Glassbloggen

Kjøkkentrendene med glass i 2020

Interiørglass benyttes oftere og oftere, spesielt på kjøkken og dette ser ut til å fortsette i det kommende året. Med en lang liste gode egenskaper er glass et materiale med mange muligheter og bruksområder, og i denne artikkelen viser vi deg hvordan glass er en selvskreven del av kjøkkentrendene fremover.

Hent naturen inn

Vi ser at naturen er en tydeligere inspirasjon for interiørvalg, både når det gjelder farger og form. Det selvskrevne valget for å hente naturen inn på kjøkkenet er å sørge for store, luftige vindusflater som både slipper inn lyset og naturen utenfor. Selv om du bor i urbane strøk, vil sollys og glimt av himmel og værforhold gi en opplevelse av at naturen er tettere på.

Har du ikke nok naturlig lys på kjøkkenet, kan du henge opp et speil for å gi en opplevelse av at det er mer lys i rommet. Også når det gjelder speil er naturlige former mer aktuelt enn noen gang. Ovale eller runde speil er spesielt populære, og vil gi en lun, hyggelig følelse i rommet.

Grønne planter gir kjøkkenet et friskt og moderne uttrykk, samtidig som de forbedrer luftkvaliteten. Ved å bruke potter og vaser i glass, ser blomster og planter mer hjemme ut på kjøkkenet ditt, og du kan holde et øye med hvor mye vann blomstene har.

 

Glassvegg for å skille mellom stue og kjøkken

Podkast og musikk har vokst seg stort, og mange går rundt med øretelefoner også når de er hjemme. Hvis barna er opptatt med sine skjermer eller hobbyer mens far skal lage middag, er det fint å kunne spille nyhetssendingen eller favorittplata enten på øretelefonene eller over kjøkkenhøyttalerne, uten samtidig å bli forstyrret av barnas tegnefilm.

Med en glassvegg for å skille kjøkken og stue kan du holde et øye med barna, samtidig som du lytter til det du ønsker. Kanskje holder det med lyden av maten som freser i stekepanna etter en lang dag på jobb?

Her kan du kan lese mer om glassvegg mellom stue og kjøkken.

glassvegg mellom kjøkken og stue

 

Glass som erstatning for marmor

En ny trend på kjøkkenet er å ha to kjøkkenøyer. Mange ønsker å skille matlagingsområdet fra spiseområdet, og et fint valg da er å ha to kjøkkenøyer, hver til sitt bruk. Tradisjonelt har marmor, granitt eller lignende vært førstevalg til overflatene på kjøkkenet. Hvorfor ikke bruke glass på kjøkkenbenken, enten det er på kjøkkenøyen eller andre flater? Glasset er enkelt å rengjøre, i tillegg til at det er sterkt og holdbart.

 

Glass som beskytter og fremhever designelementer

Fremdeles er kjøkkenfliser det vanligste valget over kjøkkenbenken, men disse tradisjonene er i ferd med å bli utfordret. Kanskje har du lyst til å gjøre noe med kjøkkenet, men er ikke motivert til å hente frem maskeringstapen og begynne på et stort maleprosjekt? Veggen over kjøkkenbenken er godt egnet som lerret for visuelle innslag. Her kan du vise frem det du ønsker, og ved å kle den i glass trenger du ikke bekymre deg for smuss og slitasje.

Heller enn å male hele kjøkkenet, kan du jo male en horisontal stripe langs kjøkkenbenken og legge glass over? Kanskje har du funnet et tapet du tenker blir litt for voldsomt å legge på en hel vegg? Et alternativ er å legge tapetet som et statement piece over kjøkkenbenken og kle det inn med glass. Her er det utallige muligheter.

Ønsker du mer informasjon om glass på kjøkkenet, kan du ta kontakt med din lokale glassleverandør for tips, råd og veiledning.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [Glass på kjøkken]
Dette er kjøkkentrendene som kommer i 2022

Dette er kjøkkentrendene som kommer i 2022

Det kan være vanskelig å forutse hva som blir populært frem i tid. Med koronapandemiens inntog, hvor vi har tilbragt mye tid hjemme, er det ikke tvil om at vi nordmenn er mer opptatt av hvordan vi har det hjemme enn noen gang. Å skape hyggelige rom hvor hele familien kan være sammen har blitt viktig for mange, og dette vil også prege kjøkkentrendene for 2022. 


Pusse opp kjøkkenet? Få inspirasjon til glassplate over kjøkkenbenken

Pusse opp kjøkkenet? Få inspirasjon til glassplate over kjøkkenbenken

Når du skal pusse opp kjøkkenet står du overfor mange valg. Selv om den vanligste løsningen over kjøkkenbenken tradisjonelt har vært kjøkkenfliser, får stadig flere øynene opp for hvor flott kjøkkenbenken blir med en glassplate over.


Uenige om TV på kjøkkenet? Da er dette den perfekte løsningen!

Uenige om TV på kjøkkenet? Da er dette den perfekte løsningen!

TV er ikke lenger en plasskrevende boks som dominerer hele rommet den står i, og dette er et velbrukt argument for at TV-en kan plasseres omtrent hvor som helst i huset. Her oppstår gjerne uenigheten: Ikke alle synes det er en god idé med en TV-skjerm i alle rom, selv om det er mulig å få det til.