Glassbloggen

Skyvedør i speil på badet

Mulighetene er uendelige når det kommer til å innrede et bad, men likevel er mange redde for å prøve noe nytt. Glass og skyvedører har lenge vært et populært valg, men har du tenkt på at speil kan være et dekorativt og funksjonelt element?  

Enten du har et stort bad hvor du ønsker en avslappende spa-følelse, eller et lite bad med begrensede muligheter – kan speil gi et unikt uttrykk og tilby kreative løsninger. 

  1. Del badet inn i soner

Skyvedører er perfekt dersom du ønsker å dele badet inn i separate soner.  På større bad kan det gi et luksuriøst preg å ha et eget dusjområde eller kanskje til og med en sauna. Dersom man benytter skyvedører i speil, kan dette samtidig tilby mer privatliv. I en episode av Eventyrlig oppussing fra vakre Sommarøy skjulte de toalettet bak en skyvedør i speil. . På denne måten var det mulig å sitte i fred på toalettet, uten å ofre noe av den spektakulære havutsikten. 

Kanskje du til og med vil vurdere å bruke speil i baderomsdøren? 

Baderomsdør i glass – åpent, men privat

 

  1. Skap illusjonen av et større bad

Har du et mindre bad, kan speil skape illusjonen av et større og mer innbydende rom. Jo større speil, jo større blir også effekten. Derfor er skyvedører i speil en funksjonell og plasseffektiv måte å få store speil inn i baderommet. En hel speilvegg kan i tillegg gi badet et luksuriøst og moderne uttrykk, uten at man er nødt til å gå i gang med kostbare oppussinger.

 

  1. Gjem unna det du ikke vil se

Vi har alle ting vi ønsker å gjemme unna på badet. Kanskje har du bad med skråtak, og er usikker på hvordan du skal utnytte plassen? Dersom du ønsker å skjule en vaskesøyle eller varmtvannstank, kan en skyvedør i speil samtidig være med på å skape en bedre romfølelse. Det finnes utallige kreative løsninger på baderommet, og skyvedører i speil er en genial måte å gi rom til oppbevaring, samtidig som du introduserer et spennende designelement.

Med Pilkington MirroView™ kan du også gjemme TV-en bak speil, slik at den kun er synlig når TV-en er slått på.

  1. Praktisk, trygt og funksjonelt

Det er mange som tenker at et speil bare er et speil, men det kan faktisk ha langt flere funksjoner. I tillegg til at rommet vil føles større, vil speilet også reflektere lys. Dersom du har et bad uten vindu eller med begrensede lyskilder, kan det bidra til å skape et lysere og mer innbydende rom. 

Det er viktig å velge speil som tåler fukt og er trygt å bruke på baderommet. Det finnes flere typer sikkerhetsspeil som gjør at du slipper å bekymre deg for at det knuser eller etterlater glasskår på badegulvet. 

Her finner du flere tips til å velge riktig  speiltype på badet: 

Speil på badet - dette bør du vite

 

For mer inspirasjon og tips om hvordan du kan implementere skyvedører i speil på baderommet, ta kontakt med din lokale glassmester.

Finn din glassleverandør

** Bilde: Foto: Ragnar Hartvig - Kopirettigheter: TMM Produksjon

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassdør til baderommet, speil, baderom, glass på bad]
Slik får du spafølelsen hjemme

Slik får du spafølelsen hjemme

I en travel hverdag med en haug av sanseinntrykk har vi alle behov for å koble av og samle krefter. Spa er beroligende for kropp og sjel, og kan dermed fungere utmerket godt som et middel for avslapning.


Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning. 


Veien til et nytt og moderne bad

Veien til et nytt og moderne bad

Badet er ikke lenger bare et bad. Flere og flere vil gjerne at badet skal være et rom for velvære med muligheter for. dempet belysning, deilig bakgrunnsmusikk og kanskje muligheten for å se på TV. Et baderom skal gjerne vare i 15 til 20  år, så det lønner seg å gå noen runder på alt fra farger til valg av materialer. Hver eneste detalj vil ha mye å si for sluttresultatet.