Glassbloggen

Slik unngår du dugg på vinduene

Høsten og våren ses ofte på som venterommet på en ny årstid, men det finnes noen skikkelig koselige ting med disse årstidene, som er lett å glemme. For eksempel, stå opp sammen med sola om morgenen, ta morgenkaffen og føle solen sakte men sikkert varme opp stuen, er en følelse som er vanskelig å slå. 

Så er det det med faktisk å stå opp som kan være litt vrient når dugg og frost på vinduene gjør at det ser så lite innbydende å gå ut av døren.

Kondens på utsiden av glasset er faktisk et tegn på at isolerruten er termisk effektiv, og at varmelekkasjen er veldig lav. Vinduer og glassfasader med svært god isoleringsevne har blitt mer og mer ettertraktet med hensyn til energisparing, men med stadig lavere U-verdier har også forekomsten av utvendig kondens på glass økt. Selv om utvendig kondens ikke er skadelig for glasset, er det kjedelig når man ikke kan se ut av vinduet. Så hvordan blir man kvitt denne kondensen uten å måtte gå ut og tørke av vinduene om morgenen? Det finnes flere alternativer, men her er to av dem.

 

Pilkington Anti-condensation Glass

Dette er et glass som reduserer forekomsten av utvendig kondens, damp og frost. Det harde pyrolytiske belegget på den ytterste glassflaten gjør at glassets temperatur øker, noe som fører til at kondensen minimeres. Beleggingen gjøres alltid på Pilkington Optiwhite™ ekstra klart glass, slik at man får inn masse dagslys. Det kan også brukes i kombinasjon med andre glassprodukter, slik som Pilkington Optitherm™ og Pilkington Suncool™-seriene.

 

Pilkington Activ™

Visste du at Pilkington Activ™ selvrensende glass også har antikondensfunksjon? Pilkington Activ™ har to gode egenskaper når det gjelder utvendig kondens. Glassflaten er hydrofil hvilket gjør at kondensen ikke legger seg som vanndråper, men i stedet sprer seg over overflaten og dermed forbedrer gjennomsikten. Videre får det vannet til å forsvinne raskere fra glassflaten. I tillegg til dette vil glasset faktisk bli renere av duggen, slik at du kan våkne opp til rene vinduer hver dag når det vanligvis er dugg.

 

Pilkington Activ™ kan brukes til mange forskjellige formål, for eksempel vinterhager. En vinterhage med dugg på vinduene gjør ikke sjelen glad, du ønsker jo faktisk å kunne nyte vinterhagen på klare høst- og vårmorgener også, ikke sant?

 

Les gjerne litt mer om Pilkington Activ™ og Pilkington Anti-condensation Glass for å finne ut hva som er riktig valg for deg, og nyt morgenen uten dugg og frost på vinduene.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Vinduer i energispareglass kan bedre ditt inneklima og være kostnadsbesparende.


Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Våren er endelig her, og solen begynner å varme godt i alle kriker og kroker. På den ene siden er våren trolig mer etterlengtet enn den har vært på mange år, men på den andre siden er det mange som sliter med altfor høy innetemperatur allerede nå.