Glassbloggen

Forskjellen mellom 2-lags og 3-lags Isolerglass: Hvordan velge det rette alternativet?

40% av boligens varmetap kan skyldes dårlig isolerte vinduer.

Isolerglass spiller en avgjørende rolle i å opprettholde et behagelig inneklima samtidig som det bidrar til energieffektivitet og du unngår å betale for mye i strøm. Når du vurderer isolerglass for ditt hjem eller kontor, er det to vanlige alternativer å vurdere: to-lags isolerglass eller tre-lags isolerglass. Begge har sine fordeler og ulemper, og det er viktig å forstå forskjellene for å kunne ta en informert beslutning.

 

Hva er to-lags isolerglass:

To-lags isolerglass består av to glass som er separert av en spalte/mellomrom fylt med Argon glass. Denne typen isolerglass er rimeligere sammenlignet med tre-lags alternativet, og den gir fortsatt betydelig isolasjon. To-lags glass er en god løsning for de som ønsker en balanse mellom kostnadseffektivitet og termisk ytelse.

 

Fordelene med to-lags isolerglass

  • 1. Kostnadseffektiv: To-lags isolerglass er generelt rimeligere.
  • 2. Gode isolasjonsegenskaper: Gir en betydelig forbedring av isolasjonen sammenlignet med enkelt glass.

 

Ulempene med to-lags isolerglass

Mindre effektiv mot kulde: To-lags glass gir ikke like høy isolasjon mot kaldt vær som tre-lags glass.

 

Kort oppsummert: Når vi sammenligner to-lags med vanlig enkelt glass ser vi store forskjeller i U-verdi. U-verdien forteller deg hvor god varmeisolasjon et vindu har. Det er kanskje naturlig å tenke at jo høyre U-verdi et vindu har, desto bedre isolerer det, men det er faktisk motsatt. Videre er to lags isolerruter rimeligere enn tre-lags, men det anbefales at man også tenker på hva som kan spares av strøm og oppvarming i samme regnestykke

 

Hva er tre-lags isolerglass:

Tre-lags isolerglass består av tre glass med 2 spalte/mellomrom fylt med Argon glass. Dette gir bedre isolasjonsevne og reduserer varmetapet betydelig. Tre-lags glass gir høy ytelse når det gjelder energieffektivitet.

 

Dette er fordelene med tre-lags isolerglass

  1. 1. Overlegen isolasjonsevne: Tre-lags glass gir bedre isolasjonsevne og reduserer varmetapet effektivt.
  2. 2. Bedre lydisolasjon: Den ekstra glasset bidrar også til å redusere støy fra omgivelsene.

 

Ulemper med tre-lags isolerglass

Høyere kostnad: Tre-lags isolerglass er generelt noe dyrere. 2. Pga glassets høye og gode isoleringsevne kan det forekomme dugg på utsiden av glasset ved vindstille, klart og kald temperatur, fortrinnsvis vår og høst.

Kort oppsummert: Ved å skifte til 3-lags glass,  oppnås høyere energieffektivitet og bedre komfort i bygninger. Beslutningen om å inkludere 3-lags glass i et byggeprosjekt bør baseres på en helhetlig vurdering av energibehov, kostnader og strukturelle hensyn. For å redusere forekomsten av dugg kan man i det ytterste glasset benytte Pilkington Anicondensation Glass. Et hardt pyrolytisk belegg på den ytterste glassflaten gjør at glassets temperatur øker og forekomsten av dugg reduseres. glasset. Et annet alternativer kan være å velge Pilkington Activ™, dette er et selvrensende glass som også vil reduserer utvendig kondens. Velger du ingen av de to ovennevnte typene kan det være lurt å montere vinduene litt inntrukket i fasaden da dette vil redusere varmetapet rundt vinduet og samtidig redusere slitasje på glassets overflate for være og vind. En utsikker/overbygg kan også redusere dugg på det ytterste

 

Hvordan velge hvilket glass som passer best til ditt hjem

Valget mellom 2-lags og 3-lags isolerglass avhenger av flere faktorer, inkludert klimaet der du bor, budsjettet ditt, og hvor viktig energieffektivitet er for deg.

 

 

Men må jeg bytte hele vinduet eller bare glasset?

Har du vinduer som er eldre enn 20 år gamle eller et hus som er bygd før 1960, kan det være en fordel å bytte, men det er ikke sikkert du behøver å bytte hele vinduet. Her er det viktig å sjekke at ramme og karm ikke har råteskader eller andre skader. Ser dette i orden ut er de mulig å bare bytte glasset. Dette kan du få en glassmester til å hjelpe deg med. Du finner en glassmester her.

 

Nye regler for energieffektive boliger

I takt med den økende globale bekymringen for klimaendringer og behovet for å redusere karbonavtrykket, har EU nylig implementert nye regler for energieffektive boliger. Disse retningslinjene representerer en viktig milepæl i arbeidet med å skape bærekraftige samfunn og redusere energiforbruket. Å rådføre seg med en fagperson kan være nyttig for å sikre at du tar den riktige beslutningen basert på dine spesifikke behov og omstendigheter. Sjekk også om det finnes støtteordninger i ditt område.

Det finnes en rekke fordeler ved å skifte vinduer hvert 20. år, men det er også en annen viktig grunn til å gjøre dette: Det nye direktivet for energiøkonomisering i bygninger som ble vedtatt av Den europeiske union (EU) i 2018. Dette direktivet innebærer at alle EU-land må redusere sine byggs energibehov med minst 35 % innen 2030. Dette betyr at det vil bli stilt strengere krav til energiøkonomisering i bygninger, og det vil være mer lønnsomt for forbrukere å investere i energiøkonomiske vinduer. I tillegg til å være lønnsomt for forbrukerne, kan dette direktivet også bidra til å redusere CO2-utslipp og forbedre luftkvaliteten i byer og tettsteder. Derfor er det viktig at vi alle bidrar til å nå EUs mål om energiøkonomisering, og ved å skifte vinduer hvert 20. år kan du være med på å gjøre en forskjell.

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []