Glassbloggen

Energispareglass gir lavere strømregning og mindre CO2-utslipp

Med energispareglass tar du vare på miljøet, får et bedre inneklima – og sparer dessuten penger på strøm.

I en tid preget av store klimautfordringer blir folk flest mer og mer opptatt av miljøvennlige tiltak og måter å redusere energibruk på. Derfor har det de siste årene blitt innført nye minimumskrav til energieffektivitet og varmeisolering av bygg. Målsetningen er å skape best mulig inneklima med lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning. Blant annet settes det i dag krav til at vinduer i boliger og næringsbygg har trelags isolerruter med to energispareglass.

 

Hva er energispareglass?

Vanlig klart glass slipper mye av romvarmen ut, mens trelags isolerruter med to energispareglass sørger for å holde varmen innendørs. For at glasset skal få denne egenskapen, blir det påført et nesten usynlig metallisk belegg som enkelt sagt slipper gjennom kortbølget solenergi og reflekterer mye av den langbølgede romvarmen tilbake der den er tiltenkt.

I dette innlegget kan du lese mer om hvordan energispareglass fungerer, og hvorfor moderne trelags energispareruter isolerer omtrent tre ganger bedre enn tidligere tolags isolerruter med ubelagt glass.

Energispareruter blir stadig mer populært i næringsbygg, siden det reduserer driftsutgiftene og gjør bygget attraktivt for nye leietakere.

 

Fordeler ved energispareglass

Energispareglass byr på flere fordeler, både for lommeboka og miljøet:

  • Reduserer varmetapet og gir dermed mindre behov for oppvarming, noe som fører til lavere strømutgifter
  • Gir høyt innslipp av naturlig, helsebringende dagslys
  • Reduserer kaldstråling og kaldras fra vinduer og gir et behagelig inneklima
  • Reduserer CO2-utslipp
  • Gir mulighet til å ha større vinduer

 

Les mer: 6 fordeler med energispareglass i hjemmet

 

Kombinasjon med andre funksjonsglass

Alle typer energispareglass fra Pilkington kan med fordel kombineres med selvrensende glass, antikondens-glass, solbeskyttelsesglass, sikkerhetsglass, lydreduserende glass og dekorglass. Energispareglass i slike kombinasjoner gjør at hjemmet ditt får fullt utbytte av dagslyset og i tillegg er trivelig og estetisk tiltalende.

Ved å kombinere energispareglass med laminert glass kan du også i stor grad unngå at interiør og gardiner blekes av sollyset – innstrålt UV-stråling blir kun ca. to prosent.

 

Gratis e-bok: Energispareglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.


5 forholdsregler for å unngå riper i glass

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg.