Glassbloggen

Dette bør du se etter når du skal kjøpe glassrekkverk til terrassen

Når du tar en klype vår, 1 dl. ny energi og mange innovative ideer til hagen, kan dette ofte resultere i at man kjøper et glassrekkverk. Og det er lett å skjønne hvorfor. Glassrekkverk forandrer faktisk hele inntrykket på både terrasse og på hage.

Om du skriver inn ordet glassrekkverk i Google, vil du se at det er noen lavpriskjeder som dukker opp i hurtiglista – spørsmålet er bare; er det så lurt å kjøpe glassrekkverk fra en lavpriskjede? Vi snakker tross alt om utendørsglass i områder hvor mennesker oppholder seg.

Her gir vi deg noen tips på hva du skal se etter når du skal kjøpe glassrekkverk til terrassen, fordi det er viktig å forsikre seg om, at det du kjøper er av god nok kvalitet.

 

1. Er glasset laget for utendørsbruk?

Glass som skal brukes utendørs, må klare store temperaturforskjeller for å unngå risikoen for termisk brudd. Spør leverandøren/butikken hvilke bruksområder dette glasset faktisk har. Selv om det selges i hageavdelingen som “glassrekkverk”, innebærer dette ikke nødvendigvis at glasset er laget for utendørsbruk, men at det kanskje bare er satt der som inspirasjon.

 

2. Er glasset av god nok kvalitet?

Lokkepriser kan få selv den ivrigste hobbysnekker til å tenke at glassrekkverk av lav kvalitet er godt nok. Men det kan fort bli som å kjøpe katta i sekken. Det hender ofte at Glassfagkjedens glassmestere må ut og bytte glasset i glassrekkverket fordi de har knust eller sprukket på grunn av at det rett og slett er for dårlig kvalitet kvalitet. Dette er sure penger, og helt unødvendig dersom man kjøper noe som faktisk er av høyere kvalitet fra begynnelsen av.


“Rekkverket har en sikkerhetsfunksjon og skal dimensjoneres deretter. Det betyr at glasset skal sikre mot at personer kan falle gjennom glasset eller at glasset kan falle ned ved brudd. I tillegg til personsikring skal rekkverket også dimensjoneres for vær og vind der hvor det benyttes ute.” 

Kilde:
 Glass og Fasadeforeningen


 

3. Oppfordres det indirekte til at du skal montere glassrekkverket selv?

Dersom du kjøper en ferdig glassrekkverksløsning som antyder at du kan montere det selv, bør du tenke deg om én gang ekstra. Det spiller faktisk ikke noen rolle om du har rett glasstype, hvis glasset ikke er forskriftsmessig montert. Da kan det fort skje ulykker.

Les mer om hvorfor du ikke bør montere et glassrekkverk selv her.

 

4. Oppfyller glassrekkverket Glass og Fasadeforeningens sjekkliste?

Glass og Fasadeforeningen har utformet en sjekkliste på fem punkter over hva man bør se etter før man velger glassrekkverk. Punktene går på at du bør ha fått informasjon om hvilken glasstype som er i glassrekkverket, hvilket monteringssystem som benyttes, hvilke hensyn som skal tas med hensyn til bruksområde, dokumentasjon på dimensjonering, og om leverandøren er kvalifisert for å tilby glassrekkverk.

 

Så lenge du er obs på disse fire faktorene, vil du kunne ha glede av ditt glassrekkverk i lang tid fremover! Les gjerne om de to hovedtypene glassrekkverk, for å få litt inspirasjon!

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, Glass på balkong]
Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

Gjennom snart 20 år i denne bransjen og med tett kontakt med glassmestere over hele landet, er det noen spørsmål som går igjen fra kunder. I denne andre artikkelen om de mest stilte spørsmålene svarer vi på fire nye spørsmål, og peker deg videre til andre artikler som utdyper temaet. 


Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Det er mange fordeler med selvrensende glass, og de fleste som har sett hvor enkelt og effektivt det er, går ikke tilbake til vanlig glass igjen. Selv om det er lett å umiddelbart tenke på vinduer som beste alternativ for selvrensende glass, finnes det langt flere bruksmuligheter. I denne artikkelen forteller vi deg om selvrensende glass i rekkverk, enten det er i trappen eller på balkongen.