Glassbloggen

Hva er Glassfagkjeden?

Glassfagkjeden er Norges eneste landsdekkende kjede av glassmestere, med totalt ca. 39 medlemmer. Kjeden betjener privat- og proffmarkedet med glasstjenester, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord.

Medlemmene i Glassfagkjeden er selvstendige glassmesterbedrifter samlet i et nettverk, og som drar nytte av merkenavnet til Pilkington – en av verdens ledende glassprodusenter. Pilkington Norge AS driver Glassfagkjeden. Salg og markedsføring styres sentralt fra Pilkington Norge AS. Mer informasjon om Pilkington Norge AS finner du på www.pilkington.no

Pilkington sin fabrikk ligger i Elverum. Det meste av glassproduktene medlemmene i kjeden håndterer, kommer herfra.
Fabrikken ble i 2021 en Miljøfyrtårn sertifisert virksomhet . Dette betyr at virksomheten tar bærekraft på alvor.
Mange av Glassfagkjedens medlemmer er også sertifiserte Miljøfyrtårn eller er i en prosess for å bli det.
Pilkington Norge AS er med i StartBANK og har medlemskap i Glass og Fasadeforeningen.

 

2001: En glassodyssé – Glassfagkjeden blir til

En av Pilkington Norges største utfordringer var å treffe og betjene sluttbrukermarkedet. Tidligere erfaringer viste at ulike markedsaktiviteter mot denne kundegruppen i form av kampanjer, messer og annonsestøtte gjennom ulike glassmesterkunder ikke alltid nådde frem.

Dessuten var det en utfordring for Pilkington Norge å håndtere direkte henvendelser fra sluttbrukermarkedet, siden det på daværende tidspunkt ikke fantes noen oversikt over lokale glassmestere som organisasjonen kunne henvise sluttbrukeren til. I tillegg viste undersøkelser at kunnskapsnivået hos sluttbrukerne rundt bruk av bygningsglass var mangelfullt.

I 2001 ble kjeden omorganisert til en produsentstyrt forhandlerkjede for Pilkington Norge AS. Konseptet skal markedsføre både glassmestrene og glass fra Pilkington, med mål om å øke salget i sluttbrukermarkedet. Ved å samle ressursene til et utvalg glassmestere, Pilkington Norge og samarbeidende produsenter/grossister får organisasjonen større muligheter til å kommunisere med sluttbrukeren direkte.

 

Kjedens mål

Glassfagkjeden har som mål å knytte til seg samarbeidspartnere som sammen skal bidra til høy troverdighet og kompetanse innen glassmesterfaget og glassmestertjenester.

Alle medlemsbedriftene i Glassfagkjeden har glass som spesialitet og skal til enhver tid råde sine kunder til valg av rett glass på rett plass. Målet er det samme hos alle medlemmene: å øke forbrukerens etterspørsel og interesse for funksjonsglass, og dessuten få de til å innse hvor mange fordeler det er ved å velge funksjonsglass,  som energiglass, lyddempende glass, solbeskyttende, selvrensende og sikkerhetsglass.

 


Som forbruker kan det være vanskelig å vite hva slags glass som skal benyttes hvor; enten det er gamle vinduer som skal byttes ut eller ønske om å benytte glass som et interiørelement. Våre medlemmer bistår med å hjelpe til i denne prosessen fordi vi ønsker at forbruker skal være trygg på at glasset som monteres og tjenestene medlemsbedriftene yter, er av aller beste klasse. RETT GLASS PÅ RETT PLASS.

– Anne-Charlotte Braastad, leder for Glassfagkjeden


 

Ikke minst er et av Glassfagkjedens hovedbudskap hvor viktig det er å benytte seg av dyktige og seriøse håndverkere.

 

Hvordan kjenner du igjen Glassfagkjeden?

Medlemmene i Glassfagkjeden bruker logoen på klær, biler og reklame. Se etter logoen vår, den gir trygghet.

 

Service og kvalitet gir trygge forbrukere

Glassfagkjeden har service og kvalitet som to av sine viktigste kjennetegn. Våre medlemmer er faglig dyktige glassmestere med lang erfaring fra glassbransjen. Forbrukere skal være trygg når de kjøper glasstjenester fra et av våre medlemmer.

Lurer du på noe om Glassfagkjeden? Kontakt oss gjerne med alle spørsmål du måtte ha.

 

Bli medlem

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []