Glassbloggen

Tips når du skal lage eget hjemmegym

Å holde seg i form er viktig for helsen, men det er ikke alltid like lett å få tid til å reise til treningsstudioet. Og det er ikke alltid det frister heller, for den saks skyld. Med egen hjemmegym kan du trene når og hvordan det passer deg, og det trenger ikke å koste skjorta heller. Her kommer noen tips til hva du bør tenke på når du skal lage et hjemmegym.

 

Hva ønsker du å oppnå?

Før du begynner med noe som helst, bør du tenke på hva formålet med hjemmegymmet er. Ønsker du å komme i form og få bedre kondisjon, eller ønsker du å bygge muskler? Grunnen til at dette er viktig å tenke på, er at treningsutstyr kommer i alle mulige størrelser, og det er viktig å huske på det med hensyn til logistikk. Hva vil det være plass til i rommet som du har planlagt å lage hjemmegymmen i? Hantler og en treningssykkel vil få plass i de aller fleste rom, men en smithmaskin kan fort kreve litt mer kvadrat.

 

Invester i ordentlig treningsutstyr

De fleste av oss husker fortsatt TV-reklamene fra 80- og 90-tallet, hvor treningsutstyr som lovde flate mager på kun noen dager ble solgt til en billig penge. I dag vet vi at produkter som for eksempel et sauna-belte har heller begrenset effekt, for å si det slik. Det finnes faktisk ikke noen snarveier her i livet, men ordentlig treningsutstyr trenger ikke å bety dyrt treningsutstyr. Snakk gjerne med noen som har god kunnskap om trening, og spør om hva du faktisk trenger av utstyr, slik at du ikke kjøper ting som aldri vil bli brukt. Kanskje alt du faktisk trenger, er en tredemølle, en yogamatte og en stor ball. 

Tenk også på sikkerhet når du kjøper treningsutstyr. Du har sikkert sett en eller annen video av folk som har festet et pull-up-stativ i en dør, og så har det løsnet. Dette skjer faktisk ganske ofte, så sørg for at du bruker treningsutstyret på riktig måte og monterer det forskriftsmessig.

 

Bruk riktig speil

For de som ikke trener jevnlig, kan speil på treningsstudioer og hjemmegym kanskje føles litt narsissistisk, men det er faktisk flere gode grunner til at du bør ha speil –selv i et hjemmegym. Grunnen til at det er så mye speil på treningsstudioer, er faktisk at vi skal kunne se at vi utfører øvelsene på riktig måte – ellers kan treningen gjøre mer vondt enn godt for kroppen din. Dessuten er det selvfølgelig mer motiverende å bruke hjemmegymmen når man kan se effekten av det i et helfigur speil.

 

Så hva slags speil skal man bruke i et hjemmegym? Vel, det er viktig å tenke på at det lett kan bli høy luftfuktighet i et hjemmegym, noe som kan føre til at det dannes litt kondens på speilet. Når du så investerer i et stort speil, eller en speilvegg, er det viktig at du bruker et som er lagd for disse forholdene. Pilkington Mirropane™ Chrome er et godt eksempel på et slikt speil. Dette speilet har god motstand mot korrosjon og egner seg utmerket til litt fuktigere miljøer. Les gjerne mer om Pilkington Mirropane™ Chrome her.

 

Et hjemmegym vil på mange måter finansiere seg selv, siden det blir en engangskostnad som du kan benytte hvor mye du enn ønsker. Treningsutstyr kan holde lenge og du kan trene akkurat når det passer deg best, selv om det kun er 5 minutter om morgenen. Pass på at du bruker speil smart og har en klar formening om hva du ønsker å oppnå med treningen, så vil du komme til å elske ditt nye hjemmegym.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.