Glassbloggen

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.

 

Flerfunksjonsområder

Der hvor man tidligere har hatt kontorlokaler med en tydelig funksjon, sobert innredet med skrivepult og stol, er fleksibiliteten i større grad et sentralt prinsipp for hvilke interiørløsninger man velger for dagens moderne kontor. En stor bordplate kan ha flere funksjoner på samme tid: På et hjørne står to kolleger og forbereder et kundemøte, på en annen kant sitter fire medarbeidere og jobber med sine prosjekter, mens det på tredje ledige hjørne sitter en medarbeider med øretelefoner og mikser noen lydfiler.

 

Åpne romløsninger med store, felles arbeidsflater ser pent ut, innbyr til samarbeid og gir mulighet for avveksling fra den ene kontorpulten medarbeiderne vanligvis sitter ved.

 

Statement-møbler i naturlige kvalitetsmaterialer

Naturlige farger og materialer er i vinden som aldri før, og er et selvsagt innslag i en moderne interiørløsning. Produkter av ekte tre og glass er solide og holdbare, og kan brukes i mange ulike interiørløsninger.

 

I åpne lokaler kan det være fint å bruke store hyller for å skille mellom ulike soner. Hva med en stor bokhylle i eik mellom kaffekroken og arbeidspultene? Selv om noen mener at minimalismen er på vei ut, er det fortsatt store, majestetiske statement-møbler som gjelder i moderne, åpne kontorlokaler.

 

Glassvegg og hyller med planter

Fokuset på trivsel er som nevnt tydeligere i moderne kontorlokaler, og en del av dette innebærer at man i større grad henter inn elementer som grønne planter for å myke opp følelsen i rommet. Hvorfor ikke samle plantene i en glassmonter, eller lage en statementvegg fylt med grønne planter? En lyssatt glassvegg vil gjøre plantene til stjernen i rommet, og viser at man er i takt med trendene.

 

Sosiale samlingspunkt

Selv om kontorlokalet først og fremst samler kollegiet til arbeidsdagen, kan måten kontoret er innredet på også være en invitasjon til å samles, ikke bare om faglige diskusjoner og i prosjektarbeid. Små avbrekk i løpet av dagen er velkomne, og det er lettere å slå av en prat dersom det er behagelige sitteplasser og rom med plass nok til at flere kolleger kan sette seg ned sammen og ta en kjapp kaffekopp.

Romslige sofaer og sittegrupper som innbyr til et avbrekk er populære, og ved å velge en tidsriktig modell, går funksjonalitet og design hånd i hånd. Selv om slike områder i lokalet er tilrettelagt for pauser, kan de selvsagt like gjerne brukes til uformelle møter.

 

Lys og speil som en naturlig del av interiøret

Mest mulig naturlig lys er alltid førstevalget, uansett hvilket lokale man skal innrede. I mange urbane miljøer kan tilgangen på dagslys være mer begrenset, og da gjelder det å finne gode alternativ. I dag finnes det mange ulike typer lys å velge blant når man skal ha lamper på kontoret, og du kan velge mellom alt fra pærer som simulerer dagslys til de som gir varmt, lunt lys.


Ved å innrede med speil, enten som innslag på veggen eller som en hel eller halv vegg, vil du utnytte og spre lyset i lokalet mest mulig, og samtidig gi en opplevelse av at lokalet er større og luftigere enn det faktisk er.

 

E-bok kontorglass

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Kontorglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.