<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120395891786963&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Glassbloggen

Lei av kald trekk fra vinduet?

Du sitter i godstolen og koser deg med en kopp te og en god bok i lyset fra stuevinduet. Med ett kommer den igjen – den kalde, snikende følelsen av trekk på bena. Det er ellers lunt og fint i rommet, så hvor kommer den ubehagelige trekken fra?

Du legger hånden mot vindusruten – den er kald. Vinduet er tett og godt isolert, det vet du. Men likevel blir det kald trekk.

Fenomenet kalles «kaldras». Den varme luften i rommet treffer vinduet, blir avkjølt og synker ned mot gulvet. (Kald luft er tyngre enn varm luft.) Så skjer det samme på ny – varm luft treffer vinduet, blir avkjølt, og synker mot gulvet. Dermed oppstår det en sirkulerende luftstrøm i rommet. Kald nede ved golvet og varm oppunder taket.

Så da må du vel bare skru opp varmen i rommet? Det hjelper ikke. Trekken er der, okke som.

Joda, du kan plassere ovner under vinduene, for å stoppe trekken. Men du vet hvordan inneluften blir av elektrisk oppvarming. Ubehagelig og tørr. Den høye overflatetemperaturen på ordinære panelovner svir støv. Dermed dannes det superfine partikler som faktisk kan gi luftveisplager. Og ikke minst – panelovner suger strøm gjennom lange, kalde vintre.

 

Energiglass løser problemet

Et energispareglass har et usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet. Dermed holder varmen seg inne og forsvinner ikke rett ut igjen. Du slipper å måtte ty til elektrisk fyring. Med energispareglass er det ikke bare romtemperaturen som stiger og holder seg jevnt. Det samme gjør komforten og humøret. Det eneste som synker? Strømregningen!

Energispareglass reduserer kaldstrålingen drastisk, noe som igjen forbedrer inneklimaet i boligen din. Med energispareglass i vinduene dine får du altså mer hygge og mindre utgifter. Bruker du mindre energi på oppvarming, bidrar du dessuten til å begrense CO2-utslippet. Energispareglass er med andre ord bra for vårt felles miljø. Var det noen som sa vinn-vinn?

 

Større vinduer

Med energispareglass kan du sitte i lenestolen eller sofaen nær vinduene uten å oppleve den ubehagelige trekken som pleier å komme snikende. Du kan dessuten nyte større og høyere vinduer uten å risikere kaldras/kaldstråling.

Store vindusflater slipper inn mer lys, noe som reduserer behovet for kunstig belysning. Samtidig tilfører sollyset varme og trivsel.

 

Gratis e-bok