Glassbloggen

Glassløsninger ivaretar smittevern på kontoret

Nå som mange virksomheter returnerer til en mer kjent hverdag, innebærer det et krav om smittevern på kontoret. Har man et kontorlokale med separate kontorer trengs det antagelig færre tiltak enn i et åpent kontorlandskap.

Helsedirektoratets anbefalinger for smitteforebyggende tiltak på arbeidsplassen dreier seg i grove trekk om forholdsregler som at ansatte bør jobbe hjemmefra dersom de er syke, om å etablere gode rutiner for hånd- og hostehygiene, forsterket renhold og kontaktreduserende tiltak. Utover dette finnes det flere praktiske grep arbeidsgivere kan ta, og riktig bruk av glass er ett av dem.

 

Virus trives dårligere på glass

I tillegg til å spres via mennesker, har mange virus en skremmende lang levetid på flater som kontorpulter, kjøkkenbenker, emballasje og vinduskarmer. Ulike virus har varierende overlevelsesevne på de forskjellige underlagene, men det som er helt sikkert, er at desinfiserte flater er tryggere enn flater som ikke er behandlet.

En studie fra Lancet medical journal om koronavirusets overlevelsesevne på ulike flater, viser at det lever lenger på plast og rustfritt stål enn på glass. Plast er mer mottakelig for skraper og rifter, og blir lettere redusert av kjemiske rengjøringsmidler.

 

Skillevegger i glass

Et naturlig tiltak i smitteforebyggingen på et kontor, er å sette opp skillevegger mellom hver kontorpult, og kanskje også på andre steder i lokalet. En lesekrok eller sofagruppe kan være steder det er verdt å vurdere å sette opp skillevegg.

Umiddelbart kan pleksiglass virke som det beste alternativet når slike skillevegger skal inn i lokalene. Valget faller gjerne på pleksiglass fordi det er mindre kostbart enn glassvegger. Kostnadsspørsmålet er ofte mer sammensatt enn selve prisen man betaler for et produkt, og her må man ta kvalitet, varighet og de samlede fordelene ved produktene og sette opp mot hverandre.

I denne artikkelen kan du lese mer om fordelene og ulempene ved plexiglass og vanlig glass.

 

Velger du glassvegger, vil engangsinvesteringen være større enn ved pleksiglassvegger, men fordelen er at du mest sannsynlig slipper å bytte dem ut. Glass er et solid materiale, og du kan for eksempel velge å bruke sikkerhetsglass i skilleveggene, i tillegg til at du har mange valgmuligheter når det gjelder den visuelle utformingen. Kanskje er det praktisk å la den nederste halvdelen av skilleveggen mellom kontorpultene være frostet, slik at man ikke får følelsen av at noen sitter og leser gjennom ruta hva man selv skriver? Som med mange andre glassløsninger er det uendelige valgmulighet når det gjelder utforming av glasset og hvilke egenskaper det skal ha.

Du kan få glassvegger i støydempende glass, som i tillegg til å ha smitteforebyggende effekt også sørger for at hver enkelt ansatt kan jobbe uten å bli forstyrret av at andre i lokalet har et telefonmøte på sin pult.

Her kan du lese mer om støydempende glass.

 

Enkelt renhold er smitteforebyggende

Med sine glatte, rette flater er glass enkelt å rengjøre. Ved å velge glass som ikke får riper eller skader, trenger du ikke bekymre deg for at virusene lever videre i sprekker og hull. Dette gjør glass til et velegnet materiale ikke bare i de nevnte skilleveggene, men også for kontorets kaffebar-benker, i dører, hyller og bord.

 

E-bok kontorglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [Frostet Glass, Glass, interiørglass, Støydempende glass]
Glasskontor åpner opp kontorlandskapet

Glasskontor åpner opp kontorlandskapet

Med de moderne glassløsningene som er tilgjengelige i dag, kan du bygge et helt kontor i glass, uten å gå glipp av noen av de funksjonene vegger, dører og andre flater har når de kommer i andre materialer.


5 fordeler med skillevegger i glass i åpent kontorlandskap

5 fordeler med skillevegger i glass i åpent kontorlandskap

Trenden med åpent kontorlandskap ser ut til å ha kommet for å bli. Mange ansatte synes dette fungerer godt, og elsker følelsen av å være tilbake i et klasserom hvor man enkelt kan se og kommunisere med kolleger. Samtidig som det er flere fordeler med åpent kontorlandskap, opplever mange at denne måten å organisere arbeidsdagen på også byr på en del utfordringer. 


Glassløsninger ivaretar smittevern på kontoret

Glassløsninger ivaretar smittevern på kontoret

Nå som mange virksomheter returnerer til en mer kjent hverdag, innebærer det et krav om smittevern på kontoret. Har man et kontorlokale med separate kontorer trengs det antagelig færre tiltak enn i et åpent kontorlandskap.