Glassbloggen

Energispareglass forbedrer inneklimaet

Det blir stadig strengere krav til varmeisolering av bygg. Derfor er det full fokus på energibesparende hus og soloppvarming. Ett av tiltakene mot begrenset varmetap er energispareglass.

Lavere strømregning og bedre inneklima er noe vi verdsetter høyt. Passivhus og plusshus er noe vi har notert oss bak øret. Målet til regjeringen er at alle norske boliger innen 2020 skal bygges etter en passivhusstandard. Ekstra isolasjon, ekstra tetthet og varmegjenvinning er stikkord i denne sammenheng.

I tråd med regjeringens mål

Spør etter energispareglass om du skal kjøpe ny bolig om du allerede er boligeier og skal skifte vinduer, eller om du skal ha et nytt hus. Et vindu er ikke lenger bare for å se inn eller ut og for å slippe dagslyset inn. Et energispareglass kan bidra til ekstra isolasjon og holde varmen inne i hus.
Problem med trekk fra vinduene?

Med et vanlig glass kan du kjenne trekken ved vinduet og småfryse litt der du sitter. Du skrur opp varmen enda et hakk. Når strømregningen kommer i vinterhalvåret er den alt for høy. Med energispareglass merker du knapt kaldstrålingen og varmen forblir der den skal. Dette bidrar til å redusere oppvarmingen og dermed redusert strømregning.

Energispareglass

Hvordan fungerer energispareglass?

Energispareglass «reflekterer» varme slik at den ikke stråler ut gjennom vindusglasset. Når solen skinner varmes boligen opp uten at du har rørt en eneste oppvarmingskilde, og bidrar til et bedre inneklima. Det fungerer slik at når solen skinner får du sollyset og energien inn i rommet.

Reduserer UV-stråling

Til forskjell fra vanlige glass som slipper deler av varmen ut, vil trippelruter med to energispareglass beholde varmen inne. Dette på grunn av et tilnærmet usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake i rommet. Med laminert energispareglass reduseres også UV-strålingen betraktelig. Visste du at den lille mengden med UV-stråler som trenger gjennom i vanlig glass, er nok til å bleke møblene?

Energispareglass

Derfor er det miljøvennlig

Fordi energispareglass «reflekterer varme» og bidrar til redusert utslipp minskes også behovet for oppvarming. På den måten forurenser du mindre med lavere andel CO2-utslipp.

For å sjekke ut mulighetene med energispareglass kontakt en av våre glassmestere.

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.