Glassbloggen

Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Til tross for navnet er vinterhager ofte like mye brukt om sommeren som resten av året, om ikke mer. Noen dyrker tomater i vinterhagen, noen spiser middag med familien, og noen ønsker bare å komme seg unna påtrengende hagegjester som mygg og veps.

En godt isolert vinterhage holder seg varm og behagelig fra tidlig på våren til sent på høsten, men med feil glass kan vinterhagen om sommeren forvandles til en forbrenningsovn der du heller baker boller enn spiser dem.

God isolering fra kjøling og oppvarming

Vinterhager plasseres ofte på et av de mest solfylte stedene i hagen, og derfor er det like viktig å tenke på soloppheting når man vurderer forskjellige glasstyper. Men kan man virkelig kombinere isolerglass med solbeskyttende glass? Ja, selvfølgelig kan man det. I jungelen av solbeskyttende glass kan det imidlertid være en utfordring å finne ut hvilket man bør bruke.

Fargede glass og selvregulerende glass kan være et veldig godt valg til vinduer i boligen, men er ikke nødvendigvis riktig valg for vinterhager, der du trolig ønsker maksimalt lysinnslipp og en følelse av at du faktisk sitter utendørs.

 

Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

 

Solbeskyttende glass til vinterhager

Et glass som er spesiallaget for tak og vinterhager, er Pilkington Activ™ Blue. Glasset har en svak blåtone som bidrar til å holde temperaturen i vinterhagen nede, samtidig som man får høyt innslipp av lys og beholder følelsen av at man sitter utendørs. En annen funksjon dette glasset har, er at det er selvrensende.

Vinterhager er særdeles utsatt for pollen og organiske smusspartikler, og det kan føles som en evigvarende jobb å holde vinterhagen ren. Pilkington Activ™ Blue kombinerer selvrensende og solbeskyttende egenskaper, slik at det benytter dagslys og regnvann til å bryte ned og skylle vekk organisk smuss fra glassflaten. Og hvis det ikke regner? Da tar du bare hageslangen og skyller av vinterhagen slik at den er så godt som ny igjen, vanskeligere trenger det ikke å være. (lett som en plett)

 

Isolering om vinteren

Som nevnt tidligere kan solbeskyttende glass kombineres med isolerglass. Dette gjelder også Pilkington Activ™ Blue, som du kan kombinere med Pilkington K Glass™ eller Pilkington Optitherm™ S3 i en isolerglassenhet for å oppnå best mulig selvrensende og energisparende effekt. Vips, så har du en vinterhage som er nærmest vedlikeholdsfri, og som du kan benytte hele året – akkurat slik det skal være.

 

Når du skal bygge eller pusse opp en vinterhage, trenger du altså ikke å vurdere så mye frem og tilbake rundt glass, så lenge du bruker et glass som er utviklet spesielt for vinterhager. Men det finnes noen andre ting du bør vite før du skal bygge vinterhage, som du kan lese om her. Dersom du ønsker å få vite mer om vinterhager, last gjerne ned vår gratis e-bok "Oppfyll drømmen om vinterhage".

 

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage]
Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Norge er et land med “mye vær” som det sies. En helgardering med en vinterhage eller hagestue kan sørge for at hagen kan nytes i all slags vær, året rundt.


Innglassing av veranda – dette bør du vite

Innglassing av veranda – dette bør du vite

Det er høysesong for innglassing av veranda, men det er mange ting å tenke på når man overveier å bygge på huset eller glasse inn verandaen. Her besvarer vi noen av de vanligste spørsmålene vi møter når folk vurderer å investere i en innglasset veranda.


Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.