Glassbloggen

Inspirasjon til hjemmet: store speil

Store speil i hjemmet kan skape et distinkt uttrykk, samtidig som de også kan være med på å gi romstørrelse, lys og drama, noe som vil imponere selv den kresne.

Det er ikke kun i stramme og moderne hjem speil hører hjemme. Speil kan bestilles med forskjellige fargetoner, mønster og behandling – og dessuten med innramming, som kan være med på å underbygge en mykere stil, selv om speilet er i stort format.

I dette blogginnlegget gir vi deg litt inspirasjon til hvordan du kan benytte deg av store speil i hjemmet.

 

Symmetriske speil i stuen

Speil kan brukes som et virkemiddel for å skape symmetri. Se for deg en stor, komfortabel og innbydende sofa. På hver side er det plassert speil med kraftig innramming, fra tak til gulv, med sidebord og matchende lamper, som reflekteres pent i speilbildet og lyser opp rommet. Slike bilder ser man ofte av luksuriøse hoteller, men du kan også få denne luksusen hjem i din egen stue.

 

Helfigurspeil i garderoben

Det er få steder det er mer nyttig med et speil enn i garderoben, der dagens antrekk skal prøves, før du går ut døren og møter resten av omverdenen.

Om du har garderobe i et smalt rom, med dekkende garderobe på den ene siden, kan det være lurt med en speilvegg på den motsatte siden. Dette vil skape en større romfølelse, i tillegg til å reflektere lys.

Ved å sette inn et speil fra gulv til tak vil det også gi følelsen av et høyere rom, noe som er fordelaktig i en garderobe, der det gjerne kan virke litt trangt og fullt.

Hva med et spesialtilpasset speil, som passer perfekt i akkurat din garderobe? På den måten kan du utnytte veggplassen som er igjen etter at garderoben er fylt til randen med innredning, og slik få maks uttelling av arealet.

 

Speil på baderommet

Mange baderom har små vinduer og lite naturlig belysning. Her kan det være en god løsning med store speil – selv i dusjen! Et helfigurspeil i dusjen er kanskje ikke for alle, men en mørk dusj liker de færreste. Et stort speil vil hjelpe både naturlig lys og andre lyskilder i baderommet til å nå frem.

Det som er viktig å tenke på ved plassering av speil i dusjen, er å velge et speil som tåler fukt. Et godt alternativ er da Pilkington Optimirror™. Glasset er høyreflekterende og ekstra motstandsdyktig mot fukt, slik at du unngår at speilet blir stygt som følge av korrosjon.

I tillegg produseres det på en en miljøvennlig måte, uten bruk av kobber eller bly. Dette er høyaktuelt i disse tider, med økt fokus på miljø.

Enkelte baderom har luksusen med dobbel servant, og hva med et stort felles speil?

Med et stort speil over servantene vil du sørge for et helhetlig og stilrent uttrykk. Dette gir en en luksuriøs fremtoning. I tillegg er det verdt å få med seg at de fleste flisekompanier tilbyr lekre border i flis, som kan brukes som rammer rundt speilet. På denne måten vil du få et helhetlig inntrykk, med en ramme som vil matche perfekt med resten av interiøret.

Om du ble nysgjerrig på å lese mer om bruk av speil på baderommet, og hva du må tenke på, kan du lese mer om det i vårt blogginnlegg her.

 

Speilsøyler i hjemmet

Om du ønsker å være innovativ og litt spennende i uttrykket, kan speilsøyler være en artig detalj i interiøret. Dette kan til og med gjøres i stuen, så vel som på badet, i garderoben eller på soverommet.

Bærebjelker eller andre konstruksjonsmessige utfordringer kan være vanskelig å gjøre til en stilig og praktisk del av interiøret. Derfor kan det være en morsom idé å kle inn disse i speil.

Om du ønsker å lese om andre spennende måter å benytte speil i interiøret på, kan du lese vårt blogginnlegg om akkurat dette, her.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil, glass på bad]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.