Glassbloggen

5 spennende planter til vinterhagen

Det er ikke mye som topper en skikkelig hvit vinter, men noen ganger vil det seg ikke helt, og isteden ender det med regn og rusk. I stedet for å sitte og sture i gråværet, gå ut i vinterhagen din, kast deg i hammocken og nyt fargesprakende planter og velduftende blomster. Når regnet smatrer koselig på taket, kan du drømme deg bort i paradiset du har skapt.

Sommeren byr på roser og jordbær i hagen, men i din vinterhage kan du dyrke litt annerledes planter. Her kommer fem spennende tips til planter som kan plantes i potte, men som trives i litt svalere temperaturer på vinteren og dermed er optimale for en vinterhage.

 

1. Trachycarpus Wagnerianus 

palm.jpg


Denne lavtvoksende palmen er perfekt for en vinterhage, siden den tåler frost og til og med kan vokse utendørs i de sørlige delene av Skandinavia. Du trenger med andre ord ikke å ha på varmen i vinterhagen din for at denne herlige palmen skal klare seg fint, så lenge det ikke blir altfor kaldt.

 

2. Bouganvilla

bouganvilla.jpg


Vil du ha en bit av Syden i boligen din? Bouganvilla er en fargerik blomst som ofte selges som potteblomst i Norge. I din vinterhage kan du la den vokse seg skikkelig stor, og før du vet ordet av det, har du et hav av fantastisk vakre blomster som lyser opp hjemmet ditt i vintermørket.

 

3. Appelsintre

appelsintre.jpg


Hva sier du til et glass ferskpresset juice til frokost? Med et appelsintre i vinterhagen kan du gå rett ut i din egen hage om morgenen og plukke solmodne appelsiner, presse dem i juicepressen og bare nyte soloppgangen.

 

4. Urtehage

ortagard.jpg


Glem tørket gressløk og brune krydder. En vinterhage er det perfekte stedet for urtehagen din. Basilikum, oregano, peppermynte, persille – ja, mulighetene er nærmest uendelige for hva du kan dyrke i urtehagen din. Å by på julemiddag garnert med friske, egendyrkede krydder vil definitivt imponere dine nære og kjære.

 

5. Ferskentre

ferskentre.jpg


Hvis appelsin ikke er helt din greie, hva med noe litt mer eksotisk? Fersken er ikke bare saftige og gode, men vokser på vakre trær som får mørkelilla blomster. Dette er en favoritt i mange middelhavshager, da man ofte kan regne med å få mye frukt på et tre, samtidig som de er rimelig lette å håndtere.

 

Dette er bare noen av tipsene til spennende planter du kan ha i din vinterhage. Mulighetene er uendelige, og det er kun fantasien som setter grensene. Forvandle vinterhagen din til en oase i hjemmet ditt, det vil garantert bli satt pris på av deg selv, familien din og vennene dine.


e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage