Med økt miljøbevissthet legges det stadig mer vekt på energisparing og måter å redusere energiforbruket i bygninger, boliger og i kommersielle bygg.
De siste årene har det blitt innført nye minimumskrav til energieffektivitet og varmeisolering av bygg, og bruken av energispareglass har derfor nærmest eksplodert. Men hvordan fungerer dette glasset egentlig?
Slik fungerer energispareglass
Energispareglass (også kalt lavenergiglass) består av vanlig klart glass (floatglass) belagt med et selektivt sjikt som både slipper gjennom kortbølget solenergi og reflekterer langbølget romvarme. Eller for å si det på en enklere måte; det bevarer solvarmen og reduserer innvendig varmetap.
Varmetap måles normalt i termisk gjennomslipp eller U-verdi, vanligvis definert som W/m²K. Lav U-verdi gir bedre varmeisolering. Energispareglass med lav U-verdi vil dermed kunne gi mye bedre varmeisolering, og du sparer både penger og får bedre inneklima.
Forskjellen mellom energispareglass og vanlig isolerglass
Fortsatt er det mange som bruker vanlig isolerglass i hjemmet, og det fungerer til en viss grad. Men mens et gammeldags isolerglass lar en stor del av varmen slippe ut i det fri, vil et energispareglass vendt mot solen la mer energi slippe inn i rommet enn det lar passere ut. Dermed varmes boligen opp uten at du har rørt en eneste oppvarmingskilde.
Selve konseptet rundt energispareglass har vært i bruk i lenge, men det har likevel skjedd en rivende utvikling de siste 20 år. Produktet forbedres stadig, både for deg som forbruker og ikke minst for miljøet.
Energispareglass kan benyttes alle steder du vil slippe inn mest mulig lys uten at det skal gå på bekostning av inneklimaet. Energispareglass i vinduer, dører, vinterhager og glasstak bidrar til varmere inneklima og penger spart på strømforbruket.
Om du ønsker å vite mer om energispareglass, anbefaler vi at du laster ned vår gratis e-bok, som gir deg mer informasjon.