Glassbloggen

Eksklusive designideer til trapper

Tidene forandres og med det utvikles nye trender og smaker. Dette gjelder også interiørmarkedet. Siden trappen er et av de største elementene man faktisk har i huset sitt, så er denne en stor del av ditt interiør. Her er noen av de trendene vi har sett hittil i løpet av året.

 

Minimalistisk stil

"Mindre er mer" er det mange som lever etter, og dette gjelder også trapper. Den moderne trappen gir inntrykket av at den tar opp lite plass og føles ikke stor og tung, men isteden åpen og elegant. Trapper der mellomrommet mellom hvert trinn er lukket, ser derfor ut til å bli mindre populære.

 

Glass

Glassrekkverk har blitt mer og mer vanlig, da det er mange som vil åpne opp hjemmet sitt og slippe inn mer lys. Glassrekkverk, som man tidligere hovedsakelig fant i veldig moderne hjem, har blitt populært som en kontrastskaper i tradisjonelle hjem. Glasstrinn har også blitt vanligere å bruke i trapper for å maksimere den luftige følelsen som glassrekkverket gir.

 

To materialer

En annen trend i 2017 er å blande materialer for å lage en litt mer personlig look. Tre er blitt vanlig å bruke som gelendre på glassrekkverk, siden dette er behagelig å holde i. Stål og tre er dog ikke en kombinasjon vi har sett mye av, men stål og glass er fortsatt en populær kombinasjon. Hvis man har parkett, ser tregelendere ut til å ha blitt det vanligste å kombinere med glassrekkverk, da dette gjør at det estetiske blir mer helhetlig.

 

Plassutnyttelse

Med økende boligpriser mange steder ønsker mange boligeiere å benytte seg av all plass de har. Dette innebærer at området under trappen har blitt mer verdifullt enn tidligere. Det er mange som ønsker å bruke plassen under trappen til, for eksempel, en liten koselig sofakrok for barna eller som et bevisst blikkfang med noen eksotiske innendørs-palmer. Plassen under trappen er altså ikke lenger et sted man ønsker å skjule, men snarere framheve.

 

Lys i trinnene

Da trappen har gått fra å være et sted for kun å transportere seg selv mellom etasjene til å være en viktig del av interiøret, har mange begynt å lyssette trappen. Dette gjøres som regel ved å installere LED-lamper i eller under trinnene. Dette er veldig effektfullt og gjør at trappen ser skikkelig innbydende ut. Andre etasje føles ikke lenger like avstengt for besøkende som den ofte kan gjøre.

 

Å følge de seneste designtrendene vil ikke nødvendigvis være riktig for alle, men det kan gi litt inspirasjon til hva du kan gjøre når det er på tide å fornye trappen. Husk bare på at trappen må være sikker, og at det finnes noen lover og forskrifter man må forholde seg til. Alle trapper må blant annet ha et rekkverk, men for å bevare lyset i hjemmet må du gjerne lese litt mer om glassrekkverk.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glasstrapp]
Med rekkverk i glass får du en moderne, tidløs trapp

Med rekkverk i glass får du en moderne, tidløs trapp

Trappen har gått fra å være en ren praktisk nødvendighet til å bli en sentral del av interiøret. I dag har du uendelige muligheter innen trappedesign, og det er svært populært å bruke glass i rekkverk.


Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Når vi skal beskytte det som er av verdi for oss, er det like ofte snakk om mennesker og gjenstander med stor affeksjonsverdi som dyre, materielle ting. Ved å sette inn sikkerhetsglass i boligen din øker du sikkerheten i hjemmet.


Hva er sikkerhetsglass?

Hva er sikkerhetsglass?

I likhet med mange kjente oppfinnelser ble sikkerhetsglass oppfunnet ved en feiltagelse.