Glassbloggen

Derfor bør du ha skyvedører i glass inne

Skyvedører er et praktisk og plassbesparende alternativ til en tradisjonell dør som svinger inn i rommet. En skyvedør kan ha mange bruksområder som alt fra romdeler til garderobeløsning.
Velger du i tillegg en skyvedør i glass, kan døren bli et dekorativt element, den kan binde rom sammen eller skille dem fra hverandre og slippe gjennom mer og mindre lys alt etter hva slags glass du velger.

Bruksområder for skyvedører i glass inne

Det finnes mange bruksområder for skyvedører i glass innendørs. Designet, materialene og glasset du velger vil ha alt å si for hvilken følelse skyvedørene tilfører rommet. Glasset du velger vil også ha mye å si for lysgjennomstrømningen.

Du kan bruke skyvedører som romdelere for å lage rom i rommet, kanskje en hyggelig sofakrok eller et stille lesehjørne som kan innlemmes i resten av stuen ved behov? 

Eller hva med å skille kjøkken og stue med en skyvedørsløsning med frostet eller silketrykket dekorglass for å hindre innsyn når man har middagsgjester, men uten å miste lysgjennomstrømningen?

En skyvedørsgarderobe med speildører eller frostet glass kan gi en mer plasseffektiv garderobeløsning enn et mer tradisjonelt garderobeskap. Kanskje ønsker du å bruke hele den ene delen av soverommet til walk-in closet? Da kan skyvedører på skinner være en plassbesparende og enkel løsning som ikke krever at man bygger en hel vegg for å få drømmen realisert. 

Innebygget vs. utenpåliggende skyvedører

Det geniale med å velge en innebygget skyvedør istedenfor en tradisjonell dør, er at du slipper “dødplass”, det vil si den plassen hvor du ikke kan sette noe eller henge noe fordi det kommer i konflikt med døren når den står åpen. Denne typen skyvedør forsvinner inn i en ramme som er bygget inn i veggen. 

Det er ikke alle steder veggen er tykk nok til at dette er en mulighet, og da vil en utenpåliggende skyvedør som festes med en kappe eller skyvedørsskinner være en fin alternativ løsning. 

Både innebygde og utenpåliggende skyvedører kan fås som doble dører eller enkle dører. 

 

Forskjellig stil - du bestemmer!

Mulighetene er mange når det kommer til hvilket uttrykk du ønsker at skyvedørene i glass skal ha. Du kan velge en ramme som er åpen med én stor glassflate, eller forskjellige varianter av ruter. Fargen på metallrammen glasset sitter i vil også ha mye å si. Ønsker du at skyvedøren i glass skal være et blikkfang med en sterk kontrastfarge som står ut fra resten av interiøret, eller ønsker du at den skal gå i ett med veggene? Skal rammen være i aluminium og gi et stramt og minimalistisk inntrykk, eller ønsker du at den skal være mer rustikk slik man får med en ramme i smijern?  

Forskjellige typer glass

Hvilken type glass du velger til skyvedørene vil også ha mye å si for det endelige resultatet og hva dørene tilfører interiøret. Det er mange muligheter her også. Du kan velge et klassisk blankt glass som gir full lysgjennomstrømning og fullt innsyn. Dette vil bidra til å binde rom sammen. Selv om skyvedøren er trukket igjen, mister man ikke romfølelsen. Velger man opalglass eller frostet glass, vil noe lys fortsatt slippe igjennom, men man vil i mindre grad enn med klart glass kunne se hva som foregår på andre siden av døren. Det er også mulig å velge å sette speil i en skyvedør. Har man et lite rom, kan dette bidra til at rommet føles større selv om skyvedøren er trukket for. 

Uansett hvilken type glass man velger, er det viktig at glasset som skal brukes i en skyvedør er sikkert. For å gjøre glass sikkert må det herdes. Dette gir glasset egenskaper som gjør at det granulerer når det knuser. På denne måten unngår man at det dannes store, spisse glassbiter hvis uhellet skulle være ute og glasset knuses. Glasset kan også lamineres, da vil de knuste glassbitene sitte fast i folien som ligger mellom glassene. 

Skyvedører i glass inne har mange bruksområder, og det finnes mange mulige valg for hvordan de ser ut. Ta kontakt med våre glassmestere for mer informasjon om hvilke muligheter som finnes.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassdører, interiørglass, glassdør]
Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Pilkington Norge er hovedleverandør av glass til Glassfagkjedens medlemmer. Fabrikken til Pilkington Norge as ligger på Elverum, hvor glasset videreforedles og der glassfagkjedens medlemmer får sitt glass fra.


Derfor bør du ha skyvedører i glass inne

Derfor bør du ha skyvedører i glass inne

Skyvedører er et praktisk og plassbesparende alternativ til en tradisjonell dør som svinger inn i rommet. En skyvedør kan ha mange bruksområder som alt fra romdeler til garderobeløsning.