Glassbloggen

Kjøkkenvegg i glass – dette bør du vite

Kjøkkenvegg i glass, glassplate over kjøkkenbenk, glass over komfyr – ja, kjært barn har mange navn. Men uansett hva man kaller det, så er én sak sikker – og det er at dette er “hot” på kjøkkentrendene akkurat nå.

Så hva er det man egentlig bør vite før man kjøper glass over kjøkkenbenk? Her tar vi opp noen av de tingene vi syns er greit å vite om.

 

1. Valgmulighetene er mange

Du har utrolig mange forskjellige glass du kan velge mellom når du skal kjøpe glass over kjøkkenbenk. Du kan velge alt fra et farget, brennlakkert glass til et helt klart glass hvor tapeten eller veggen synes gjennom glasset. Glass på veggen gir deg store valgmuligheter. Velger du tapet bak glasset vil glasset gi tapeten din en helt ny dimensjon. Tenk for eksempel hvor fint det hadde vært med et naturbilde bak glasset, eller kanskje en vegg malt i sølv som gjør at hele kjøkkenet får et enda mer eksklusivt preg.

Les gjerne mer om hvilke valgmuligheter du har med glass over kjøkkenbenk her: Glass over kjøkkenbenk - ikke bare en valgmulighet

 

2. Du kan lage ditt eget design

Naturligvis kan du bruke klart glass og designe ditt eget motiv – men om du vil ta det et skritt lenger, går også det helt fint. Om du benytter deg av et silketrykket glass, kan du nemlig lage designet rett på glasset selv. Kjøkkenveggen blir brått et samtalepunkt i hjemmet og vil ikke gå ubemerket hen av noen som kommer på besøk.

Har du et favorittfoto du ønsker overført på glass samarbeider Glassfagkjedens glassmestere med leverandører som digitalprinter ditt favorittfoto rett på glasset.

Det finnes også ferdige design på silketrykket glass som du kan velge blant om du ikke ønsker å lage det helt selv fra scratch – men hadde det ikke vært litt stas å sette sitt personlige preg på kjøkkenveggen?

 

3. Sikkerhet er uhyre viktig

Kjøkkenet er et område hvor det er svært viktig at man bruker herdet sikkerhetsglass. Om glasset ikke tåler høye temperaturer og støt fra panner og kjeler, vil det fort knuse – og det er både upraktisk og farlig. Ingen ønsker vel glassbiter i frokostblandingen sin? Spør din glassmester om hvilke funksjoner glasset bør ha når du skal sette inn en glassplate over kjøkkenbenken, slik at du er sikker på at du har glass av høyeste kvalitet, som takler forholdene på kjøkkenet.

 

4. Glass eller plexiglass?

Det er mange som lurer på om man skal bruke glass eller plexiglass over kjøkkenbenken. Fordelen med plexiglass er at det er relativt lett å forme og bearbeide for kjøkken som ikke har en flat vegg. Ulempen er at plexiglass kan få riper relativt lett, siden det er plastplater det er snakk om. Derfor anbefaler vi generelt at man bruker glass til kjøkkenområder, siden det utsettes for mange elementer som kan resultere i ripete plexiglass.

Ønsker du å vite mer om glass over kjøkkenbenk? Last ned vår e-bok om det perfekte kjøkkenet og la deg bli inspirert!

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken]
La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 


5 tips til interiørdesign med glass

5 tips til interiørdesign med glass

Det finnes endeløse muligheter til å bruke glass i interiøret. Glass brukes både til nytte og for å skape et stilig, moderne og spennende uttrykk i hjemmet.


6 fordeler med energispareglass i hjemmet

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Med energispareglass levert av Glassfagkjeden reduserer du effektivt varmetap, sparer energi og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.