Glassbloggen

Spar penger og miljøet med energispareglass

Vinteren er her, og vi er inne i «den lange pause, da naturen indstiller sin virksomhed og ikke gir livstegn fra sig”, som en kjent norsk forfatter så treffende skildrer det.

Hva er vel koseligere om vinteren enn nettopp å krølle seg opp i godstolen innved vinduet, med pleddet rundt seg og en god bok? Du har tent et stearinlys, og koser deg med noe varmt i koppen.

Men så kommer den snikende igjen – den kalde trekken som rykker deg ut av hyggen. Ikke annet å gjøre enn å skru opp varmen enda et par hakk. 

Men trekken er fortsatt der ...

Det finnes en bedre løsning for å holde på varmen i vinter, som ikke fører til tørr inneluft og stive strømregninger.

 

Sett inn energispareglass

Energispareglass er enkelt forklart helt vanlig klart glass – med en tvist: Glasset blir påført et nesten usynlig metallisk belegg som slipper varmen fra solen inn i rommet, samtidig som det reflekterer romvarmen. 

Varmen holdes på den måten der den skal være – innendørs. 

Med Pilkington energispareglass i vinduene dine får du dermed mye bedre varmeisolering og et mer behagelig inneklima. Du kan nyte større og høyere vinduer uten å risikere kaldras eller kaldstråling. Adjø til den kalde trekken – og til høye strømutgifter!

Energisparing i hjemmet er en gladnyhet for lommeboka, men også for miljøet.

 

Lyst på en litt mer detaljert forklaring av hvordan energispareglass virker? Les dette innlegget: Hva er egentlig lavemisjonsglass?

 

Sparer du energi, sparer du miljøet

Både FNs miljøprogram og EU peker på energieffektivisering i bygg som et av de viktigste klimatiltakene de neste årene. Pilkington energispareglass gjør at du ikke trenger å bruke så mye energi på oppvarming. Frigjort energi vil redusere behovet for ny produksjon. 

Ved å bruke energispareglass bidrar du dermed til å begrense utslippet av klimagasser. Strømmen som vi sparer, kan eksporteres og erstatte mer forurensende energikilder.

Derfor er ikke energispareglass bare et spørsmål om deg og din families komfort og strømregning i vintermånedene, men det er også et tiltak som bidrar til å forbedre vårt felles miljø på en enkel og effektiv måte.

Det er mange flere fordeler ved å velge energispareglass i hjemmet, som du kan lese om her.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Et tilsynelatende paradoks med moderne, høyisolerende vindusglass er at de øker risikoen for dugg på utsiden av rutene. Hvordan kan dette ha seg?


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Hva er det som påvirker hvordan en glassfasade blir seende ut til slutt? Og kan arkitektens og byggherrens visjoner for glassfasaden skape praktiske utfordringer?

Les mer i del to av intervjuet med glassekspert Tore Tronrud.


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Produkt- og teknologiutviklingen innenfor glassløsninger ser praktisk talt ingen grenser. I dag kan glass optimaliseres for å imøtekomme de strengeste krav til energibruk, solbeskyttelse, støydemping, brannvern og sikkerhet.