Du liker designelementet, og det hadde vært helt perfekt for hjemmet ditt, men fortsatt er du litt skeptisk til om glassrekkverk faktisk er riktig for deg. Høres dette ut som deg? Du er ikke alene, det finnes noen klassiske ting som forhindrer folk som egentlig vil ha glassrekkverk, til faktisk å kjøpe det.
Her lister vi opp fem av de vanligste bekymringene folk har når det gjelder glassrekkverk, og hvorfor det ikke trenger å være en ulempe i det hele tatt.
1. Prisen
Dette er vel det første og mest åpenbare. Glassrekkverk er ikke like billig som et rekkverk i tre eller jern. Det er lett å tenke i de banene og glemme bort at glassrekkverk blir billigere i det lange løp. Glassrekkverk har som regel lengre levetid enn f. eks. trerekkverk, og du må ikke ut med penger og energi annethvert år for å olje, male og vedlikeholde det.
Se på det som å leie sammenlignet med å kjøpe en leilighet. Når du leier en leilighet, har du ikke noe igjen for det den dagen du flytter ut, men hvis du kjøper en leilighet, har prisen trolig økt og du får litt ekstra penger på bankkontoen. Et glassrekkverk er en investering på grunn av sin lange levetid, men et trerekkverk må etter hvert byttes ut. Med andre ord er det en mer kortsiktig løsning. Videre vil et glassrekkverk mest sannsynlig øke verdien på boligen eller leiligheten din.
2. Sikkerhet
Glass kan knuses. Det vet de aller fleste. Når glassrekkverk knuses, er det ofte på grunn av at glasset er av manglende kvalitet. Det ble nylig rapportert om at bruk av feil glass i boliger blir stadig mer vanlig fordi glass i utlandet er billigere. Glassrekkverk blir da kanskje en investering eksteriørmessig, men definitivt ikke en investering sikkerhetsmessig. Bruker du et sikkerhetsglass som oppfyller kravene til glassrekkverk, vil et glassrekkverk være minst like trygt som et trerekkverk – om ikke tryggere.
Fortsatt ikke overbevist? Les mer om sikkerhetsglass her.
3. Fugler
Er du en naturelsker og redd for at fugler skal fly inn i glassrekkverket? Vel, sjansen er der, det er ikke sikkert at alle fugler ser rekkverket. Men oddsene for at en fugl skal fly inn i et glassrekkverk er fortsatt ikke lavere enn for at de skal fly inn i vindu. Hvis dette er noe som bekymrer deg, finnes det lette løsninger. Bygg et glassrekkverk som ikke er heltransparent, men som kanskje er frostet, eller sandblåst. Med et sandblåst glassrekkverk vil du fortsatt oppnå samme effekten som med et vanlig glassrekkverk, men ettersom utsiden ikke vil være gjennomsiktig, er sjansen for at fugler skal fly inn i rekkverket minimal.
4. Riper
Vi har alle sett hvor stygt et glass kan bli hvis det er riper på det. Dette kan avskrekke den største glassentusiasten fra å skaffe seg glassrekkverk. I de aller fleste tilfellene oppstår riper i forbindelse med rengjøring. Det er lett å unngå dette, og det finnes to måter du kan gjøre det på. Det første er rett og slett å spørre glassforhandleren om hvordan nettopp ditt glassrekkverk skal rengjøres. Det andre er enda lettere: Kjøp selvrensende glass, da trenger du aldri å tenke på rengjøring eller riper.
5. Installasjon
Å installere et glassrekkverk er ikke noe man bør gjøre selv. De som har lyst til å spare penger på å bygge et rekkverk selv, vil derfor se dette som noe negativt. Det mange glemmer, er hvor uhyggelig mange timer man bruker på faktisk å sette opp et rekkverk selv. Brått står rekkverket fortsatt og venter på å bli klart etter tre år, og man vil ønske at man hadde fått noen til å gjøre det fra begynnelsen av. Det at man ikke bør installere et glassrekkverk selv, kan med andre ord anses som en fordel og ikke en ulempe. Man vet at det blir gjort på kort tid, og man vet at det blir gjort riktig, slik at man slipper å bruke en hel sommer på å jobbe med terrassen.
Dette er de tingene som folk oftest ser på som en potensiell ulempe med glassrekkverk, men som egentlig ikke er det. Hvis du har noen andre bekymringer eller spørsmål omkring glassrekkverk, anbefaler vi at du tar kontakt med oss eller laster ned e-boken om glassrekkverk.