Glassbloggen

5 fordeler med å bygge inn balkongen

Når du tusler rundt i nabolag her til lands, kan både arkitektur og utforming av boligområder variere, men én ting ser det ut til at alle nordmenn vil ha, nemlig en balkong. Dessverre er det ikke mange måneder av året som inviterer til sene kvelder ute på balkongen, og for mange blir balkongen mest brukt i sommermånedene.


En løsning for å gjøre balkongen din mer anvendelig og fristende å bruke året rundt, er å bygge den inn. En innglasset balkong kan benyttes i alle sesonger, og plutselig kan du samle venner og familie til en kopp kakao på balkongen i vinterens blåtime, mens snøen laver ned.

Godt egnet for barn og dyr

Enten du har barn boende hjemme eller det er naboungene eller barnebarna som stadig stikker innom på besøk, er det betryggende å ha en innebygd balkong. Du kan la dem leke ute på balkongen mens du gjør klart til middag eller bursdagsselskap, uten å være redd for at de klatrer på rekkverket og faller ned.

Det samme gjelder dersom du har dyr hos deg, hunden eller katten kan trygt spasere rundt på balkongen og se ned på alt som rører seg, uten risiko for at de hopper ned for å hilse på nabokatten.

Les om flere måter du kan bruke glass på balkongen

Du slipper pollen og regn på balkongen

Vi har mye vær i Norge, noe som fort begrenser oppholdstiden på en vanlig balkong. Dette er i seg selv et godt argument for å bygge inn balkongen. 

Én ting er å kunne stenge regn, snø, sludd og de kalde vindene ute, men det er også mange andre naturelementer du antagelig ikke ønsker å ha på balkongen din. Duer, fugler, pollen, høstløv - lista er lang. Med en innglasset balkong trenger du ikke å tørke bort annet enn merker fra kaffekopper og kakesmuler.

 

Balkongen blir en forlengelse av boligen

Når du bygger inn balkongen, skaper du en forlengelse av boligen din. Mange drømmer om større leilighet eller flere rom i huset, og balkongen din kan bli nettopp det. 

Med innglassing får du et ekstra rom som i utgangspunktet kan brukes på samme måte som rommene innendørs. Det kan være smart å investere i en ekstra varmekilde på balkongen til vinteren kommer, og da er det ingenting i veien for at tenåringssønnen kan sitte der ute med kompisene sine. 


Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

Du kommer tettere på alle årstidene

Selv om mange nordmenn er svært glade i og opptatt av naturen, blir det ofte til at hverdagens kjas og mas står i veien for å oppsøke naturen så ofte som vi ønsker. 

Med en innglasset balkong har du et utstillingsvindu til naturen som er tilgjengelig når som helst, og som det krever liten innsats å oppsøke. Bor du i urbane strøk vil du uansett kunne nyte det å sitte lunt og varmt og høre vinden ule og regnet slå mot rutene. Holder du til i mer naturnære strøk kan du kanskje observere elgens kveldsvandring eller ekornets matjakt i trærne.

Det finnes utallige designmuligheter

Hvis du vurderer å bygge inn balkongen din, er det lurt å ta kontakt med en glassmester. Alltid når man skal bygge i glass, lønner det seg å ha en erfaren fagperson med på laget. 

Du finner en oversikt over Glassfagkjedens glassmestere her

Glassmesteren kan komme på befaring og se på hvilke løsninger som vil egne seg best for din balkong. Med glass er det mange muligheter når det gjelder design, og en glassmester vil vise deg hvilke alternativer du kan velge mellom.

Les mer: På tide med en vinterhage?

 

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage, Glass på balkong]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Til tross for navnet er vinterhager ofte like mye brukt om sommeren som resten av året, om ikke mer. Noen dyrker tomater i vinterhagen, noen spiser middag med familien, og noen ønsker bare å komme seg unna påtrengende hagegjester som mygg og veps.


Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.