Glassbloggen

Slik får du en pen hage langt ut på høsten

Om sommeren er hagen hjemmets stue. Her griller du sammen med venner på varme sommerkvelder, ligger på en dyne og nyter solen og slapper av til duften av blomster og nyklippet gress. På høsten blir jo hagen dog litt trist, men den trenger absolutt ikke å være det. 

Det finnes mange ting du kan gjøre med hagen din, slik at den forblir koselig langt utenfor sommersesongen. Her er noen tips til hvordan du kan gjøre hagen enda finere.

Blomster for ulike sesonger

Ja, vi vet alle at noen blomster blomstrer i mai og noen i juli, men visste du at du kan ha en blomstrende hage mye lenger enn som så? De fleste vet at man kan plante snødråper og tulipaner som blomstrer tidlig på våren, men var du klar over at det også finnes mange fantastiske blomster som blomstrer i august og september? Storhjelm er et eksempel på dette. Den kan blomstre så tidlig som i juni frem til september og er helt nydelig. Du har kanskje sett den når du har vært på tur i fjellet, der den vokser vilt. Den er klarblå, blir relativt høy og vil virkelig lyse opp hagen din når mørkret begynner å trenge seg på.

En vanlig favoritt i høstblomsterbedet er klokkesøte. Den ser nesten ut som store og kraftige blåklokker og vil definitivt tiltrekke seg oppmerksomhet med sin blåfarve.

Hvis blå ikke er fargen din, kan du plante noen rosa flatklokker. Disse selges ofte som potteblomst, men trives mye bedre utendørs og får store klokker i mange fargevariasjoner. Disse blomstrer som regel i begynnelsen av august til midten av september og kan bli skikkelig svære hvis de trives. Samtidig har de relativt små rotsystemer og holder seg der du har plantet dem, slik at de ikke tar over blomsterbedet.

 

Flyttbar peis

En flyttbar peis er akkurat slik det høres ut som. Det er en liten peis du kan flytte på, og som du fint kan ha ute på terrassen. Dette blir ekstra effektfullt på sene sommerkvelder når du vil øke kosefaktoren litt. Peisen har gnistfanger/skjerm som holder den sikker for familiemedlemmer, gjester og dyr.

 

Få inn litt farge

Bruk puter og utemøbler med sterke farger. Dette vil gjøre at hagen din ser mer innbydende ut selv på dager der solen kanskje ikke helt når gjennom skyene. Du kan blande farger slik du selv ønsker, men er du minimalistisk eller vil ha et stilrent blikkfang, anbefaler vi å bruke en kontrastfarge. Hvis terrassen din i all hovedsak går i hvitt, trefarget eller svart, kan en sterk kontrastfarve gjøre at terrassen ser enda mer moderne og luksuriøs ut.

 

Glassrekkverk

For å kunne nyte alle disse tingene uansett vær kan du installere et glassrekkverk. Et glassrekkverk er den beste måten å vise frem hagen og utsikten din på uansett om du er innendørs og ser ut over terrassen, eller om du er utendørs. Det er synd dersom en kald septemberdag hindrer deg i å se hagen din når du har lagt ned tid og krefter i å gjøre den pen slik at den også kan nytes utover høsten.

 

Det finnes utrolig mange spennende ting man kan gjøre med en hage for å gi den mer liv. Koiedammer, palmer og steinpartier er andre forslag til hvordan du kan gi hagen din et løft, slik at den er koselig lenger ut på sesongen. Du ønsker sikkert å kunne nyte alle dine kreasjoner og prosjekter uansett hvordan været er, og et glassrekkverk vil gi deg muligheten til nettopp dette.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Glassrekkverk kan brukes både inne og ute, og har mange ulike bruksområder. Det hender vi får spørsmål om hva forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk er, og i denne artikkelen gir vi deg svaret på det. 


Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Enten du planlegger å selge boligen din i nærmeste fremtid eller ikke, er du kanskje nysgjerrig på hvor mye den er verdt? SSB registrerte 247 257 flyttinger mellom kommuner i Norge i 2020, og vi nordmenn flytter i snitt 7-8 ganger i løpet av et liv. Om du ikke skal flytte på deg akkurat nå, kan det være fordelaktig for lånevilkårene dine dersom verdien på boligen øker.

De fleste vurderer oppussing av bad og kjøkken når de skal ta grep for å øke verdien på boligen sin, men hva med et glassrekkverk? 


Hvor trygt er glassrekkverk?

Hvor trygt er glassrekkverk?

Glassfagkjedens glassmestere får stadig spørsmål om et rekkverk i glass faktisk er solid og trygt nok til å benyttes der folk ferdes. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor svaret på det er et udelt ja.