Glassbloggen

5 fordeler med å bygge inn balkongen

Når du tusler rundt i nabolag her til lands, kan både arkitektur og utforming av boligområder variere, men én ting ser det ut til at alle nordmenn vil ha, nemlig en balkong. Dessverre er det ikke mange måneder av året som inviterer til sene kvelder ute på balkongen, og for mange blir balkongen mest brukt i sommermånedene.


En løsning for å gjøre balkongen din mer anvendelig og fristende å bruke året rundt, er å bygge den inn. En innglasset balkong kan benyttes i alle sesonger, og plutselig kan du samle venner og familie til en kopp kakao på balkongen i vinterens blåtime, mens snøen laver ned.

Godt egnet for barn og dyr

Enten du har barn boende hjemme eller det er naboungene eller barnebarna som stadig stikker innom på besøk, er det betryggende å ha en innebygd balkong. Du kan la dem leke ute på balkongen mens du gjør klart til middag eller bursdagsselskap, uten å være redd for at de klatrer på rekkverket og faller ned.

Det samme gjelder dersom du har dyr hos deg, hunden eller katten kan trygt spasere rundt på balkongen og se ned på alt som rører seg, uten risiko for at de hopper ned for å hilse på nabokatten.

Les om flere måter du kan bruke glass på balkongen

Du slipper pollen og regn på balkongen

Vi har mye vær i Norge, noe som fort begrenser oppholdstiden på en vanlig balkong. Dette er i seg selv et godt argument for å bygge inn balkongen. 

Én ting er å kunne stenge regn, snø, sludd og de kalde vindene ute, men det er også mange andre naturelementer du antagelig ikke ønsker å ha på balkongen din. Duer, fugler, pollen, høstløv - lista er lang. Med en innglasset balkong trenger du ikke å tørke bort annet enn merker fra kaffekopper og kakesmuler.

 

Balkongen blir en forlengelse av boligen

Når du bygger inn balkongen, skaper du en forlengelse av boligen din. Mange drømmer om større leilighet eller flere rom i huset, og balkongen din kan bli nettopp det. 

Med innglassing får du et ekstra rom som i utgangspunktet kan brukes på samme måte som rommene innendørs. Det kan være smart å investere i en ekstra varmekilde på balkongen til vinteren kommer, og da er det ingenting i veien for at tenåringssønnen kan sitte der ute med kompisene sine. 


Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

Du kommer tettere på alle årstidene

Selv om mange nordmenn er svært glade i og opptatt av naturen, blir det ofte til at hverdagens kjas og mas står i veien for å oppsøke naturen så ofte som vi ønsker. 

Med en innglasset balkong har du et utstillingsvindu til naturen som er tilgjengelig når som helst, og som det krever liten innsats å oppsøke. Bor du i urbane strøk vil du uansett kunne nyte det å sitte lunt og varmt og høre vinden ule og regnet slå mot rutene. Holder du til i mer naturnære strøk kan du kanskje observere elgens kveldsvandring eller ekornets matjakt i trærne.

Det finnes utallige designmuligheter

Hvis du vurderer å bygge inn balkongen din, er det lurt å ta kontakt med en glassmester. Alltid når man skal bygge i glass, lønner det seg å ha en erfaren fagperson med på laget. 

Du finner en oversikt over Glassfagkjedens glassmestere her

Glassmesteren kan komme på befaring og se på hvilke løsninger som vil egne seg best for din balkong. Med glass er det mange muligheter når det gjelder design, og en glassmester vil vise deg hvilke alternativer du kan velge mellom.

Les mer: På tide med en vinterhage?

 

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage, Glass på balkong]
Slik kan du sitte godt og varmt ute hele året

Slik kan du sitte godt og varmt ute hele året

De fleste av oss nordmenn vet hvordan vi lager det hyggelig innendørs, og få andre nasjoner bruker så mye penger på oppussing, interiør og annet per innbygger som oss. Og selv om det er fint å gjøre mest mulig ut av de kalde, mørke månedene, hadde det kanskje vært gøy å se noe annet enn kjøkken- og stueveggene i denne perioden?


Slik kan vinterhagen bli ditt private ferieparadis

Slik kan vinterhagen bli ditt private ferieparadis

Med koronapandemien har de fleste av oss tilbragt langt mer tid hjemme enn vi vanligvis gjør. Det er vel ikke utenkelig at situasjonen med foreldre på hjemmekontor og barn på hjemmeskole har tydeliggjort behovet for mer plass og drømmen om neste ferie. Mye tyder på at vi fortsatt kan komme til å tilbringe en god del tid hjemme og innenlands. Kanskje kan en vinterhage være en god løsning? 


Må man søke om å bygge en vinterhage? Forstå reglene før du setter i gang

Må man søke om å bygge en vinterhage? Forstå reglene før du setter i gang

Hvis du ønsker å bygge på huset ditt med en vinterhage, er det visse lover og regler du må forholde deg til. Mange kan kjenne på et ønske om å droppe hele prosjektet når man møter byråkratiet med sine skjema, lover og reguleringer, men det er det ingen grunn til.