Glassbloggen

Energispareglass gir lavere strømregning og mindre CO2-utslipp

Med energispareglass tar du vare på miljøet, får et bedre inneklima – og sparer dessuten penger på strøm.

I en tid preget av store klimautfordringer blir folk flest mer og mer opptatt av miljøvennlige tiltak og måter å redusere energibruk på. Derfor har det de siste årene blitt innført nye minimumskrav til energieffektivitet og varmeisolering av bygg. Målsetningen er å skape best mulig inneklima med lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning. Blant annet settes det i dag krav til at vinduer i boliger og næringsbygg har trelags isolerruter med to energispareglass.

 

Hva er energispareglass?

Vanlig klart glass slipper mye av romvarmen ut, mens trelags isolerruter med to energispareglass sørger for å holde varmen innendørs. For at glasset skal få denne egenskapen, blir det påført et nesten usynlig metallisk belegg som enkelt sagt slipper gjennom kortbølget solenergi og reflekterer mye av den langbølgede romvarmen tilbake der den er tiltenkt.

I dette innlegget kan du lese mer om hvordan energispareglass fungerer, og hvorfor moderne trelags energispareruter isolerer omtrent tre ganger bedre enn tidligere tolags isolerruter med ubelagt glass.

Energispareruter blir stadig mer populært i næringsbygg, siden det reduserer driftsutgiftene og gjør bygget attraktivt for nye leietakere.

 

Fordeler ved energispareglass

Energispareglass byr på flere fordeler, både for lommeboka og miljøet:

  • Reduserer varmetapet og gir dermed mindre behov for oppvarming, noe som fører til lavere strømutgifter
  • Gir høyt innslipp av naturlig, helsebringende dagslys
  • Reduserer kaldstråling og kaldras fra vinduer og gir et behagelig inneklima
  • Reduserer CO2-utslipp
  • Gir mulighet til å ha større vinduer

 

Les mer: 6 fordeler med energispareglass i hjemmet

 

Kombinasjon med andre funksjonsglass

Alle typer energispareglass fra Pilkington kan med fordel kombineres med selvrensende glass, antikondens-glass, solbeskyttelsesglass, sikkerhetsglass, lydreduserende glass og dekorglass. Energispareglass i slike kombinasjoner gjør at hjemmet ditt får fullt utbytte av dagslyset og i tillegg er trivelig og estetisk tiltalende.

Ved å kombinere energispareglass med laminert glass kan du også i stor grad unngå at interiør og gardiner blekes av sollyset – innstrålt UV-stråling blir kun ca. to prosent.

 

Gratis e-bok: Energispareglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?