Glassbloggen

Multifunksjonelle brannvernglass

I det siste har vi skrevet en del om hvordan brannvernglass fungerer, og hva som kreves for at brannvernglass skal bli brannsikkert. Det vi ikke har skrevet om, er de praktiske mulighetene som finnes – brannvernglass kan nemlig kombineres med andre funksjoner. Her lister vi opp fire multifunksjonelle muligheter med brannvernglass.


Brannvernglass med varmeisolering

Selv om det kanskje høres litt rart ut, har brannvernglass som enkeltglass lav varmeisolerende effekt. For å unngå kaldras kan brannvernglasset kombineres i en isolerrute med floatglass eller energispareglass. Energispareglasset fører til lavere strømbruk og holder bedre på varmen i bygget.

 

Støydempende brannvernglass

Pilkington Pyrostop® og Pilkington Pyrodur® har som enkeltglass god lydreduksjon og passer utmerket for støydemping i interiør. Med andre ord trenger man som regel ikke å kombinere brannglasset med andre funksjonsglass for å oppnå støyreduksjon dersom et av disse glassene benyttes. Om man ønsker enda bedre lydisolering, kan man bruke Pilkington Pyroclear® i kombinasjon med Pilkington Optiphon™ i en isolerrute.

 

Innbruddssikkert brannvernglass

Brannvernglass holder flammene ute, men som enkeltglass oppfyller det ikke kravene til innbruddssikring, skuddsikring eller eksplosjonssikring. For å oppfylle disse kravene kan brannvernglass kombineres med sikkerhetsglass. Dette gjøres som regel i bygg som er spesielt utsatt for disse potensielle risikoene.

Alle brannvernglass fra Pilkington er personsikre glass. Pilkington Pyrostop® og Pilkington Pyrodur® klassifiseres som laminerte sikkerhetsglass. Ved brekkasje holdes glassbitene sammen, noe som forhindrer alvorlige personskader.

Pilkington Pyroclear® faller i kategorien herdede glass. Når disse knuses, granulerer glasset, noe som gir en åpning i karm-/rammekonstruksjonen. Dette innebærer at glasset ikke egner seg ved krav til fallsikring.

 

Frostet brannvernglass

Som enkeltglass finnes Pilkington Pyrodur® og Pilkington Pyrostop® med matt folie, sandblåst eller som ornamentglass. I en isolerglassrute kan man kombinere med nesten hvilken som helst type – mulighetene er mange. For Pilkington Pyrostop® som er montert innvendig, er det mulig å legge til dekorativ folie av godkjent kvalitet.

 

Gratis e-bok: Brannglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?