Glassbloggen

Multifunksjonelle brannvernglass

I det siste har vi skrevet en del om hvordan brannvernglass fungerer, og hva som kreves for at brannvernglass skal bli brannsikkert. Det vi ikke har skrevet om, er de praktiske mulighetene som finnes – brannvernglass kan nemlig kombineres med andre funksjoner. Her lister vi opp fire multifunksjonelle muligheter med brannvernglass.


Brannvernglass med varmeisolering

Selv om det kanskje høres litt rart ut, har brannvernglass som enkeltglass lav varmeisolerende effekt. For å unngå kaldras kan brannvernglasset kombineres i en isolerrute med floatglass eller energispareglass. Energispareglasset fører til lavere strømbruk og holder bedre på varmen i bygget.

 

Støydempende brannvernglass

Pilkington Pyrostop® og Pilkington Pyrodur® har som enkeltglass god lydreduksjon og passer utmerket for støydemping i interiør. Med andre ord trenger man som regel ikke å kombinere brannglasset med andre funksjonsglass for å oppnå støyreduksjon dersom et av disse glassene benyttes. Om man ønsker enda bedre lydisolering, kan man bruke Pilkington Pyroclear® i kombinasjon med Pilkington Optiphon™ i en isolerrute.

 

Innbruddssikkert brannvernglass

Brannvernglass holder flammene ute, men som enkeltglass oppfyller det ikke kravene til innbruddssikring, skuddsikring eller eksplosjonssikring. For å oppfylle disse kravene kan brannvernglass kombineres med sikkerhetsglass. Dette gjøres som regel i bygg som er spesielt utsatt for disse potensielle risikoene.

Alle brannvernglass fra Pilkington er personsikre glass. Pilkington Pyrostop® og Pilkington Pyrodur® klassifiseres som laminerte sikkerhetsglass. Ved brekkasje holdes glassbitene sammen, noe som forhindrer alvorlige personskader.

Pilkington Pyroclear® faller i kategorien herdede glass. Når disse knuses, granulerer glasset, noe som gir en åpning i karm-/rammekonstruksjonen. Dette innebærer at glasset ikke egner seg ved krav til fallsikring.

 

Frostet brannvernglass

Som enkeltglass finnes Pilkington Pyrodur® og Pilkington Pyrostop® med matt folie, sandblåst eller som ornamentglass. I en isolerglassrute kan man kombinere med nesten hvilken som helst type – mulighetene er mange. For Pilkington Pyrostop® som er montert innvendig, er det mulig å legge til dekorativ folie av godkjent kvalitet.

 

Gratis e-bok: Brannglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Et tilsynelatende paradoks med moderne, høyisolerende vindusglass er at de øker risikoen for dugg på utsiden av rutene. Hvordan kan dette ha seg?


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Hva er det som påvirker hvordan en glassfasade blir seende ut til slutt? Og kan arkitektens og byggherrens visjoner for glassfasaden skape praktiske utfordringer?

Les mer i del to av intervjuet med glassekspert Tore Tronrud.


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Produkt- og teknologiutviklingen innenfor glassløsninger ser praktisk talt ingen grenser. I dag kan glass optimaliseres for å imøtekomme de strengeste krav til energibruk, solbeskyttelse, støydemping, brannvern og sikkerhet.