Glassbloggen

5 alternativer til energispareglass

Er du en av de som har fått trekk på hjernen nå som vinteren er i anmarsj og gradestokken beveger seg nedover mot null? Trekken har satt seg i huset, og du ser kanskje etter enkle løsninger på problemet med kaldras istedenfor å bytte til energispareglass? Her har du 5 alternativer til energispareglass.

 

1. Bruk tetningslister

Kjøp inn ruller med tetningslister og tett det som tettes kan. Fest listene til dører og vinduer og prøv så godt det lar seg gjøre å ikke la deg irritere av at døren ikke lenger lar seg lukke, eller at vinduene ikke lar seg åpne på grunn av klisteret på listene. Til våren er du kvitt problemet, ettersom tetningslister må byttes ut med jevne mellomrom likevel.

 

2. Bruk dobbeltsidig teip

Dobbeltsidig teip kan brukes til så mangt, deriblant tetting av vinduer og dører. Her kan du leke deg med forskjellige størrelser og farger, og det er enkelt å klippe til og feste teipen der du vil ha den. Et ekstra pluss er at du får noe som kan samle opp støv for deg i samme slengen.

 

3. Isoler med vindusfolie

Vindusfolie eller vindusfilm festes til glasset ved hjelp av teip og hårføner. Vask vinduene godt først før du fester folien kant i kant på glasset som du vil isolere. Folien klistres til glasset ved hjelp av hårføner. OBS! Pass på at folien ligger riktig, slik at du unngår bulker eller kanter i den. Bruk varm luft i hårføneren. Kald luft kan gjøre at folien ikke fester seg til glasset.

 

4. Kjøp tykke gardiner

Tekstiler kan virke isolerende. Kjøp inn de tykkeste gardinene du finner, og heng dem opp foran dører og vinduer. Det kan bli litt mørkt i rommet, men da er det ekstra fint å bruke stearinlys. Dagslys får du jo nok av til og fra jobb.

 

5. Bruk “sengeslangen” til minstemann

Visste du at “sengeslanger” som de minste i familien bruker for å gjøre det lunt i sengen, også kan fungere utmerket som isolasjon til dører og vinduer? Det er mange varianter å velge mellom, så her er det bare fantasien som setter en stopper for hvilken som passer best til interiøret i huset ditt.

 

Det er flott med alternativer – men disse er nok en smule halvveis. For å sikre at du får det behagelig innendørs i vinter uten at strømregningen blir altfor høy, anbefaler vi nok at du heller investerer i en langsiktig løsning. Last ned vår e-bok om energispareglass for å lære mer.

 

Gratis e-bok: Energispareglass 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.


5 forholdsregler for å unngå riper i glass

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg.