Glassbloggen

Alt du må vite om glassvegg mellom kjøkken og stue

Å sette inn en glassvegg mellom kjøkkenet og stua er kanskje ikke den vanligste interiørløsningen, men det blir stadig mer populært. I denne artikkelen gir vi deg den informasjonen du trenger for å vurdere om en glassvegg mellom kjøkkenet og stua er noe for deg. 

Trygg og sikker glassvegg

Å bruke sikkerhetsglass er en forutsetning dersom du skal sette opp glassvegg mellom kjøkken og stue. Med sikkerhetsglass slipper du å bekymre deg for at noen skader seg dersom glasset knuser. Heller enn å knuse til skarpe biter vil glasset granulere, og med laminert glass vil det bli hengende fast i folien inne i glasset. 

Steng ute støy med glassvegg

De fleste kan kjenne seg igjen i at det innimellom er fristende å stenge ute lyden av barn som løper og roper, ektefeller som øver gitar, eller en TV som står på i bakgrunnen. Å lukke barna ute ved å stenge en dør er sjelden et godt alternativ, spesielt hvis de er små. 

Med en glassvegg mellom kjøkken og stue,  kan du stenge ute lyden samtidig som du kan se dem. Dermed kan du følge med på det som skjer, og de kan også se deg. Da kan du høre på favorittlåta eller en podkastepisode mens du lager middag, eventuelt bare nyte fred og ro i noen minutter. 

Her kan du lese mer om støydempende glass og hvordan det fungerer


Velg hvordan glassveggen din skal se ut

I dag kan du i praksis designe din egen glassvegg. Det finnes utallige alternativ å velge blant, alt fra farget glass til silketrykket glass i valgfritt mønster. Eller hva med en hel vegg med speil?

Skulle du ha behov for å begrense innsynet gjennom glassveggen, kan frostet glass være et godt alternativ. Med frostet glass slippes lyset gjennom, men man får et begrenset innsyn. Også her kan du velge mellom forskjellige mønstre, eller du kan velge å ha et jevnt lag på hele eller deler av veggen. 

Dersom du vet hvordan du ønsker at glassveggen skal se ut, tar du bare med dette til glassmesteren når du skal bestille veggen. Trenger du rådgivning eller ønsker å se ulike løsninger på designet, kan en glassmester vise deg forskjellige alternativ og muligheter, slik at du er godt rustet til å velge en glassvegg du blir fornøyd med. 

 

Glassvegg med funksjonelle løsninger

Det er mange fordeler med en glassvegg mellom kjøkken og stue, og lysinnslipp er en av dem. Dersom stua byr på store vinduer og mye naturlig lys, vil en glassvegg sørge for å videreføre dette også inn på kjøkkenet. 

Har du behov for en inn- og utgang? Å lage glassvegg med skyvedør er fullt mulig, og er en mye brukt løsning. 

Les mer om skyvedører i glass

 

Ta en prat med en glassmester

Dersom du ikke er helt sikker  på om en glassvegg er riktig løsning for deg, eller har spørsmål du ikke fant svar på i denne teksten, kan du ta kontakt med din lokale glassmester. Der vil du møte fagpersoner med erfaring og kompetanse, som kan hjelpe deg med å finne den løsningen som passer best i boligen din.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glass til kjøkken, Glass på kjøkken]
Glass i hjemmet - Hvordan sørge for at dette er et trygt sted for barn å leke?

Glass i hjemmet - Hvordan sørge for at dette er et trygt sted for barn å leke?

En felles oppfatning av glass er at det er delikat men skjørt og må håndteres med forsiktighet og i ihvertfall dersom det benyttes som interiørelement i bolig. Spesielt i rom der barn leker og oppholder seg. Små barn mangler i visse tilfeller aktsomhet og står derfor i fare å skade seg.


Dette er kjøkkentrendene som kommer i 2022

Dette er kjøkkentrendene som kommer i 2022

Det kan være vanskelig å forutse hva som blir populært frem i tid. Med koronapandemiens inntog, hvor vi har tilbragt mye tid hjemme, er det ikke tvil om at vi nordmenn er mer opptatt av hvordan vi har det hjemme enn noen gang. Å skape hyggelige rom hvor hele familien kan være sammen har blitt viktig for mange, og dette vil også prege kjøkkentrendene for 2022. 


Pusse opp kjøkkenet? Få inspirasjon til glassplate over kjøkkenbenken

Pusse opp kjøkkenet? Få inspirasjon til glassplate over kjøkkenbenken

Når du skal pusse opp kjøkkenet står du overfor mange valg. Selv om den vanligste løsningen over kjøkkenbenken tradisjonelt har vært kjøkkenfliser, får stadig flere øynene opp for hvor flott kjøkkenbenken blir med en glassplate over.