åpen, men at en balkong ikke ville ha blitt brukt nok.

Hva med på hytta? Har du et koselig loft som du vil gjøre noe morsomt med? Se da for deg hvor nydelig en fransk balkong hadde sett ut med et glassrekkverk. Uansett om den franske balkongen er rettet ut mot gaten, hagen eller inne i huset, vil den gi hjemmet ditt en ansiktsløftning dersom du benytter deg av et glassrekkverk. Glassrekkverket vil slippe inn masse lys og, i samspill med den franske balkongen, åpne opp hjemmet ditt uten å ta opp masse plass.

 

Valg av glass

Det du bør tenke på om du ønsker å bruke et glassrekkverk til din franske balkong, er at glasset vil være utsatt for vær og vind hele døgnet, hele året. Dette kan høres negativt ut, men det er det ikke – faktisk er det motsatte tilfelle. Siden glassrekkverket vil være utsatt for regnvær, kan du benytte deg av selvrensende glass i rekkverket for å holde det rent.

Du kan også sette ditt personlige preg på det ved å bruke farget eller mønstret glass. Les mer om dette her.

 

Festing av glassrekkverk på fransk balkong

Å sette opp glassrekkverk på en fransk balkong tar ikke all verdens tid, men det er viktig å tenke på sikkerheten, og at glasset er festet på riktig måte. Når du har en dør som leder rett ut i luften, er det utrolig viktig at sikkerheten er ivaretatt. Derfor er det ikke bare viktig med riktig festing, men også at du bruker sikkerhetsglass, som alltid skal benyttes i glassrekkverk. Du kan lese mer om sikkerhetsglass her.

For festing av glasset anbefaler vi at du kontakter en av våre glassmestere for mer informasjon.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, Glass på balkong]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.