Glassbloggen

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.

Skyvedører i glass i stedet for den tradisjonelle "åpne-og-lukke-døren" er en trend som er på full fart inn i norske hjem. Glass gir et stilrent uttrykk som passer godt inn i et moderne og minimalistisk interiør. En skyvedør i glass både deler av og binder rommene sammen. Glassfelt skaper romfølelse og slipper dessuten inn godt med naturlig lys.
 
640x425x50Skyvedor-som-ga-inn-i-vegg.png.pagespeed.ic.o84S8lrg-p.jpg.png
 

Utnytt plassen smartere

En ordinær dør som skal åpnes og lukkes, krever mye unødvendig gulv- og veggplass. Denne plassen får du utnyttet mye bedre ved å sette inn en skyvedør i glass.
 
Du kan montere skyvedøren i en skyvedørskarm som bygges inn i veggen, eller du kan enkelt legge den på en skinne langs veggen (dersom skyvedøren ikke kan gå inn i veggen).
 
Både innebygde skyvedører og utenpåliggende skyvedører gjør at du sparer viktige kvadratmeter i rom som kanskje i utgangspunktet er litt for små.
 
640x428x50Speil-1280-x-855.png.pagespeed.ic.mU1ayq7ITa.jpg.png
 

Del opp et stort rom med glassfelt

Har du store rom i huset som du kunne tenke deg å dele opp i mindre?
Hadde det ikke vært en idé å lage en koselig liten krok i et av rommene, hvor du uforstyrret kan nyte en god kopp te og en god bok – eller rett og slett ta en liten lur? Eller kanskje du har behov for et lite gjesterom i ny og ne?
 
Bruk skyvedører i glass!
 
En lekker skyvedør egner seg ypperlig til å skille av et TV-rom eller en arbeidskrok fra de øvrige rommene. På denne måten får du utnyttet små flater maksimalt. Glassdørene kan også lydisoleres eller lages slik at du ikke kan se gjennom glasset.
 
Skyvedør i glass passer også fint mellom kjøkken og spisestue. Velger du et frostet eller silketrykket glass, sørger du for at gjestene i spisestuen ikke får direkte innsyn.
 
Ut over den ekstra plassen i hjemmet blir resultatet av å velge en skyvedør i glass en veldig elegant og diskret interiørløsning. Med glass har du et vell av designmuligheter. Hvem har sagt at glass må være blankt? Du kan benytte både frostet glass eller en annen form for dekorglass i kombinasjon med andre materialer.
 
Det finnes utrolig masse fint å velge mellom, så her er det bare å slippe fantasien løs. Hva med en skyvedør med ditt eget foto- eller kunstmotiv?
 
640x407x50Skyvedor-i-glass.png.pagespeed.ic.ZKlT7hN4Lt.jpg.png

Ut med de gamle skapene

Skap tar mye plass, spesielt hvis du bor trangt. Da er god skapplass et “must”. Bytt ut de gamle skapene med en garderobe med skyvedører. Dette vil gi rommet et nytt og lysere utseende. Setter du i tillegg speil på de skyvbare dørene, vil rommet virke mye større.
 
Siden speilet reflekterer lyset tilbake til rommet, får du følelsen av at du faktisk har noen ekstra kvadratmeter å boltre deg på.
 

Slipp hagen inn i stuen

Monterer du skyvedører mellom inne- og uteareal, kan du bruke store glassflater. Dette åpner opp for rikelig med oppkvikkende dagslys innendørs året rundt og gir deg følelsen av å slippe hagen rett inn i stuen.
Pilkington Activ Suncool™ 70/40 er et selvrensende og fargenøytralt solbeskyttelsesglass med høyt lysinnslipp.
 
640x427x50Foldedor.png.pagespeed.ic.Nxn1_kaSnI.jpg.png
 

Trenden er klar!

En skyvedør i glass kler et minimalistisk interiør og gir hjemmet ditt et moderne og stilrent uttrykk. Dessuten er en glasskyvedør plassbesparende, siden den monteres slik at den glir langs eller inni veggen og ikke ut i rommet, som ordinære slagdører gjør.
 
Store rom krever mye energi og oppvarming. Velger du å dele opp rommet med en skyvedør i glass, beholder du romfølelsen og lyset, men sparer energi.
 
Glassfagkjedens glassløsninger kan skreddersys dine ønsker og behov. Vil du har lekre skyvedører i glass til hjemmet ditt, finner du din glassleverandør her.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Stuetrender du bør følge med på i 2020

Stuetrender du bør følge med på i 2020

Lunt og behagelig er blant stikkordene som går igjen for stuetrendene i 2020. Bort med minimalismen, inn med inspirasjon fra naturen, mer farge og flere identitetsmarkører. Nå skal det synes hvem som bor i huset, og som et naturlig samlingspunkt, er stua godt egnet til å vise frem hvem dere er. Dette kan gjøres på mange måter, og her gir vi deg noen tips fra de største stuetrendene for 2020.


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.