Glassbloggen

Glassfagkjeden har levert glasset til verdens vakreste toalett

I løpet av april, har Ureddplassen i Gildeskål på Helgelandskysten blitt omtalt i medier over hele verden . En av Glassfagkjedens medlemmer fikk i oppdrag av Nasjonale turistveger å bygge et nytt toalett på en rasteplass i Gildeskål kommune. 

Vi inviterte Team Otto til å bli med på prosjektet, og det ble mildt sagt vellykket.

Verden elsker dette toalettet

VG, The Telegraph, Aftonbladet, The Daily Mail, Metro – listen over aviser som har omtalt det nye toalettet på Ureddplassen, er lang. Her er hva noen aviser skriver:

"Norge har åpnet det som kanskje er det mest idylliske offentlige toalettet i verden" - The Telegraph, England

"Om du noen gang befinner deg på Norges vestkyst og må på do, vil dette trolig bli ditt beste toalettbesøk noen gang" - Metro, England

"Nödiga besökare har [...] en underbar utsikt över havet" - Aftonbladet, Sverige

 

Team Otto ble med på prosjektet

Otto Robsahm, som er kjent fra TV-serien Sinnasnekker'n på TVNorge, dro med seg teamet sitt og foreviget monteringen av glasset i toalettbygget. Du kan følge med på deres opplevelse i denne videoen:

 

 

 

Hva er Ureddplassen?

Ureddplassen er en rasteplass ved Kystriksveien i Gildeskål kommune. Rasteplassen blir offisielt åpnet i mai, men allerede nå er toalettet åpent for offentligheten. Toalettet består av betong, stål, marmor og frostede glassflater og skinner flott opp på mørke netter. Bak konseptet står arkitektkontoret Haugen/Zohar Arkitekter, som godt illustrerer hvilke fantastiske muligheter som finnes med glass. På Ureddplassen finner man også minnesmerket til minne om ubåten Uredd og dens besetning, som ble senket her under andre verdenskrig. Du kan lese mer om Ureddplassen her.

 

Mulighetene med glass er uendelige

Når du skal i gang med neste byggeprosjekt, tenk på alle mulighetene som finnes med glass. Ved hjelp av Glassfagkjeden og Pilkington kan du oppnå bygg i verdensklasse som vil imponere og skape oppmerksomhet. Ureddplassen er et fantastisk eksempel på dette. Se gjerne på vår nettside om samarbeidsavtaler, hvor du kan lese mer om fordelene du får med Glassfagkjeden, eller last ned våre gratis e-bøker. Et godt eksempel på en e-bok som kan gi deg inspirasjon til ditt neste prosjekt er "Speilguiden".

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil, glass på bad]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.