Glassbloggen

Dette bør du se etter når du skal kjøpe glassrekkverk til terrassen

Når du tar en klype vår, 1 dl. ny energi og mange innovative ideer til hagen, kan dette ofte resultere i at man kjøper et glassrekkverk. Og det er lett å skjønne hvorfor. Glassrekkverk forandrer faktisk hele inntrykket på både terrasse og på hage.

Om du skriver inn ordet glassrekkverk i Google, vil du se at det er noen lavpriskjeder som dukker opp i hurtiglista – spørsmålet er bare; er det så lurt å kjøpe glassrekkverk fra en lavpriskjede? Vi snakker tross alt om utendørsglass i områder hvor mennesker oppholder seg.

Her gir vi deg noen tips på hva du skal se etter når du skal kjøpe glassrekkverk til terrassen, fordi det er viktig å forsikre seg om, at det du kjøper er av god nok kvalitet.

 

1. Er glasset laget for utendørsbruk?

Glass som skal brukes utendørs, må klare store temperaturforskjeller for å unngå risikoen for termisk brudd. Spør leverandøren/butikken hvilke bruksområder dette glasset faktisk har. Selv om det selges i hageavdelingen som “glassrekkverk”, innebærer dette ikke nødvendigvis at glasset er laget for utendørsbruk, men at det kanskje bare er satt der som inspirasjon.

 

2. Er glasset av god nok kvalitet?

Lokkepriser kan få selv den ivrigste hobbysnekker til å tenke at glassrekkverk av lav kvalitet er godt nok. Men det kan fort bli som å kjøpe katta i sekken. Det hender ofte at Glassfagkjedens glassmestere må ut og bytte glasset i glassrekkverket fordi de har knust eller sprukket på grunn av at det rett og slett er for dårlig kvalitet kvalitet. Dette er sure penger, og helt unødvendig dersom man kjøper noe som faktisk er av høyere kvalitet fra begynnelsen av.


“Rekkverket har en sikkerhetsfunksjon og skal dimensjoneres deretter. Det betyr at glasset skal sikre mot at personer kan falle gjennom glasset eller at glasset kan falle ned ved brudd. I tillegg til personsikring skal rekkverket også dimensjoneres for vær og vind der hvor det benyttes ute.” 

Kilde:
 Glass og Fasadeforeningen


 

3. Oppfordres det indirekte til at du skal montere glassrekkverket selv?

Dersom du kjøper en ferdig glassrekkverksløsning som antyder at du kan montere det selv, bør du tenke deg om én gang ekstra. Det spiller faktisk ikke noen rolle om du har rett glasstype, hvis glasset ikke er forskriftsmessig montert. Da kan det fort skje ulykker.

Les mer om hvorfor du ikke bør montere et glassrekkverk selv her.

 

4. Oppfyller glassrekkverket Glass og Fasadeforeningens sjekkliste?

Glass og Fasadeforeningen har utformet en sjekkliste på fem punkter over hva man bør se etter før man velger glassrekkverk. Punktene går på at du bør ha fått informasjon om hvilken glasstype som er i glassrekkverket, hvilket monteringssystem som benyttes, hvilke hensyn som skal tas med hensyn til bruksområde, dokumentasjon på dimensjonering, og om leverandøren er kvalifisert for å tilby glassrekkverk.

 

Så lenge du er obs på disse fire faktorene, vil du kunne ha glede av ditt glassrekkverk i lang tid fremover! Les gjerne om de to hovedtypene glassrekkverk, for å få litt inspirasjon!

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, Glass på balkong]
Derfor bør du vurdere et glassrekkverk til terrassen din

Derfor bør du vurdere et glassrekkverk til terrassen din

Det er ingen hemmelighet at et glassrekkverk kan få hvilket som helst hus til å se ut som at det er verdt dobbelt så mye som det egentlig er. Men hvis man ikke bare ser til det estetiske – hvorfor skal man egentlig velge glassrekkverk? Det er jo billigere å bare smekke opp noen planker, kan man lett tenke.


La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 


Fem grunner til at du skal velge terrasserekkverk av glass

Fem grunner til at du skal velge terrasserekkverk av glass

Terrasserekkverket du velger kan drastisk endre utseendet på boligen din. Med et marked fullt av alternativer kan det være vanskelig å bestemme hvilken type rekkverk som egner seg.