Glassbloggen

Tips når du skal lage eget hjemmegym

Å holde seg i form er viktig for helsen, men det er ikke alltid like lett å få tid til å reise til treningsstudioet. Og det er ikke alltid det frister heller, for den saks skyld. Med egen hjemmegym kan du trene når og hvordan det passer deg, og det trenger ikke å koste skjorta heller. Her kommer noen tips til hva du bør tenke på når du skal lage et hjemmegym.

 

Hva ønsker du å oppnå?

Før du begynner med noe som helst, bør du tenke på hva formålet med hjemmegymmet er. Ønsker du å komme i form og få bedre kondisjon, eller ønsker du å bygge muskler? Grunnen til at dette er viktig å tenke på, er at treningsutstyr kommer i alle mulige størrelser, og det er viktig å huske på det med hensyn til logistikk. Hva vil det være plass til i rommet som du har planlagt å lage hjemmegymmen i? Hantler og en treningssykkel vil få plass i de aller fleste rom, men en smithmaskin kan fort kreve litt mer kvadrat.

 

Invester i ordentlig treningsutstyr

De fleste av oss husker fortsatt TV-reklamene fra 80- og 90-tallet, hvor treningsutstyr som lovde flate mager på kun noen dager ble solgt til en billig penge. I dag vet vi at produkter som for eksempel et sauna-belte har heller begrenset effekt, for å si det slik. Det finnes faktisk ikke noen snarveier her i livet, men ordentlig treningsutstyr trenger ikke å bety dyrt treningsutstyr. Snakk gjerne med noen som har god kunnskap om trening, og spør om hva du faktisk trenger av utstyr, slik at du ikke kjøper ting som aldri vil bli brukt. Kanskje alt du faktisk trenger, er en tredemølle, en yogamatte og en stor ball. 

Tenk også på sikkerhet når du kjøper treningsutstyr. Du har sikkert sett en eller annen video av folk som har festet et pull-up-stativ i en dør, og så har det løsnet. Dette skjer faktisk ganske ofte, så sørg for at du bruker treningsutstyret på riktig måte og monterer det forskriftsmessig.

 

Bruk riktig speil

For de som ikke trener jevnlig, kan speil på treningsstudioer og hjemmegym kanskje føles litt narsissistisk, men det er faktisk flere gode grunner til at du bør ha speil –selv i et hjemmegym. Grunnen til at det er så mye speil på treningsstudioer, er faktisk at vi skal kunne se at vi utfører øvelsene på riktig måte – ellers kan treningen gjøre mer vondt enn godt for kroppen din. Dessuten er det selvfølgelig mer motiverende å bruke hjemmegymmen når man kan se effekten av det i et helfigur speil.

 

Så hva slags speil skal man bruke i et hjemmegym? Vel, det er viktig å tenke på at det lett kan bli høy luftfuktighet i et hjemmegym, noe som kan føre til at det dannes litt kondens på speilet. Når du så investerer i et stort speil, eller en speilvegg, er det viktig at du bruker et som er lagd for disse forholdene. Pilkington Mirropane™ Chrome er et godt eksempel på et slikt speil. Dette speilet har god motstand mot korrosjon og egner seg utmerket til litt fuktigere miljøer. Les gjerne mer om Pilkington Mirropane™ Chrome her.

 

Et hjemmegym vil på mange måter finansiere seg selv, siden det blir en engangskostnad som du kan benytte hvor mye du enn ønsker. Treningsutstyr kan holde lenge og du kan trene akkurat når det passer deg best, selv om det kun er 5 minutter om morgenen. Pass på at du bruker speil smart og har en klar formening om hva du ønsker å oppnå med treningen, så vil du komme til å elske ditt nye hjemmegym.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.