Glassbloggen

Hva er Glassfagkjeden?

Glassfagkjeden er Norges eneste landsdekkende kjede av glassmestere, med totalt ca. 37 medlemmer. Kjeden betjener privat- og proffmarkedet med glasstjenester, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord.

Medlemmene i Glassfagkjeden er selvstendige bedrifter samlet i et nettverk, som drar nytte av merkenavnet til Pilkington – en av verdens ledende glassprodusenter. Pilkington Norge AS eier og driver Glassfagkjeden. Salg og markedsføring styres også sentralt fra Pilkington Norge AS. Mer informasjon om Pilkington Norge finner du på deres nettside.

  • Pilkington sin fabrikk ligger på Elverum. Mye av glasset som håndteres via forsikringssakene, kommer fra fabrikken på Elverum, dvs. at produktene er videreforedlet i Norge. På den måten ivaretas bærekraften.
  • Glassfagkjeden (Pilkington Norge AS) er med i StartBANK og har medlemskap i Glass og Fasadeforeningen.

 

2001: En glassodyssé – Glassfagkjeden blir til

En av Pilkington Norges største utfordringer har vært å treffe og betjene sluttbrukermarkedet. Tidligere erfaringer viste at ulike markedsaktiviteter mot denne kundegruppen i form av kampanjer, messer og annonsestøtte gjennom ulike glassmesterkunder ikke alltid nådde frem.

Dessuten var det en utfordring for Pilkington Norge å håndtere direkte henvendelser fra sluttbrukermarkedet, siden det på daværende tidspunkt ikke fantes noen oversikt over lokale glassmestere som organisasjonen kunne henvise sluttbrukeren til. I tillegg viste undersøkelser at kunnskapsnivået hos sluttbrukerne rundt bruk av bygningsglass var mangelfullt.

I 2001 ble kjeden omorganisert til en produsentstyrt forhandlerkjede for Pilkington Norge AS. Konseptet skal markedsføre både glassmestrene og glass fra Pilkington, med mål om å øke salget i sluttbrukermarkedet. Ved å samle ressursene til et utvalg glassmestere, Pilkington Norge og samarbeidende produsenter/grossister får organisasjonen større muligheter til å kommunisere med sluttbrukeren direkte.

 

Kjedens mål

Glassfagkjeden har som mål å knytte til seg samarbeidspartnere som sammen skal bidra til høy troverdighet og kompetanse innen glassmesterfaget og glassmestertjenester.

Alle medlemsbedriftene i Glassfagkjeden har glass som spesialitet og skal til enhver tid råde sine kunder til valg av rett glass på rett plass. Siktemålet er det samme hos alle medlemmene: å øke sluttbrukerens etterspørsel og interesse for funksjonsglass, og dessuten få dem til å innse hvor mange fordeler det er ved å velge funksjonsglass, slik som energiglass, lyddempende glass, solbeskyttende, selvrensende og sikkerhetsglass.

 


"Vi skal prøve å forenkle måten sluttbrukermarkedet tenker om glass på, og at glass har flere bruksområder enn bare i vinduer. Glass er ikke så teknisk og vanskelig som mange tror. Det er et miljøvennlig materiale som kan gjenvinnes, og ved hjelp av gode glassmestere som kan sitt fag, vil du alltid få rett glass på rett plass."

– Anne-Charlotte Braastad, markedskoordinator i Glassfagkjeden


 

Ikke minst er et av Glassfagkjedens hovedbudskap hvor viktig det er å benytte seg av dyktige og seriøse håndverkere.

 

Hvordan kjenner du igjen Glassfagkjeden?

Medlemmene i Glassfagkjeden bruker logoen på klær, biler og reklame. Se etter logoen vår, den gir trygghet.

 

Service og kvalitet gir trygge forbrukere

Glassfagkjeden har service og kvalitet som to av sine viktigste kjennetegn. Våre medlemmer er faglig dyktige glassmestere med lang erfaring fra glassbransjen. Forbrukere skal være trygg når de kjøper glasstjenester fra et av våre medlemmer.

Lurer du på noe om Glassfagkjeden? Kontakt oss gjerne med alle spørsmål du måtte ha.

 

Bli medlem

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []