Glassbloggen

Fordelene med å bygge inn balkongen

Finnes det noe kjedeligere enn å ha den perfekte balkongen som du får benyttet kun noen få måneder i året? På vinteren blir balkongen brått et lager for ting du ikke har rukket å kaste før høsten var i anmarsj, og istedenfor et vakkert utkikkspunkt blir balkongen noe du heller holder deg unna. 

En inn-glasset balkong kan benyttes i alle sesonger, og plutselig forvandles det som tidligere var noe stusslig på vinteren, til et magisk vinterparadis.

Forestill deg at du holder en varm kopp kakao med minimarshmallows og pisket krem i hånden mens du sitter i en lenestol på balkongen din og ser på når det snør ute. Det blir ikke mye mer julestemning enn dét.

 

Fortsatt like verdifull på sommeren

Men hva med sommeren? Balkongen vil fortsatt kunne benyttes like bra som tidligere på sommeren, med glass som kan skyves opp. Du får inn den friske lufta og kan nyte at solens stråler gir deg den herlige sommerfargen. På kvelden kan du stenge skyveglasset igjen, slik at du kan nyte kvelden på balkongen også når det er litt kaldere.

 

Fordelene med å bygge inn balkongen

Det finnes mange fordeler med å forvandle balkongen til en vinterhage. På våren trenger du ikke å tenke på pollen som legger seg som et gult teppe over hele balkongen. På sommeren kan du nyte utsikten uten støy fra utsiden. På høsten dør ikke plantene dine, men holder seg friske og grønne. Og på vinteren trenger du ikke å tenke på å holde balkongen fri for snø og is. Hvis du bruker selvrensende glass, trenger du ikke engang å tenke på at du må vaske vinduene, det fikser naturen for deg.

 

Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

 

Sikrere for barn og dyr

Hvis du har barn eller dyr, kan en balkong bli en kilde til uro. Med en innebygget balkong blir det mye sikrere for både barn og dyr å bevege seg fritt på balkongen, slik at de kan kose seg der like mye som du.

 

Bygg inn balkongen din og glem alt av jobb som du må styre med på en balkong. Bruk isteden den tiden på å gjøre balkongen til det koseligste stedet i hjemmet ditt. Balkongen vil definitivt bli stedet du tilbringer mest tid på, uavhengig av hvilken årstid og hvilket vær det er.

 

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage, Glass på balkong]
Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Norge er et land med “mye vær” som det sies. En helgardering med en vinterhage eller hagestue kan sørge for at hagen kan nytes i all slags vær, året rundt.


Innglassing av veranda – dette bør du vite

Innglassing av veranda – dette bør du vite

Det er høysesong for innglassing av veranda, men det er mange ting å tenke på når man overveier å bygge på huset eller glasse inn verandaen. Her besvarer vi noen av de vanligste spørsmålene vi møter når folk vurderer å investere i en innglasset veranda.


Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.