Glassbloggen

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Vinduer i energispareglass kan bedre ditt inneklima og være kostnadsbesparende.

Energispareglass forbedrer inneklimaet ved å redusere kaldras og kaldstråling, og holder varmen inne i huset, slik at du slipper unødvendige oppvarmingskostnader.

 

Hvordan fungerer energispareglass?

Vanlig, klart glass slipper ut mye av den dyrebare varmen innendørs. Setter du heller inn tre-lags isolerruter med to energispareglass, sørger dette for å holde varmen der den skal være, altså på stua, i kjøkkenet og ellers i huset der du og familien er. For at glasset skal få denne egenskapen, blir det påført et metallisk belegg, som sørger for at varmen i rommet reflekteres tilbake inn i huset og blir værende der den skal. 

Takket være glassets unike egenskaper, blir det en av de viktigste komponentene for å holde huset ditt varmt og behagelig, uten at strømregningen gir deg hakeslipp.

 

Forbedre inneklimaet ved å unngå kaldras

Kaldras, eller luftstrømningseffekt i rom, kommer av at flater med lav overflatetemperatur, for eksempel vinduer, stjeler den varmere luften i rommet. Den avkjølte luften er tyngre enn den varmere romluften, og synker ned til gulvet og innover i rommet. Mange beskriver derfor kaldras som en ubehagelig trekk langs gulvet. Dette vil gi et uheldig og ubehagelig inneklima, og er noe de fleste vil unngå.

Med dårlig isolerte glass vil risikoen for kaldras øke proporsjonalt med størrelsen på glassflatene i huset. Den beste løsninger for å unngå kaldras, er derfor å sørge for at du har vinduer med god varmeisolering. Energispareglass er derfor en god løsning for å unngå kaldras. 

 

Store besparelser med energispareglass

Ved å investere i energispareglass vil du kunne spare penger i det lange løp. I tillegg til at energiglass reflekterer varme, forbedrer inneklimaet og reduserer behovet for annen oppvarming, kan det også spare møbler og annet interiør fra blekningsskader. 

Ved å kombinere energiglass med laminert glass reduseres nemlig innstrålt UV-stråling betydelig, slik at ikke mer enn to prosent UV-stråling slipper inn. Da slipper du å bekymre deg for gardiner, møbler og kunst skal bli skadelidende fordi du vil ha dagslys inn på stua. 

 

Lavest mulig energiforbruk og miljøavtrykk

Myndighetenes mål er at alle norske boliger innen 2020 skal bygges etter en passivhusstandard. Målsetningen er å skape best mulig inneklima med lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning. Energibesparende bygg og soloppvarming er sentrale elementer for å lykkes her, og ett av de viktigste tiltakene er energispareglass.

Ønsker du lese mer om energispareglass?

 

Fordeler ved energispareglass er altså flere. De reduserer varmetapet, sparer strømutgifter og miljøavtrykk. i tillegg reduserer energispareglasset kaldstråling og kaldras fra vinduer, bidrar til et behagelig inneklima, og gir høyt innslipp av naturlig, ettertraktet dagslys.

Kombiner gjerne energiglass med øvrige funksjonsglass som selvrensende glass, solbeskyttende glass, sikkerhetsglass, støydempende glass eller Anti-kondens.

Trenger du hjelp til å finne rett glass for ditt behov, kan du ta kontakt med din lokale glassleverandør.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?