Glassbloggen

Multifunksjonelle brannvernglass

I det siste har vi skrevet en del om hvordan brannvernglass fungerer, og hva som kreves for at brannvernglass skal bli brannsikkert. Det vi ikke har skrevet om, er de praktiske mulighetene som finnes – brannvernglass kan nemlig kombineres med andre funksjoner. Her lister vi opp fire multifunksjonelle muligheter med brannvernglass.


Brannvernglass med varmeisolering

Selv om det kanskje høres litt rart ut, har brannvernglass som enkeltglass lav varmeisolerende effekt. For å unngå kaldras kan brannvernglasset kombineres i en isolerrute med floatglass eller energispareglass. Energispareglasset fører til lavere strømbruk og holder bedre på varmen i bygget.

 

Støydempende brannvernglass

Pilkington Pyrostop® og Pilkington Pyrodur® har som enkeltglass god lydreduksjon og passer utmerket for støydemping i interiør. Med andre ord trenger man som regel ikke å kombinere brannglasset med andre funksjonsglass for å oppnå støyreduksjon dersom et av disse glassene benyttes. Om man ønsker enda bedre lydisolering, kan man bruke Pilkington Pyroclear® i kombinasjon med Pilkington Optiphon™ i en isolerrute.

 

Innbruddssikkert brannvernglass

Brannvernglass holder flammene ute, men som enkeltglass oppfyller det ikke kravene til innbruddssikring, skuddsikring eller eksplosjonssikring. For å oppfylle disse kravene kan brannvernglass kombineres med sikkerhetsglass. Dette gjøres som regel i bygg som er spesielt utsatt for disse potensielle risikoene.

Alle brannvernglass fra Pilkington er personsikre glass. Pilkington Pyrostop® og Pilkington Pyrodur® klassifiseres som laminerte sikkerhetsglass. Ved brekkasje holdes glassbitene sammen, noe som forhindrer alvorlige personskader.

Pilkington Pyroclear® faller i kategorien herdede glass. Når disse knuses, granulerer glasset, noe som gir en åpning i karm-/rammekonstruksjonen. Dette innebærer at glasset ikke egner seg ved krav til fallsikring.

 

Frostet brannvernglass

Som enkeltglass finnes Pilkington Pyrodur® og Pilkington Pyrostop® med matt folie, sandblåst eller som ornamentglass. I en isolerglassrute kan man kombinere med nesten hvilken som helst type – mulighetene er mange. For Pilkington Pyrostop® som er montert innvendig, er det mulig å legge til dekorativ folie av godkjent kvalitet.

 

Gratis e-bok: Brannglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.