Glassbloggen

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg. 

Energispareglass forbedrer inneklimaet ved å redusere kaldras og kaldstråling, og holder varmen inne i huset, slik at du slipper unødvendige oppvarmingskostnader.

 

Hvordan fungerer energispareglass?

Vanlig, klart glass slipper ut mye av den dyrebare varmen innendørs. Setter du heller inn tre-lags isolerruter med to energispareglass, sørger dette for å holde varmen der den skal være, altså på stua, i kjøkkenet og ellers i huset der du og familien er. For at glasset skal få denne egenskapen, blir det påført et metallisk belegg, som sørger for at varmen i rommet reflekteres tilbake inn i huset og blir værende der den skal. 

Takket være glassets unike egenskaper, blir det en av de viktigste komponentene for å holde huset ditt varmt og behagelig, uten at strømregningen gir deg hakeslipp.

 

Forbedre inneklimaet ved å unngå kaldras

Kaldras, eller luftstrømningseffekt i rom, kommer av at flater med lav overflatetemperatur, for eksempel vinduer, stjeler den varmere luften i rommet. Den avkjølte luften er tyngre enn den varmere romluften, og synker ned til gulvet og innover i rommet. Mange beskriver derfor kaldras som en ubehagelig trekk langs gulvet. Dette vil gi et uheldig og ubehagelig inneklima, og er noe de fleste vil unngå.

Med dårlig isolerte glass vil risikoen for kaldras øke proporsjonalt med størrelsen på glassflatene i huset. Den beste løsninger for å unngå kaldras, er derfor å sørge for at du har vinduer med god varmeisolering. Energispareglass er derfor en god løsning for å unngå kaldras. 

 

Store besparelser med energispareglass

Både miljøet og lommeboka er tjent med at så mange boliger som mulig bruker energispareglass. I tillegg til at energiglass reflekterer varme, forbedrer inneklimaet og reduserer behovet for annen oppvarming, kan det også spare møbler og annet interiør fra blekningsskader. 

Ved å kombinere energiglass med laminert glass reduseres nemlig innstrålt UV-stråling betydelig, slik at ikke mer enn to prosent UV-stråling slipper inn. Da slipper du å bekymre deg for gardiner, møbler og kunst skal bli skadelidende fordi du vil ha dagslys inn på stua. 

 

Lavest mulig energiforbruk og miljøavtrykk

Myndighetenes mål er at alle norske boliger innen 2020 skal bygges etter en passivhusstandard. Målsetningen er å skape best mulig inneklima med lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning. Energibesparende bygg og soloppvarming er sentrale elementer for å lykkes her, og ett av de viktigste tiltakene er energispareglass.

Fordeler ved energispareglass er altså flere. De reduserer varmetapet, sparer strømutgifter og miljøavtrykk. i tillegg reduserer energispareglasset kaldstråling og kaldras fra vinduer, bidrar til et behagelig inneklima, og gir høyt innslipp av naturlig, ettertraktet dagslys.

Kombiner gjerne energiglass med øvrige funksjonsglass som selvrensende glass, solbeskyttende glass, sikkerhetsglass, støydempende glass eller Anti-kondens.

Trenger du hjelp til å finne rett glass for ditt behov, kan du ta kontakt med din lokale glassleverandør.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.