Glassbloggen

5 alternativer til energispareglass

Er du en av de som har fått trekk på hjernen nå som vinteren er i anmarsj og gradestokken beveger seg nedover mot null? Trekken har satt seg i huset, og du ser kanskje etter enkle løsninger på problemet med kaldras istedenfor å bytte til energispareglass? Her har du 5 alternativer til energispareglass.

 

1. Bruk tetningslister

Kjøp inn ruller med tetningslister og tett det som tettes kan. Fest listene til dører og vinduer og prøv så godt det lar seg gjøre å ikke la deg irritere av at døren ikke lenger lar seg lukke, eller at vinduene ikke lar seg åpne på grunn av klisteret på listene. Til våren er du kvitt problemet, ettersom tetningslister må byttes ut med jevne mellomrom likevel.

 

2. Bruk dobbeltsidig teip

Dobbeltsidig teip kan brukes til så mangt, deriblant tetting av vinduer og dører. Her kan du leke deg med forskjellige størrelser og farger, og det er enkelt å klippe til og feste teipen der du vil ha den. Et ekstra pluss er at du får noe som kan samle opp støv for deg i samme slengen.

 

3. Isoler med vindusfolie

Vindusfolie eller vindusfilm festes til glasset ved hjelp av teip og hårføner. Vask vinduene godt først før du fester folien kant i kant på glasset som du vil isolere. Folien klistres til glasset ved hjelp av hårføner. OBS! Pass på at folien ligger riktig, slik at du unngår bulker eller kanter i den. Bruk varm luft i hårføneren. Kald luft kan gjøre at folien ikke fester seg til glasset.

 

4. Kjøp tykke gardiner

Tekstiler kan virke isolerende. Kjøp inn de tykkeste gardinene du finner, og heng dem opp foran dører og vinduer. Det kan bli litt mørkt i rommet, men da er det ekstra fint å bruke stearinlys. Dagslys får du jo nok av til og fra jobb.

 

5. Bruk “sengeslangen” til minstemann

Visste du at “sengeslanger” som de minste i familien bruker for å gjøre det lunt i sengen, også kan fungere utmerket som isolasjon til dører og vinduer? Det er mange varianter å velge mellom, så her er det bare fantasien som setter en stopper for hvilken som passer best til interiøret i huset ditt.

 

Det er flott med alternativer – men disse er nok en smule halvveis. For å sikre at du får det behagelig innendørs i vinter uten at strømregningen blir altfor høy, anbefaler vi nok at du heller investerer i en langsiktig løsning. Last ned vår e-bok om energispareglass for å lære mer.

 

Gratis e-bok: Energispareglass 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.