Glassbloggen

Dette bør du vite om glass til balkong

Balkongen er et område det er lett å glemme i de kalde, mørke periodene av året. Selv om balkongen din kanskje ikke måler så mange kvadratmeter, ligger det et stort potensial i dette uteområdet, både når det gjelder innredning, design og bruksmuligheter. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til måter du kan benytte glass for å optimalisere og utnytte balkongen din.

Glassgulv på balkongen

Tanken på glassgulv på balkongen er kanskje ikke den mest innbydende dersom du bor i flermannsbolig eller blokk, fordi du mest sannsynlig da vil se ned på naboen i etasjen under, og de kan se opp på deg. Heldigvis går det an å velge frostet glass som hindrer innsyn, en løsning som samtidig slipper inn lys.

Om det virker voldsomt å ha hele balkonggulvet i glass, kan du velge en løsning med innslag av glass. Hva med å sette inn noen kvadrat- eller diamantformede innslag av glass i deler av balkonggulvet?

Glassgulv kan tilpasses din balkong og bosituasjon, og vil, uansett hvor stor del av gulvet du ønsker å legge i glass, gi en helt annen opplevelse, stemning og visuelt inntrykk enn et tykt betong- eller tregulv.

Her kan du lese mer om glassgulv.

 

Glasse inn balkongen

Med en innglasset balkong kan du utvide og forlenge perioden du kan sitte ute. Jo bedre isolert glass du velger til innglassingen, desto kaldere årstid kan du benytte balkongen. Med en godt isolert balkong har det ingenting å si om temperaturen kryper under null, regnet eller snøen hagler mot glasset og vinden uler rundt husene, du sitter trygt og lunt.

Ved hjelp av en oljeovn eller lignende inne på balkongen, kan du faktisk bruke dette uterommet som en sosial møteplass, også i vintermånedene. Leter du etter en ny måte å imponere vennegjengen eller familien på, kan dette være en løsning: En middag ute på balkongen mens kong vinter herjer utenfor vil være koselig, og populært for både små og store.

Er du ikke helt overbevist om at dette er noe for deg, kan du lese mer om fordelene med innglasset balkong.

Glassrekkverk på balkongen

Med et glassrekkverk på balkongen kan du bevare hele utsikten din, og slipper å strekke hals for å se over et rekkverk som verken slipper inn lys eller utsikt. Dersom du ønsker å begrense innsynet, kan du velge frostet eller farget glass, eller kanskje glass med striper er mer din stil? Valgmulighetene er uendelige.

Har du flere spørsmål om glassrekkverk, kan du lese hva glassekspert Per Henning Graff forteller om glassrekkverk.

Les mer om glassrekkverk

Levegg i glass

Den største utfordringen med balkonglivet i Norge er uten tvil det varierte og, litt for ofte, kalde været. Vi nordmenn vet at juni på kalenderen slett ikke er noen garanti for sol og shortsvær. Heldigvis finnes det muligheter for å lage lune, gode kroker der vi kan samle oss når sola titter frem.

Med en levegg i glass kan familien spise middag i ly for den sure vinden, samtidig som det er mulig å bevare og nyte både utsikten, det naturlige lyset og varmen fra sola.

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan bruke glass på balkong, eller er du kanskje klar for å ta det neste steget? Finn din nærmeste glassmester her og ta kontakt i dag!

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.