Glassbloggen

Inspirasjon: balkong i glass

Balkongen er et område det er lett å glemme i de kalde, mørke periodene av året. Selv om balkongen din kanskje ikke måler så mange kvadratmeter, ligger det et stort potensial i dette uteområdet, både når det gjelder innredning, design og bruksmuligheter. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til måter du kan benytte glass for å optimalisere og utnytte balkongen din.

Glassgulv på balkongen

Tanken på glassgulv på balkongen er kanskje ikke den mest innbydende dersom du bor i flermannsbolig eller blokk, fordi du mest sannsynlig da vil se ned på naboen i etasjen under, og de kan se opp på deg. Heldigvis går det an å velge frostet glass som hindrer innsyn, en løsning som samtidig slipper inn lys.

Om det virker voldsomt å ha hele balkonggulvet i glass, kan du velge en løsning med innslag av glass. Hva med å sette inn noen kvadrat- eller diamantformede innslag av glass i deler av balkonggulvet?

Glassgulv kan tilpasses din balkong og bosituasjon, og vil, uansett hvor stor del av gulvet du ønsker å legge i glass, gi en helt annen opplevelse, stemning og visuelt inntrykk enn et tykt betong- eller tregulv.

Her kan du lese mer om glassgulv.

 

Glasse inn balkongen

Med en innglasset balkong kan du utvide og forlenge perioden du kan sitte ute. Jo bedre isolert glass du velger til innglassingen, desto kaldere årstid kan du benytte balkongen. Med en godt isolert balkong har det ingenting å si om temperaturen kryper under null, regnet eller snøen hagler mot glasset og vinden uler rundt husene, du sitter trygt og lunt.

Ved hjelp av en oljeovn eller lignende inne på balkongen, kan du faktisk bruke dette uterommet som en sosial møteplass, også i vintermånedene. Leter du etter en ny måte å imponere vennegjengen eller familien på, kan dette være en løsning: En middag ute på balkongen mens kong vinter herjer utenfor vil være koselig, og populært for både små og store.

Er du ikke helt overbevist om at dette er noe for deg, kan du lese mer om fordelene med innglasset balkong.

 

Glassrekkverk på balkongen

Med et glassrekkverk på balkongen kan du bevare hele utsikten din, og slipper å strekke hals for å se over et rekkverk som verken slipper inn lys eller utsikt. Dersom du ønsker å begrense innsynet, kan du velge frostet eller farget glass, eller kanskje glass med striper er mer din stil? Valgmulighetene er uendelige.

Har du flere spørsmål om glassrekkverk, kan du lese hva glassekspert Per Henning Graff forteller om glassrekkverk.

 

Levegg i glass

Den største utfordringen med balkonglivet i Norge er uten tvil det varierte og, litt for ofte, kalde været. Vi nordmenn vet at juni på kalenderen slett ikke er noen garanti for sol og shortsvær. Heldigvis finnes det muligheter for å lage lune, gode kroker der vi kan samle oss når sola titter frem.

Med en levegg i glass kan familien spise middag i ly for den sure vinden, samtidig som det er mulig å bevare og nyte både utsikten, det naturlige lyset og varmen fra sola.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Glassrekkverk kan brukes både inne og ute, og har mange ulike bruksområder. Det hender vi får spørsmål om hva forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk er, og i denne artikkelen gir vi deg svaret på det. 


Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Enten du planlegger å selge boligen din i nærmeste fremtid eller ikke, er du kanskje nysgjerrig på hvor mye den er verdt? SSB registrerte 247 257 flyttinger mellom kommuner i Norge i 2020, og vi nordmenn flytter i snitt 7-8 ganger i løpet av et liv. Om du ikke skal flytte på deg akkurat nå, kan det være fordelaktig for lånevilkårene dine dersom verdien på boligen øker.

De fleste vurderer oppussing av bad og kjøkken når de skal ta grep for å øke verdien på boligen sin, men hva med et glassrekkverk? 


Hvor trygt er glassrekkverk?

Hvor trygt er glassrekkverk?

Glassfagkjedens glassmestere får stadig spørsmål om et rekkverk i glass faktisk er solid og trygt nok til å benyttes der folk ferdes. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor svaret på det er et udelt ja.