Glassbloggen

Slik unngår du stygge kanter på speilet

Speil er speil, er det lett å tenke. Men visste du at speil produseres til flere forskjellige formål og derfor har forskjellige egenskaper? Dersom du ønsker et større speil på baderommet, er det ikke bare å ta speilet fra gangen og plassere det på badet – da vil det trolig ruste. 

Derfor er det viktig at du bruker et speil som er motstandsdyktig mot korrosjon og fuktighet på badet.

Symptom på korrosjon

Korrosjon er en kjemisk reaksjon og innebærer i praksis at gjenstanden ruster. På et speil kan det arte seg på flere måter. Det vanligste tegnet på at speilet ditt har begynt å korrodere, er at kantene ser stygge ut. Som regel blir de enten sorte eller brune. Å fjerne disse flekkene er nærmest umulig, og det kan være på tide å tenke på å bytte ut speilet.

 

Speil som tåler fuktighet

Noen speil tåler ikke høy luftfuktighet, og det er helt greit hvis det skal henge/stå i stua eller en annen plass hvor det ikke utsettes for særlig mye fuktighet. Skal det derimot plasseres i et baderom, et dusjhjørne, en svømmehall eller en annen plass hvor det er høy luftfuktighet, trenger du et speil som tåler dette. Så hvordan kan du unngå at speilet korroderer og ser ut som noe hentet fra en skrekkfilm? En løsning kan være å benytte seg av Pilkington Mirropane™ Chrome. Pilkington Mirropane™ Chrome er et krombasert speil som passer ypperlig for miljøer med høy luftfuktighet. Speilet er helt miljøvennlig og kan også herdes og lamineres, slik at det er sikkert.

 

Pilkington Mirropane™ Chrome

Pilkington Mirropane™ Chrome gir deg ikke bare et rustsikkert speil, men også mange muligheter. Som bedrift kan du for eksempel sandblåse inn logoer og designelementer i speilet.

Pilkington Mirropane™ Chrome har veldig lavt gjennomslipp av lys. Dette innebærer i praksis at du kan få speilet til å se skikkelig luksuriøst ut, ved å bruke lys bak speilet som skinner opp utenfor kantene på speilet. Istedenfor stygge kanter vil du nå ha et speil hvor kantene vil være det du liker best med speilet.

 

Tre muligheter for å unngå rust på speilet

Det finnes tre muligheter for å unngå stygge kanter på speilet. Først av alt er det viktig å flytte speilet til et område med mindre luftfuktighet, så fort du ser tegn på korrosjon – på denne måten kan du forhindre at speilet korroderer ytterligere. Det andre valget du har, er å ramme inn speilet, siden rust sjelden sprer seg særlig langt fra kantene på speilet. Det tredje valget er å investere i et speil som faktisk er egnet for fuktige miljøer.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.