Glassbloggen

Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Norge er et land med “mye vær” som det sies. En helgardering med en vinterhage eller hagestue kan sørge for at hagen kan nytes i all slags vær, året rundt.

Om du er av typen som elsker lange, late dager ute i hagen eller på terrassen, – og nødig ønsker at en regnskyll skal sette en brå stopper for hyggen, så kan vinterhage eller hagestue være noe for deg. Enten som et tilbygg på huset, innglassing av verandaen eller et frittstående bygg i hagen.

Denne kan du fylle med innbydende interiør, bugnende av friske planter og stemningsfull belysning, og slik skape en lun oase, som også kan brukes på vinteren. Selv tordenvær kan nytes under et teppe med en god kopp te, mens du ser himmel lyse opp.

Uttrykket vinterhage og hagestue blir ofte brukt om hverandre, men hva er egentlig forskjellen, lurer du kanskje på? I dette blogginnlegget vil vi se nærmere på de to typene, og kanskje du kommer frem til hva som passer for deg og dine behov.

 

Hagestue

Hagestue, eller sommerhage, som det også omtales som, er basert på bruk fra omkring påske til oktober – altså sommerhalvåret. I en hagestue brukes det uisolert 1-lags herdet eller laminert sikkerhetsglass, eller en kombinasjon av disse. Ettersom den har enkeltglass, og er uisolert, kan det bli i kjøligste laget om vinteren i en hagestue.

Hagestuen kan monteres på eksempelvis terrassegulv, eller annet underlag som egner seg for sommerbruk, enten frittstående eller som innglassing på terrassen.

En hagestue er ikke helt tett, det vil derfor være en viss fare for at det kan komme inn fukt og litt vann om været er veldig vått. Om vinteren kommer det kondens og kulde, så husk å fjerne tepper, puter og andre tekstiler.

 

Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

 

Vinterhage

I motsetning til en sommerstue er vinterhagen til bruk sommer så vel som vinter. Her kan du kan nyte snøfallet, mens du sitter varm og tørrskodd midt ute i snøen, men i velbehaget av din egen stue.

I vinterhager er det isolert gulv som gjelder. Du kan også legge inn varme i gulvet for ekstra komfort. Eller hva med en kamin som sørger for både stemning og varme? Da er man rustet til Kong Vinter banker på døren.

En vinterhage vil ha isolerte aluminiumprofiler. Du kan velge mellom isolert vinterhage, med 2-lags sikkerhetsglass, som ikke er kuldeisolert, eller den mest eksklusive varianten; fullisolert vinterhage, med 3-lags sikkerhetsglass. Da vil du få et fullverdig ekstra rom til boligen, hele året! Noe som gjør at du også kan møblere med alle typer uten fare for at vær og vind vil skade.

Her kan du lese innlegget vårt om vinterhager dersom du ønsker å se nærmere på bruken.

 

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage]
Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Norge er et land med “mye vær” som det sies. En helgardering med en vinterhage eller hagestue kan sørge for at hagen kan nytes i all slags vær, året rundt.


Innglassing av veranda – dette bør du vite

Innglassing av veranda – dette bør du vite

Det er høysesong for innglassing av veranda, men det er mange ting å tenke på når man overveier å bygge på huset eller glasse inn verandaen. Her besvarer vi noen av de vanligste spørsmålene vi møter når folk vurderer å investere i en innglasset veranda.


Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.