Glassbloggen

Dette bør du gjøre når innbruddstyver har knust vinduer i hjemmet ditt

Det nærmer seg påske, og dermed også høysesong for innbrudd. Dessverre er det mange boligeiere som også i år vil komme hjem fra påskeferie og oppdage at det har vært ubudne gjester i hjemmet – med knust glass som resultat.

Vi har tatt en prat med Henning Nyhagen, daglig leder i Pedersen’s Glass-Service AS, som har lang erfaring med glasskader etter innbrudd eller hærverk. Nyhagen gir deg svar på ofte stilte spørsmål om hva du bør gjøre når du oppdager at det har vært innbrudd eller hærverk i boligen din, og at vinduer og annet glass er knust.

 

Du kommer hjem fra hytta og oppdager at et vindu ligger i tusen knas utover gulvet. Inne er det tegn på at innbruddstyver har vært på ferde. Hva er det første du må gjøre?

– Ring politiet og meld fra om at du har hatt innbrudd. De vil da komme og sikre spor og eventuelle fingeravtrykk. Vent med å rydde og vaske til politiet har fått sikret så mange spor som mulig. Dersom politiet ikke kan komme, er det lurt å ta bilder eller film av skadene. Sørg for å sikre skadestedet, slik at ikke noen skader seg på glassbitene.

Dernest ringer du glassmester for midlertidig sikring og tetting.

Til sist kan du ringe forsikringsselskapet ditt og melde inn skaden. Forsikringsselskapet vil ta kontakt med en glassmester de samarbeider med, som kommer hjem til deg og utfører reparasjonen eller utskiftingen av glassruten(e).

 

Er det ikke enklere om jeg selv finner en glassmester som kan utbedre skadene?

– Forsikringsselskapet har lang erfaring med glasskader og har gjerne avtaler med en kjede av glassmesterbedrifter. Dermed vet de hvilken glassmester som har best kompetanse og kapasitet til å utføre akkurat dette oppdraget, og de kan gå god for den aktuelle glassmesteren.

 

Hvordan får jeg ryddet opp det knuste glasset?

– Dette tar glassmesteren seg av. Det første vi gjør når vi kommer, er at vi fjerner alt av knust glass og kaster det i egnet avfallsbeholder.

 

Hvordan tetter glassmesteren den ødelagte glassruten?

– Glassmesteren limer som regel på et tremillimetersglass. Hvis det ikke er noe glass igjen, at alt sammen er helt borte, så settes det eventuelt inn et provisorisk glass. Eller en finerplate, for eksempel.

 

Hvordan vet jeg om glasset kan repareres, eller om hele ruten må byttes ut?

– Dette avgjør glassmesteren. Hvis glasset er knust eller punktert, så kan det ikke repareres – da må det byttes. Hvis det har vært et innbrudd og noen har revet i stykker hele karm- og rammedelen, så må jo som regel hele vinduet byttes. Hvis det er kun glasset som er knust, så skifter man jo kun glasset, så lenge rammen og karmen er hel/uskadet.

 

Et knust vindu må tettes så fort som mulig, spesielt hvis det er kaldt eller regner. Men vil jeg få hjelp dersom det er utenfor glassmesterens åpningstid?

– Ja. Mange glassmestere har døgnservice, så hvis du ringer, tar vi telefonen – og sørger for at du får den hjelpen du trenger.

 

Her kan du lese mer om hva du bør gjøre når du har knust glass i hjemmet ditt, og her kan du lese om mulighetene du har når du skal bytte glass.

 

New call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.