Glassbloggen

Energispareglass forbedrer inneklimaet

Det blir stadig strengere krav til varmeisolering av bygg. Derfor er det full fokus på energibesparende hus og soloppvarming. Ett av tiltakene mot begrenset varmetap er energispareglass.

Lavere strømregning og bedre inneklima er noe vi verdsetter høyt. Passivhus og plusshus er noe vi har notert oss bak øret. Målet til regjeringen er at alle norske boliger innen 2020 skal bygges etter en passivhusstandard. Ekstra isolasjon, ekstra tetthet og varmegjenvinning er stikkord i denne sammenheng.

I tråd med regjeringens mål

Spør etter energispareglass om du skal kjøpe ny bolig om du allerede er boligeier og skal skifte vinduer, eller om du skal ha et nytt hus. Et vindu er ikke lenger bare for å se inn eller ut og for å slippe dagslyset inn. Et energispareglass kan bidra til ekstra isolasjon og holde varmen inne i hus.
Problem med trekk fra vinduene?

Med et vanlig glass kan du kjenne trekken ved vinduet og småfryse litt der du sitter. Du skrur opp varmen enda et hakk. Når strømregningen kommer i vinterhalvåret er den alt for høy. Med energispareglass merker du knapt kaldstrålingen og varmen forblir der den skal. Dette bidrar til å redusere oppvarmingen og dermed redusert strømregning.

Energispareglass

Hvordan fungerer energispareglass?

Energispareglass «reflekterer» varme slik at den ikke stråler ut gjennom vindusglasset. Når solen skinner varmes boligen opp uten at du har rørt en eneste oppvarmingskilde, og bidrar til et bedre inneklima. Det fungerer slik at når solen skinner får du sollyset og energien inn i rommet.

Reduserer UV-stråling

Til forskjell fra vanlige glass som slipper deler av varmen ut, vil trippelruter med to energispareglass beholde varmen inne. Dette på grunn av et tilnærmet usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake i rommet. Med laminert energispareglass reduseres også UV-strålingen betraktelig. Visste du at den lille mengden med UV-stråler som trenger gjennom i vanlig glass, er nok til å bleke møblene?

Energispareglass

Derfor er det miljøvennlig

Fordi energispareglass «reflekterer varme» og bidrar til redusert utslipp minskes også behovet for oppvarming. På den måten forurenser du mindre med lavere andel CO2-utslipp.

For å sjekke ut mulighetene med energispareglass kontakt en av våre glassmestere.

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.


5 forholdsregler for å unngå riper i glass

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg.