Glassbloggen

Hvorfor skal du skifte ut gamle vinduer?

Visste du at kvaliteten på vinduene dine bør sikres og vurderes så fort de blir 20 år gamle? 

I denne blogg artikkelen vil du få informasjon om hvorfor du bør skifte ut de gamle vinduene. I tillegg vil vi gi deg noen gode tips om gode glassløsninger for å spare penger, redusere støy og bidra til et bedre miljø.

Hvorfor skal du egentlig skifte ut de gamle vinduene dine?

Det som er gøy med å pusse opp hjemmet sitt er at man ser endringene og resultatene som gjøres. Det kan være mye av grunnen til at ny kjøkkeninnredning og moderne baderomsløsninger prioriteres før vindusskift – rett og slett fordi resultatene er mer synlige. Men slik verken behøver eller bør det være.

Vinduene dine holder varmen inne og kulden ute, og bidrar til sikkerhet for deg og dine nærmeste. I tillegg kan et slikt «enkelt» skifte øke trivselsfaktoren. 

 

Hvor ofte bør vinduene skiftes ut?

Hvor ofte du bør skifte ut vinduene dine avhenger først og fremst av hvilken type vindusglass som er brukt. Doble vindusruter kan leve opptil 20 år, aluminium opptil 30 år, og fiberglass opptil 40 år. Vinduenes levetid avhenger også av hvor godt du vedlikeholder dem. Kvaliteten på vinduene bør likevel vurderes fortløpende, og så fort de har bikket 20 år bør du vurdere å bytte dem ut.

 

Lyddempende vinduer kan gi mindre støy

En investering i nye vinduer kan øke trivsel og livskvalitet dersom du bor i et område med mye støy. Lydisolerte vinduer fungerer som en barriere mellom deg og verden utenfor. Støy, uansett hvor det kommer fra, kan ha en negativ effekt på din mentale helse og din indre harmoni. Ingen har lyst til å høre lyden av travel trafikk eller høylytte nabounger som leker og skriker når vi prøver å slappe av.

Hvis du føler deg truffet kan det være lurt å skifte ut de gamle vinduene dine, og investere i vinduer av støydempende glass. 

Pilkington har utviklet glass med formål å dempe støy. Du kan lese mer om dette her 

 

Spar penger, og miljø samtidig!

Energispareglass forbedrer inneklimaet ved å redusere kaldras og kaldstråling. Dette kan  redusere behovet for annen oppvarming, og slå positivt ut på husholdningsbudsjettet.  Reduksjonen i energibruk bidrar også til å minske karbonutslippet ditt. Ved å installere energispareglass kan du altså spare penger og miljøet på en og samme tid.

Les mer om energispareglass her.

 

Øk verdien på huset ditt ved å bytte vinduer

Visste du at Norge var på europatoppen i flytting i 2018? Nesten 250 000 mennesker flyttet mellom ulike kommuner, og 446 000 flyttet innad i kommuner.

 

Med det kan det trygt sies at vi nordmenn liker å flytte. Dersom du skal flytte i nærmeste framtid kan en investering i nye vinduer øke verdien på huset ditt betraktelig. Dersom du ikke er i flyttemodus for øyeblikket er dette likevel noe å vurdere. Ved å investere i et vindusskifte kan du spare penger og tid når det trengs som mest: i en flytteprosess.

 

Bedre trygghet ved å bytte vinduer

Gamle vinduer tåler gjerne mindre enn nye vinduer. Ved å bytte ut de gamle vinduene dine kan du øke tryggheten i hjemmet ditt.

 

Det er mange grunner til hvorfor du bør skifte ut de gamle vinduene dine. Uansett om det er for å spare penger, øke verdien på huset eller forbedre livskvaliteten din, kan et vindusskifte være en god investering som vil tjene deg i det lange løp.

 

Vurderer du å bytte vinduer?

Glassfagkjedens glassmestere sitter klare til hjelpe deg med hele prosessen! Om du har noen spørsmål om bytte av vinduer eller om du allerede er klar til å oppgradere vinduene dine så ta kontakt med din nærmeste glassmester her.

Finn din glassleverandør

  

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, vindu, sikkert glass, vinduer]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Siden poenget med et glassrekkverk er å beholde utsikten og samtidig slippe inn lys, har du kanskje ikke tenkt på selve rekkverket som et interiørelement? Med noen enkle grep kan du bruke glassrekkverket ditt til å skape en lun og innbydende atmosfære.