Glassbloggen

Reduser driftskostnadene med energispareglass

Bruk av energispareglass i næringsbygg bidrar til et bedre innemiljø, mindre energiforbruk og CO2-utslipp – og lavere driftsutgifter. Dette gjør bygget attraktivt for nye leietakere.

Drift av næringsbygg er svært energikrevende.

Ifølge Enova utgjør energi til drift av norske bygninger ca. 82 TWh i et normalår, dvs. 38 prosent av landets totale energibruk. Ingen annen sektor har hatt større vekst i sinenergibruk de siste 30 årene.

Reduksjon i energibruk blir bare mer og mer viktig, og er et av de temaene som det er sterkt fokus på for tiden. Myndighetenes mål er å skape best mulig inneklima med lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning.

Skal forbruket og klimagassutslippene reduseres nasjonalt, må bygningene derfor bli mer energieffektive. I Energimeldingen har Stortinget satt som mål at Norge skal oppnå en energisparing på 10 TWh i eksisterende bygningsmasse innen 2030.

 

Valget av glass påvirker driftsutgiftene og CO2-utslippet

Normalt er 40 prosent av felleskostnadene i et kontorbygg energiutgifter. Ved å benytte energispareglass kan man oppnå energieffektive bygg som bruker vesentlig mindre energi og derfor er billigere å drifte. Dette kommer naturligvis leietakerne til gode.

Energispareglass har et belegg med lav emissivitet (strålingsevne) som slipper gjennom kortbølget energi i form av synlig lys fra sola, og reflekterer langbølget energi, for eksempel romvarme og varme fra andre varmekilder, så som ovner, mennesker, kontormaskiner, etc.

Energispareglassets varmereflekterende egenskaper minsker behovet for oppvarming. Følgelig er energispareglass miljøvennlig, i og med at de genererer lavere CO2-utslipp.

 

Les mer: Slik fungerer energispareglass

 

Konkurransefortrinn

Energiriktige, moderne næringsbygg med hyggelige driftskostnader er attraktive, siden de fremstår som moderne og gir god komfort for de som jobber der. Ifølge en undersøkelse fra Enova gjort blant ledere i privat og offentlig sektor mener åtte av ti bedrifter at det er viktig at bygget de leier, er energieffektivt. Omdømme, samfunnsansvar og miljøprofil er stikkordene.

 

Bedre inneklima og lavere driftsutgifter

De som bruker bygget ditt, altså leietakerne, har behov for et godt inneklima, både for å trives og å være produktive.

Pilkington energispareglass i næringsbygg forbedrer inneklimaet ved å redusere kaldraset og kaldstrålingen. Som nevnt ovenfor: Siden energispareglass reflekterer varme, reduseres behovet for oppvarming. På denne måten bidrar energispareglasset til et bedre innemiljø, mindre energiforbruk og lavere driftsutgifter.

Energispareglass øker dessuten overflatetemperaturen på den innerste glassflaten og reduserer dermed innvendig kondens.

 

Lønnsomt CO2-regnskap

Hvis du står ovenfor valget mellom en rute med eller uten energispareglass, bør du tenke på følgende: Energiforbruket for å belegge et glass med lavemisjonsbelegg er i de fleste tilfeller bare en tiendedel av den energibesparing som energispareglasset gir til bygget allerede det første året. Deretter fortsetter det å redusere energiforbruket og dermed også CO²-utslippet i hele glassets levetid.

 

Gratis e-bok: Energispareglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?