Glassbloggen

Glassfagkjeden har levert glasset til verdens vakreste toalett

I løpet av april, har Ureddplassen i Gildeskål på Helgelandskysten blitt omtalt i medier over hele verden . En av Glassfagkjedens medlemmer fikk i oppdrag av Nasjonale turistveger å bygge et nytt toalett på en rasteplass i Gildeskål kommune. 

Vi inviterte Team Otto til å bli med på prosjektet, og det ble mildt sagt vellykket.

Verden elsker dette toalettet

VG, The Telegraph, Aftonbladet, The Daily Mail, Metro – listen over aviser som har omtalt det nye toalettet på Ureddplassen, er lang. Her er hva noen aviser skriver:

"Norge har åpnet det som kanskje er det mest idylliske offentlige toalettet i verden" - The Telegraph, England

"Om du noen gang befinner deg på Norges vestkyst og må på do, vil dette trolig bli ditt beste toalettbesøk noen gang" - Metro, England

"Nödiga besökare har [...] en underbar utsikt över havet" - Aftonbladet, Sverige

 

Team Otto ble med på prosjektet

Otto Robsahm, som er kjent fra TV-serien Sinnasnekker'n på TVNorge, dro med seg teamet sitt og foreviget monteringen av glasset i toalettbygget. Du kan følge med på deres opplevelse i denne videoen:

 

 

 

Hva er Ureddplassen?

Ureddplassen er en rasteplass ved Kystriksveien i Gildeskål kommune. Rasteplassen blir offisielt åpnet i mai, men allerede nå er toalettet åpent for offentligheten. Toalettet består av betong, stål, marmor og frostede glassflater og skinner flott opp på mørke netter. Bak konseptet står arkitektkontoret Haugen/Zohar Arkitekter, som godt illustrerer hvilke fantastiske muligheter som finnes med glass. På Ureddplassen finner man også minnesmerket til minne om ubåten Uredd og dens besetning, som ble senket her under andre verdenskrig. Du kan lese mer om Ureddplassen her.

 

Mulighetene med glass er uendelige

Når du skal i gang med neste byggeprosjekt, tenk på alle mulighetene som finnes med glass. Ved hjelp av Glassfagkjeden og Pilkington kan du oppnå bygg i verdensklasse som vil imponere og skape oppmerksomhet. Ureddplassen er et fantastisk eksempel på dette. Se gjerne på vår nettside om samarbeidsavtaler, hvor du kan lese mer om fordelene du får med Glassfagkjeden, eller last ned våre gratis e-bøker. Et godt eksempel på en e-bok som kan gi deg inspirasjon til ditt neste prosjekt er "Speilguiden".

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil, glass på bad]
La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 


5 tips til interiørdesign med glass

5 tips til interiørdesign med glass

Det finnes endeløse muligheter til å bruke glass i interiøret. Glass brukes både til nytte og for å skape et stilig, moderne og spennende uttrykk i hjemmet.


6 fordeler med energispareglass i hjemmet

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Med energispareglass levert av Glassfagkjeden reduserer du effektivt varmetap, sparer energi og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.