Glassbloggen

Glasskontor åpner opp kontorlandskapet

Med de moderne glassløsningene som er tilgjengelige i dag, kan du bygge et helt kontor i glass, uten å gå glipp av noen av de funksjonene vegger, dører og andre flater har når de kommer i andre materialer.

 

Glass i åpent kontorlandskap

Mange av dagens kontorlandskap er åpne, i den forstand at flere mennesker sitter sammen i et større lokale. Økt fokus på samarbeid på tvers av disipliner og ansvarsområder gjør at de mer tradisjonelle kontorene med et menneske på hvert sitt kontor, ikke lenger er den vanligste kontorløsningen. Budsjetthensyn er også en viktig faktor i dette bildet: Stive kvadratmeterpriser krever at man utnytter hver dyrebare centimeter.

 

Man kan likevel spørre seg om hvor åpne enkelte av de åpne løsningene egentlig er, når tykke, mørke skillevegger er plassert mellom hver kontorpult og alle møterom og soner i bygget er markert med en lukket, mørk vegg. Her kan det være mye å hente på trivsel, produktivitet og optimalisering av arbeidsmiljø dersom man bytter ut mørke romdelere og skillevegger med glassvegger.

 

For noen kan det kanskje virke lite logisk å åpne det allerede åpne kontorlandskapet opp enda mer. Skillevegger i støydempende glass er populært i åpne kontorlandskap, der mange har behov for å skjerme pulten sin mest mulig. Dette betyr at man kan sitte flere mennesker på rekke og rad, med bare en glassvegg mellom seg, og slippe å høre alle andres samtaler samtidig som man forsøker å ferdigstille et dokument eller selv gjennomføre et telefonmøte. Å åpne opp kan dermed være synonymt med mer naturlig lys, mindre støy og bedre tilrettelagte kontorfasiliteter.

 

Lukkede cellekontor kan åpnes med glassløsninger

I de mer tradisjonelle kontorløsningene, hvor hver enkelt medarbeider sitter på et cellekontor, er det også mye å hente på å åpne opp lokalet. Det finnes utallige glassløsninger som kan bidra til dette.

En av fordelene med glass som materiale er at det kan ha flere funksjoner på en og samme tid. Fordi glass kan utformes med ulike egenskaper og visuelle uttrykk, kan man for eksempel velge forskjellige glassvegger på ulike steder i kontorlandskapet.

 

Dersom du setter inn glassvegger på alle cellekontorvegger som vender ut mot den felles gangen, er ikke det synonymt med at privatlivets fred forsvinner. Til cellekontoret kan det være gunstig å velge et glass med en digital folie som kan slås av og på. Dette lar den som sitter der inne og jobber velge selv når andre kan se inn og ikke. Det samme gjelder frostet glass eller silketrykket glass, som kan la deler av glassveggen være transparent mens andre deler er i farge, design eller frostet. I felles møterom er det ofte ønskelig med en viss skjerming, men kanskje holder det å froste en tykk horisontal stripe på midten av glasset? Da kan naturlig lys få slippe inn, uten at de som sitter i et møte samtidig føler at de har publikum på utsiden av rommet.

 

Med muligheten for å tilpasse glassløsninger til hvert enkelt behov, finnes det glass som egner seg for alle slags virksomheter. Det er en grunn til at man som ung ofte ble bedt om å trekke fra gardinene på rommet sitt: Mer dagslys og en følelse av et luftig, åpent rom er noe de fleste foretrekker, og når vi vet at fornøyde ansatte gir økt produktivitet, er det mange gode argumenter for å kartlegge hvilke glassløsninger som egner seg i nettopp ditt kontorlandskap.

 

E-bok kontorglass

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [Frostet Glass, Støydempende glass, Kontorglass]
Glasskontor åpner opp kontorlandskapet

Glasskontor åpner opp kontorlandskapet

Med de moderne glassløsningene som er tilgjengelige i dag, kan du bygge et helt kontor i glass, uten å gå glipp av noen av de funksjonene vegger, dører og andre flater har når de kommer i andre materialer.


5 fordeler med skillevegger i glass i åpent kontorlandskap

5 fordeler med skillevegger i glass i åpent kontorlandskap

Trenden med åpent kontorlandskap ser ut til å ha kommet for å bli. Mange ansatte synes dette fungerer godt, og elsker følelsen av å være tilbake i et klasserom hvor man enkelt kan se og kommunisere med kolleger. Samtidig som det er flere fordeler med åpent kontorlandskap, opplever mange at denne måten å organisere arbeidsdagen på også byr på en del utfordringer. 


Glassløsninger ivaretar smittevern på kontoret

Glassløsninger ivaretar smittevern på kontoret

Nå som mange virksomheter returnerer til en mer kjent hverdag, innebærer det et krav om smittevern på kontoret. Har man et kontorlokale med separate kontorer trengs det antagelig færre tiltak enn i et åpent kontorlandskap.