Glassbloggen

4 fordeler med innglasset balkong

Balkonger er elsket av de fleste. Det er et sted i hjemmet som er laget eksklusivt for at du skal kunne slappe av og nyte. Men det er ikke alltid dette lar seg gjøre med en åpen balkong, av ulike grunner, så her gir vi deg 4 fordeler med å glasse inn balkongen.

 

1. Utvidet sommer

"Sommaren är kort, det mesta regnar bort" synger svenskene, og det stemmer dessverre altfor godt også i Norge. Å sette seg på balkongen med en kopp kaffe i sommerregnet lokker ikke noe særlig. Men å bruke en hel dag av ferien på å sitte innendørs og se på TV er ikke noe særlig det heller. Å kunne sette seg på balkongen og høre på regnet som smatrer forsiktig mot glasset er avslappende, og opplevelsen av å være utendørs ivaretas. Dessuten er det jo deilig å slippe å hive seg rundt og hente inn dyner og puter når regnet kommer brått på.

Videre vil du kunne få litt ekstra ut av sommeren, siden du kan benytte balkongen på kalde, men solfylte vår- og høstdager. Dersom du bruker et godt isolerglass, vil du faktisk kunne holde balkongen varm hele året rundt og benytte deg av den også om vinteren.

 

2. Sikkerhet

En stor fordel med å ha en innglasset balkong er sikkerheten som medfølger. Det mest åpenbare sikkerhetsaspektet er at du unngår risikoen for at noen faller ut fra balkongen. Barna dine vil trygt kunne leke på balkongen uten at du skal trenge å bekymre deg. Et annet sikkerhetsaspekt er at du unngår at fugler bygger rede over balkongen. Ja, fugler er nydelige, men det kan fort bli uhygienisk å være så tett innpå ville fugler som flyr over kaka du satte fram på balkongbordet.

 

3. Ekstra lagringsplass

Dersom du bor i en litt mindre leilighet, kan det være at du ønsker mer lagringsplass. Med en innglasset, isolert balkong kan du bruke denne som lagringsplass om vinteren. Tingene du oppbevarer der, vil ikke ruste eller ta skade, slik de ville gjort hvis balkongen ikke var innglasset.

Dersom du har planter som trenger å gå i dvale om vinteren, kan du fint ha disse på balkongen uten å holde den oppvarmet. Faktisk vil du i praksis kunne forvandle balkongen til en vinterhage.

 

4. Støydemping

En av de største fordelene med å ha en innglasset balkong, særlig dersom du bor i byen, er at du kan redusere støyen. Et isolerglass vil redusere støy kraftig, og et støyreduserende glass vil redusere støyen nesten helt og holdent. Du vil med andre ord kunne nyte stillheten på balkongen din selv om du bor tett inntil en motorvei.

 

Som du ser finnes det mange fordeler med å glasse inn balkongen. I tillegg kan du benytte deg av selvrensende glass, slik at glasset holder seg rent og pent og relativt fritt for kondens. Les gjerne mer om forskjellige typer glass i vår guide om vinduer.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [Glass på balkong]
Fransk balkong med glassrekkverk?

Fransk balkong med glassrekkverk?

Det er ikke alltid man har mulighet til å bygge balkong, og det er heller ikke alltid man har lyst. Kanskje man ikke ønsker å få skygge over uteplassen, eller kanskje leiligheten allerede har fransk balkong fra før og det rett og slett ikke er lov å bygge til en balkong – men det betyr ikke at man må gjerde inn den franske balkongen med gitter.


Dette bør du se etter når du skal kjøpe glassrekkverk til terrassen

Dette bør du se etter når du skal kjøpe glassrekkverk til terrassen

Når du tar en klype vår, 1 dl. ny energi og mange innovative ideer til hagen, kan dette ofte resultere i at man kjøper et glassrekkverk. Og det er lett å skjønne hvorfor. Glassrekkverk forandrer faktisk hele inntrykket på både terrasse og på hage.


Dette bør du gjøre når glasset knuser eller sprekker

Dette bør du gjøre når glasset knuser eller sprekker

Et knust eller punktert glass er noe som kan skje oss alle. Både vinduer, dører, innglassede balkonger og hagestuer kan gå i stykker, av ulike årsaker.