Glassbloggen

Dette bør du gjøre når innbruddstyver har knust vinduer i hjemmet ditt

Det nærmer seg påske, og dermed også høysesong for innbrudd. Dessverre er det mange boligeiere som også i år vil komme hjem fra påskeferie og oppdage at det har vært ubudne gjester i hjemmet – med knust glass som resultat.

Vi har tatt en prat med Henning Nyhagen, daglig leder i Pedersen’s Glass-Service AS, som har lang erfaring med glasskader etter innbrudd eller hærverk. Nyhagen gir deg svar på ofte stilte spørsmål om hva du bør gjøre når du oppdager at det har vært innbrudd eller hærverk i boligen din, og at vinduer og annet glass er knust.

 

Du kommer hjem fra hytta og oppdager at et vindu ligger i tusen knas utover gulvet. Inne er det tegn på at innbruddstyver har vært på ferde. Hva er det første du må gjøre?

– Ring politiet og meld fra om at du har hatt innbrudd. De vil da komme og sikre spor og eventuelle fingeravtrykk. Vent med å rydde og vaske til politiet har fått sikret så mange spor som mulig. Dersom politiet ikke kan komme, er det lurt å ta bilder eller film av skadene. Sørg for å sikre skadestedet, slik at ikke noen skader seg på glassbitene.

Dernest ringer du glassmester for midlertidig sikring og tetting.

Til sist kan du ringe forsikringsselskapet ditt og melde inn skaden. Forsikringsselskapet vil ta kontakt med en glassmester de samarbeider med, som kommer hjem til deg og utfører reparasjonen eller utskiftingen av glassruten(e).

 

Er det ikke enklere om jeg selv finner en glassmester som kan utbedre skadene?

– Forsikringsselskapet har lang erfaring med glasskader og har gjerne avtaler med en kjede av glassmesterbedrifter. Dermed vet de hvilken glassmester som har best kompetanse og kapasitet til å utføre akkurat dette oppdraget, og de kan gå god for den aktuelle glassmesteren.

 

Hvordan får jeg ryddet opp det knuste glasset?

– Dette tar glassmesteren seg av. Det første vi gjør når vi kommer, er at vi fjerner alt av knust glass og kaster det i egnet avfallsbeholder.

 

Hvordan tetter glassmesteren den ødelagte glassruten?

– Glassmesteren limer som regel på et tremillimetersglass. Hvis det ikke er noe glass igjen, at alt sammen er helt borte, så settes det eventuelt inn et provisorisk glass. Eller en finerplate, for eksempel.

 

Hvordan vet jeg om glasset kan repareres, eller om hele ruten må byttes ut?

– Dette avgjør glassmesteren. Hvis glasset er knust eller punktert, så kan det ikke repareres – da må det byttes. Hvis det har vært et innbrudd og noen har revet i stykker hele karm- og rammedelen, så må jo som regel hele vinduet byttes. Hvis det er kun glasset som er knust, så skifter man jo kun glasset, så lenge rammen og karmen er hel/uskadet.

 

Et knust vindu må tettes så fort som mulig, spesielt hvis det er kaldt eller regner. Men vil jeg få hjelp dersom det er utenfor glassmesterens åpningstid?

– Ja. Mange glassmestere har døgnservice, så hvis du ringer, tar vi telefonen – og sørger for at du får den hjelpen du trenger.

 

Her kan du lese mer om hva du bør gjøre når du har knust glass i hjemmet ditt, og her kan du lese om mulighetene du har når du skal bytte glass.

 

New call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?