Glassbloggen

Dette er de største strømtyvene i hjemmet

Det er den dagen i måneden igjen. Strømregningen ligger i postkassen. Kanskje har du et system som gir deg full oversikt over hvor strømmen går, men antagelig er sluttsummen på fakturaen en like stor overraskelse som forrige måned. Hva går egentlig all strømmen til?

 

Undersøkelse fra hundre norske husstander

Ifølge en undersøkelse fra SINTEF er TV/PC, kjøleskap, fryseboks, belysning, varmtvann og romoppvarming det vi bruker mest strøm på i Norge. Men fordelingen er langt fra jevn. Av den årlige elektrisitetskostnaden for en typisk norsk husholdning utgjør romoppvarming hele 64 %. På andreplass kommer varmtvann på 15 %, og på tredjeplass ligger belysning.

Den gode nyheten er at det går an å redusere alle disse tre kostnadene kraftig uten at du må skru ned varmen i huset til 18 grader. Følg med videre, så går vi gjennom hvordan disse tre kostnadene kan reduseres.

 

Belysning

Ettersom en så stor del av året preges av mørke her i Norden, er det nærmest umulig å fjerne kunstig belysning helt. Men, det er mulig å gjøre noe med det. Først vil vi tipse om at det å slå av lyset i rom når du ikke er der, sannsynligvis vil utgjøre en betydelig forskjell på kostnaden.

Når det gjelder lys, er imidlertid glass ofte den beste løsningen. Selvsagt vil store vinduer hjelpe med dette, men du trenger ikke å bygge om hele hjemmet ditt for å få bedre lysinnslipp. Smart bruk av speil i hjemmet vil automatisk gi deg mer lys, siden det vil reflektere solstrålene videre inn i rommet.

Videre kan du åpne opp hjemmet med skillevegger i glass, noe som igjen vil føre til at det blir mer lysinnslipp. Bruk av frostet glass i dører og skillevegger holder rommene private, samtidig som du får maksimal utnyttelse av dagslyset.

 

Varmtvann

Om sommeren er ikke dette et like stort problem som om vinteren. Du tar en dusj før du drar på jobb, og så kommer du hjem og føler deg kald. Da er det forlokkende å hoppe inn i dusjen, slik at du får opp kroppstemperaturen igjen.

Konsekvensen av at man dusjer dobbelt så mange ganger på vinteren som på sommeren, tenker man ikke på der og da – behovet for å bli varm trumfer strømregningen. Naturligvis sier vi ikke at du skal gå rundt i huset og fryse, men da er det bedre å gjøre noe med temperaturen i huset, slik at du ikke trenger å dusje så ofte.

 

Romoppvarming

Å skru opp temperaturen i huset er dyrt. Med en kostnad som utgjør 64 % av de totale strømutgiftene gir det lite mening å bytte ut varmtvann med høyere temperaturer. Men det er her energispareglass kommer inn.

Det er én ting om du har dårlig isolerte vinduer, da vil du få mye lavere strømregning bare ved å få dem godt isolert. Men selv med vinduer som er godt isolert, risikerer du å få kaldras i hjemmet, noe som gjør at du hele tiden må fyre med strøm for å holde innetemperaturen behagelig. Med energispareglass reduserer du behovet for oppvarming betraktelig, siden varmen vil holde seg inne i stedet for å omdannes til kald luft.

 

Hold deg varm året rundt uten å bruke masse penger på strøm. Riktig glass kan gi deg lavere strømregning, behageligere inneklima og et lysere hjem. Det er vinn-vinn ... -vinn, det! Les gjerne mer i vår gratis e-bok om hvordan energispareglass fungerer.

 

Gratis e-bok: Energispareglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.