Glassbloggen

Slik unngår du stygge kanter på speilet

Speil er speil, er det lett å tenke. Men visste du at speil produseres til flere forskjellige formål og derfor har forskjellige egenskaper? Dersom du ønsker et større speil på baderommet, er det ikke bare å ta speilet fra gangen og plassere det på badet – da vil det trolig ruste. 

Derfor er det viktig at du bruker et speil som er motstandsdyktig mot korrosjon og fuktighet på badet.

Symptom på korrosjon

Korrosjon er en kjemisk reaksjon og innebærer i praksis at gjenstanden ruster. På et speil kan det arte seg på flere måter. Det vanligste tegnet på at speilet ditt har begynt å korrodere, er at kantene ser stygge ut. Som regel blir de enten sorte eller brune. Å fjerne disse flekkene er nærmest umulig, og det kan være på tide å tenke på å bytte ut speilet.

 

Speil som tåler fuktighet

Noen speil tåler ikke høy luftfuktighet, og det er helt greit hvis det skal henge/stå i stua eller en annen plass hvor det ikke utsettes for særlig mye fuktighet. Skal det derimot plasseres i et baderom, et dusjhjørne, en svømmehall eller en annen plass hvor det er høy luftfuktighet, trenger du et speil som tåler dette. Så hvordan kan du unngå at speilet korroderer og ser ut som noe hentet fra en skrekkfilm? En løsning kan være å benytte seg av Pilkington Mirropane™ Chrome. Pilkington Mirropane™ Chrome er et krombasert speil som passer ypperlig for miljøer med høy luftfuktighet. Speilet er helt miljøvennlig og kan også herdes og lamineres, slik at det er sikkert.

 

Pilkington Mirropane™ Chrome

Pilkington Mirropane™ Chrome gir deg ikke bare et rustsikkert speil, men også mange muligheter. Som bedrift kan du for eksempel sandblåse inn logoer og designelementer i speilet.

Pilkington Mirropane™ Chrome har veldig lavt gjennomslipp av lys. Dette innebærer i praksis at du kan få speilet til å se skikkelig luksuriøst ut, ved å bruke lys bak speilet som skinner opp utenfor kantene på speilet. Istedenfor stygge kanter vil du nå ha et speil hvor kantene vil være det du liker best med speilet.

 

Tre muligheter for å unngå rust på speilet

Det finnes tre muligheter for å unngå stygge kanter på speilet. Først av alt er det viktig å flytte speilet til et område med mindre luftfuktighet, så fort du ser tegn på korrosjon – på denne måten kan du forhindre at speilet korroderer ytterligere. Det andre valget du har, er å ramme inn speilet, siden rust sjelden sprer seg særlig langt fra kantene på speilet. Det tredje valget er å investere i et speil som faktisk er egnet for fuktige miljøer.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 


5 tips til interiørdesign med glass

5 tips til interiørdesign med glass

Det finnes endeløse muligheter til å bruke glass i interiøret. Glass brukes både til nytte og for å skape et stilig, moderne og spennende uttrykk i hjemmet.


6 fordeler med energispareglass i hjemmet

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Med energispareglass levert av Glassfagkjeden reduserer du effektivt varmetap, sparer energi og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.