Glassbloggen

Spar penger og miljøet med energispareglass

Vinteren er her, og vi er inne i «den lange pause, da naturen indstiller sin virksomhed og ikke gir livstegn fra sig”, som en kjent norsk forfatter så treffende skildrer det.

Hva er vel koseligere om vinteren enn nettopp å krølle seg opp i godstolen innved vinduet, med pleddet rundt seg og en god bok? Du har tent et stearinlys, og koser deg med noe varmt i koppen.

Men så kommer den snikende igjen – den kalde trekken som rykker deg ut av hyggen. Ikke annet å gjøre enn å skru opp varmen enda et par hakk. 

Men trekken er fortsatt der ...

Det finnes en bedre løsning for å holde på varmen i vinter, som ikke fører til tørr inneluft og stive strømregninger.

 

Sett inn energispareglass

Energispareglass er enkelt forklart helt vanlig klart glass – med en tvist: Glasset blir påført et nesten usynlig metallisk belegg som slipper varmen fra solen inn i rommet, samtidig som det reflekterer romvarmen. 

Varmen holdes på den måten der den skal være – innendørs. 

Med Pilkington energispareglass i vinduene dine får du dermed mye bedre varmeisolering og et mer behagelig inneklima. Du kan nyte større og høyere vinduer uten å risikere kaldras eller kaldstråling. Adjø til den kalde trekken – og til høye strømutgifter!

Energisparing i hjemmet er en gladnyhet for lommeboka, men også for miljøet.

 

Lyst på en litt mer detaljert forklaring av hvordan energispareglass virker? Les dette innlegget: Hva er egentlig lavemisjonsglass?

 

Sparer du energi, sparer du miljøet

Både FNs miljøprogram og EU peker på energieffektivisering i bygg som et av de viktigste klimatiltakene de neste årene. Pilkington energispareglass gjør at du ikke trenger å bruke så mye energi på oppvarming. Frigjort energi vil redusere behovet for ny produksjon. 

Ved å bruke energispareglass bidrar du dermed til å begrense utslippet av klimagasser. Strømmen som vi sparer, kan eksporteres og erstatte mer forurensende energikilder.

Derfor er ikke energispareglass bare et spørsmål om deg og din families komfort og strømregning i vintermånedene, men det er også et tiltak som bidrar til å forbedre vårt felles miljø på en enkel og effektiv måte.

Det er mange flere fordeler ved å velge energispareglass i hjemmet, som du kan lese om her.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.