Glassbloggen

4 fordeler med vinterhage

De av oss som kjøper en bolig med en ferdigbygd vinterhage, ser nok på den som en hyggelig bonus i et allerede flott hus. Kanskje tenker vi ikke så nøye over hvor fordelaktig og allsidig en vinterhage tross alt er. Men hvis du er ute etter å gi boligen din et skikkelig løft, kan en vinterhage være midt i blinken for deg.

Her er 4 grunner til at en vinterhage er en god investering:

 

1. Større areal å boltre seg på

Når vi går i tanker om å bygge på huset, er nok alternativet for de fleste av oss at vi enten lager et tradisjonelt påbygg eller får omgjort kjeller- eller loftsetasjen. Et vindfang kan imidlertid gjøre samme nytten – med noen ekstraordinære fordeler oppå det hele.

Når vi først tenker på vindfang som noe mer enn bare et koselig lite påbygg på huset, ser vi at det i bunn og grunn er et ekstra oppholdsrom i hjemmet ditt. Faktisk vil det fort bli ditt nye yndlingsrom! Hva du velger å bruke det til, er helt opp til deg.

Et vindfang kan være så mye mer enn bare et rom for å slippe inn lyset, med noen myke møbler og en plass for å sette støvlene om vinteren. Det kan være rommet hvor du underholder gjester (eller deg selv!), det kan være en solfylt spisestue, et rom hvor barna leker seg, en ekstra salong eller hva det måtte være du har lyst til å bruke det til. Kort sagt: en oase som øker både verdien på huset og din egen livskvalitet.

 

2. Kostnadseffektivt

Hvis du er ute etter å øke boligarealet i hjemmet ditt, vil du fort se at et vindfang kan lønne seg sammenlignet med et tradisjonelt påbygg.

Det øker verdien på boligen din, men uten at du må gå så drastisk til verks. Selv om du ikke går i tanker om å selge huset med det første, vil du på sikt være takknemlig for at du valgte å utføre påbyggingen i form av et vindfang.

Et vindfang gjør ikke bare huset ditt større – det gjør det vakrere.

Når du skal velge en vinterhage, har du tre muligheter:

1. Uisolert hagestue, med 1-lags sikkerhetsglass

2. Isolert vinterhage, med 2-lags sikkerhetsglass i tak og vegger

3. Fullisolert vinterhage, med 3-lags sikkerhetsglass i tak og vegger

Sett deg godt inn i de tre ulike variantene før du bestemmer deg for hvilken type vinterhage du skal gå for, og hvilken leverandør du skal velge. Dermed vil du kunne gjøre et valg som sikrer at du lykkes med din investering.

 

3. Mer dagslys innendørs

En klar (men ofte undervurdert) fordel med vinterhage er at den slipper inn masse naturlig lys. Med en fullisolert variant blir vinterhagen en lun og koselig oase året rundt. Dermed blir den et perfekt rom for arbeid så vel som avkobling.

Etter en lang og krevende dag slår du deg ned i godstolen du, tett på naturelementene, med himmelen som tak. Sommer som vinter kan du nyte husets nye hjerterom.

Ikke bare vil lyset som flommer inn, piffe opp humøret. Du får en ekstra dose D-vitamin, noe som er kjærkomment for oss nordboere, som ikke akkurat er bortskjemt med altfor mange soldager gjennom året.

 

4. Nyt hagen midt på vinteren

I sommermånedene liker mange av oss sitte ute på terrassen og kose seg med en kald leskedrikk og en god bok, mens humlene surrer og duften av hageblomstene kjæler oss i nesen. Men terrassesesongen er kort her i vinterlandet. Det er ikke så kjekt å sitte ute i hagen når gradestokken kryper lenger og lenger nedover.

Et vindfang tar vinterhyggen til et nytt nivå. Med glass og god isolering kan du sitte lunt og godt midt i en snødekt hage og nyte utsikten i fulle drag. Len deg bakover, kikk ut av glasstaket og la tankene vandre mens «hele himmelen faller ned», for å si det med en våre mest kjent visesangere.

Vi har hørt at ingen snøfnugg er like, og sånne under kan en tenke på en stund. Akkurat den naturopplevelsen er det ikke mye som kan sammenligne seg med.

Kanskje et vindfang er tingen for deg?

 

Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

Les mer: På tide med en vinterhage?

 

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Til tross for navnet er vinterhager ofte like mye brukt om sommeren som resten av året, om ikke mer. Noen dyrker tomater i vinterhagen, noen spiser middag med familien, og noen ønsker bare å komme seg unna påtrengende hagegjester som mygg og veps.


Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.