Glassbloggen

3 fordeler med et innglasset svømmebasseng

Skrevet i interiørglass

Å ha et svømmebasseng utendørs er luksuriøst nok, men det er vanskelig å slå det å ha et innendørs som man kan bruke hele året. Dette krever selvfølgelig mer enn at man graver et hull i parketten og fyller på med vann. 

Du må tenke på hvilket materiale bassenget skal være i, du må tenke på hvilket materiale gulvet skal være i, og du må selvfølgelig tenke på hvilke funksjoner som glasset skal oppfylle. Men når alt dette er sagt, så finnes det utrolig mange fordeler ved å ha et innglasset svømmebasseng. Her lister vi tre av dem.

1. Kan brukes hele året

Store deler av året står svømmebassenget utendørs helt ubrukt. Og når sommeren først kommer, så er det mye jobb med å holde det rent. På høsten kan bassenget til og med nesten bli et negativt blikkfang, da løv og møkk søker seg til det. Dette er problemer som i stor grad forsvinner når man har et innglasset svømmebasseng. Det blir betydelig mindre renhold, og du kan bruke svømmebassenget både på sommeren og på vinteren. Samtidig vil det nesten føles som at du faktisk svømmer utendørs i det fri, da du er omringet av glassvegger og kan se opp gjennom glasstaket.

 

Hvis du ønsker å ha et svømmebasseng utendørs også, finnes det to løsninger for dette. Du kan enten ha et glasstak som åpner seg, slik at du får inn maksimalt med sol, eller så kan du gjøre slik Rudding Park i Harrogate gjorde, og ha et innendørs-utendørs basseng, der bassenget strekker seg ut gjennom innglassingen og ut i hagen. Utendørs-delen skjermes av med en vanntett automatisk dør, slik at du ikke trenger å holde utendørsdelen oppvarmet i de kjøligere periodene.

ruddingpark.jpg

 

2. Mangedobbelt bruksområde

Mens et utendørs svømmebasseng kun kan brukes når temperaturen tillater dette, så kan du bruke et innglasset svømmebasseng til så mye mer. Det fungerer i praksis på mange måter som en vinterhage. Den høye luftfuktigheten kombinert med den behagelige temperaturen innebærer at du kan plante eksotiske palmer i potter og forvandle området til et skikkelig paradis. Videre blir det et sted hvor du kan nyte solens stråler tidlig om morgenen på vinteren også. Bare forestill deg å våkne opp, ta på deg morgenkåpen og ta en kopp kaffe omgitt av naturen utenfor. Det blir rett og slett plassen i hjemmet hvor du går for å slappe av.

 

Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

 

3. Et privat fitness-senter

Med et svømmebasseng innendørs kan du trene hver dag, helt for deg selv. Å være i et offentlig svømmebasseng fullt av folk er kanskje ikke den ideelle måten å trene på. Videre er svømming en av de beste treningsformene, særlig for folk med fysiske og medisinske utfordringer som forhindrer dem i å trene på andre måter. Hvis du har barn og ønsker at de skal ha en sunn livsstil, er et svømmebasseng en av få ting som kan stjele oppmerksomheten fra nettbrett og datamaskiner. Det er helt enkelt et fitness-senter som hele familien kan bruke, akkurat på den måten som passer dem best.

 

Hvis du tenker at det kan bli for varmt på sommeren med et glasstak, anbefaler vi at du bruker Pilkington Suncool™ i taket. Pilkington Suncool™ vil redusere varmen som kommer inn fra sola, og føre til at du får en jevn og behagelig temperatur innendørs. Hvis du ønsker å vite mer om hva du kan gjøre med et innglasset svømmebasseng, les gjerne vår gratis e-bok om vinterhager, da mange av prinsippene er de samme.

 

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

Relaterte blogginnlegg


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.


Skap din personlige stil med glassvegg

Skap din personlige stil med glassvegg

Fordelen med glass er at du kan få det akkurat slik du vil, i alle former og varianter, og i alle farger. Skap din stil der du kombinerer glass med andre materialer.