Glassbloggen

Multifunksjonelle brannvernglass

I det siste har vi skrevet en del om hvordan brannvernglass fungerer, og hva som kreves for at brannvernglass skal bli brannsikkert. Det vi ikke har skrevet om, er de praktiske mulighetene som finnes – brannvernglass kan nemlig kombineres med andre funksjoner. Her lister vi opp fire multifunksjonelle muligheter med brannvernglass.


Brannvernglass med varmeisolering

Selv om det kanskje høres litt rart ut, har brannvernglass som enkeltglass lav varmeisolerende effekt. For å unngå kaldras kan brannvernglasset kombineres i en isolerrute med floatglass eller energispareglass. Energispareglasset fører til lavere strømbruk og holder bedre på varmen i bygget.

 

Støydempende brannvernglass

Pilkington Pyrostop® og Pilkington Pyrodur® har som enkeltglass god lydreduksjon og passer utmerket for støydemping i interiør. Med andre ord trenger man som regel ikke å kombinere brannglasset med andre funksjonsglass for å oppnå støyreduksjon dersom et av disse glassene benyttes. Om man ønsker enda bedre lydisolering, kan man bruke Pilkington Pyroclear® i kombinasjon med Pilkington Optiphon™ i en isolerrute.

 

Innbruddssikkert brannvernglass

Brannvernglass holder flammene ute, men som enkeltglass oppfyller det ikke kravene til innbruddssikring, skuddsikring eller eksplosjonssikring. For å oppfylle disse kravene kan brannvernglass kombineres med sikkerhetsglass. Dette gjøres som regel i bygg som er spesielt utsatt for disse potensielle risikoene.

Alle brannvernglass fra Pilkington er personsikre glass. Pilkington Pyrostop® og Pilkington Pyrodur® klassifiseres som laminerte sikkerhetsglass. Ved brekkasje holdes glassbitene sammen, noe som forhindrer alvorlige personskader.

Pilkington Pyroclear® faller i kategorien herdede glass. Når disse knuses, granulerer glasset, noe som gir en åpning i karm-/rammekonstruksjonen. Dette innebærer at glasset ikke egner seg ved krav til fallsikring.

 

Frostet brannvernglass

Som enkeltglass finnes Pilkington Pyrodur® og Pilkington Pyrostop® med matt folie, sandblåst eller som ornamentglass. I en isolerglassrute kan man kombinere med nesten hvilken som helst type – mulighetene er mange. For Pilkington Pyrostop® som er montert innvendig, er det mulig å legge til dekorativ folie av godkjent kvalitet.

 

Gratis e-bok: Brannglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.


5 forholdsregler for å unngå riper i glass

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg.