Glassbloggen

Energispareglass forbedrer inneklimaet

Det blir stadig strengere krav til varmeisolering av bygg. Derfor er det full fokus på energibesparende hus og soloppvarming. Ett av tiltakene mot begrenset varmetap er energispareglass.

Lavere strømregning og bedre inneklima er noe vi verdsetter høyt. Passivhus og plusshus er noe vi har notert oss bak øret. Målet til regjeringen er at alle norske boliger innen 2020 skal bygges etter en passivhusstandard. Ekstra isolasjon, ekstra tetthet og varmegjenvinning er stikkord i denne sammenheng.

I tråd med regjeringens mål

Spør etter energispareglass om du skal kjøpe ny bolig om du allerede er boligeier og skal skifte vinduer, eller om du skal ha et nytt hus. Et vindu er ikke lenger bare for å se inn eller ut og for å slippe dagslyset inn. Et energispareglass kan bidra til ekstra isolasjon og holde varmen inne i hus.
Problem med trekk fra vinduene?

Med et vanlig glass kan du kjenne trekken ved vinduet og småfryse litt der du sitter. Du skrur opp varmen enda et hakk. Når strømregningen kommer i vinterhalvåret er den alt for høy. Med energispareglass merker du knapt kaldstrålingen og varmen forblir der den skal. Dette bidrar til å redusere oppvarmingen og dermed redusert strømregning.

Energispareglass

Hvordan fungerer energispareglass?

Energispareglass «reflekterer» varme slik at den ikke stråler ut gjennom vindusglasset. Når solen skinner varmes boligen opp uten at du har rørt en eneste oppvarmingskilde, og bidrar til et bedre inneklima. Det fungerer slik at når solen skinner får du sollyset og energien inn i rommet.

Reduserer UV-stråling

Til forskjell fra vanlige glass som slipper deler av varmen ut, vil trippelruter med to energispareglass beholde varmen inne. Dette på grunn av et tilnærmet usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake i rommet. Med laminert energispareglass reduseres også UV-strålingen betraktelig. Visste du at den lille mengden med UV-stråler som trenger gjennom i vanlig glass, er nok til å bleke møblene?

Energispareglass

Derfor er det miljøvennlig

Fordi energispareglass «reflekterer varme» og bidrar til redusert utslipp minskes også behovet for oppvarming. På den måten forurenser du mindre med lavere andel CO2-utslipp.

For å sjekke ut mulighetene med energispareglass kontakt en av våre glassmestere.

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?