Glassbloggen

Dette er de største strømtyvene i hjemmet

Det er den dagen i måneden igjen. Strømregningen ligger i postkassen. Kanskje har du et system som gir deg full oversikt over hvor strømmen går, men antagelig er sluttsummen på fakturaen en like stor overraskelse som forrige måned. Hva går egentlig all strømmen til?

 

Undersøkelse fra hundre norske husstander

Ifølge en undersøkelse fra SINTEF er TV/PC, kjøleskap, fryseboks, belysning, varmtvann og romoppvarming det vi bruker mest strøm på i Norge. Men fordelingen er langt fra jevn. Av den årlige elektrisitetskostnaden for en typisk norsk husholdning utgjør romoppvarming hele 64 %. På andreplass kommer varmtvann på 15 %, og på tredjeplass ligger belysning.

Den gode nyheten er at det går an å redusere alle disse tre kostnadene kraftig uten at du må skru ned varmen i huset til 18 grader. Følg med videre, så går vi gjennom hvordan disse tre kostnadene kan reduseres.

 

Belysning

Ettersom en så stor del av året preges av mørke her i Norden, er det nærmest umulig å fjerne kunstig belysning helt. Men, det er mulig å gjøre noe med det. Først vil vi tipse om at det å slå av lyset i rom når du ikke er der, sannsynligvis vil utgjøre en betydelig forskjell på kostnaden.

Når det gjelder lys, er imidlertid glass ofte den beste løsningen. Selvsagt vil store vinduer hjelpe med dette, men du trenger ikke å bygge om hele hjemmet ditt for å få bedre lysinnslipp. Smart bruk av speil i hjemmet vil automatisk gi deg mer lys, siden det vil reflektere solstrålene videre inn i rommet.

Videre kan du åpne opp hjemmet med skillevegger i glass, noe som igjen vil føre til at det blir mer lysinnslipp. Bruk av frostet glass i dører og skillevegger holder rommene private, samtidig som du får maksimal utnyttelse av dagslyset.

 

Varmtvann

Om sommeren er ikke dette et like stort problem som om vinteren. Du tar en dusj før du drar på jobb, og så kommer du hjem og føler deg kald. Da er det forlokkende å hoppe inn i dusjen, slik at du får opp kroppstemperaturen igjen.

Konsekvensen av at man dusjer dobbelt så mange ganger på vinteren som på sommeren, tenker man ikke på der og da – behovet for å bli varm trumfer strømregningen. Naturligvis sier vi ikke at du skal gå rundt i huset og fryse, men da er det bedre å gjøre noe med temperaturen i huset, slik at du ikke trenger å dusje så ofte.

 

Romoppvarming

Å skru opp temperaturen i huset er dyrt. Med en kostnad som utgjør 64 % av de totale strømutgiftene gir det lite mening å bytte ut varmtvann med høyere temperaturer. Men det er her energispareglass kommer inn.

Det er én ting om du har dårlig isolerte vinduer, da vil du få mye lavere strømregning bare ved å få dem godt isolert. Men selv med vinduer som er godt isolert, risikerer du å få kaldras i hjemmet, noe som gjør at du hele tiden må fyre med strøm for å holde innetemperaturen behagelig. Med energispareglass reduserer du behovet for oppvarming betraktelig, siden varmen vil holde seg inne i stedet for å omdannes til kald luft.
Finn din glassleverandør


Hold deg varm året rundt uten å bruke masse penger på strøm. Riktig glass kan gi deg lavere strømregning, behageligere inneklima og et lysere hjem. Det er vinn-vinn ... -vinn, det! Les gjerne mer i vår gratis e-bok om hvordan energispareglass fungerer.

 

Gratis e-bok: Energispareglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?