Glassbloggen

Glassfagkjeden har levert glasset til verdens vakreste toalett

Skrevet i interiørglass, speil, glass på bad

I løpet av april, har Ureddplassen i Gildeskål på Helgelandskysten blitt omtalt i medier over hele verden . En av Glassfagkjedens medlemmer fikk i oppdrag av Nasjonale turistveger å bygge et nytt toalett på en rasteplass i Gildeskål kommune. 

Vi inviterte Team Otto til å bli med på prosjektet, og det ble mildt sagt vellykket.

Verden elsker dette toalettet

VG, The Telegraph, Aftonbladet, The Daily Mail, Metro – listen over aviser som har omtalt det nye toalettet på Ureddplassen, er lang. Her er hva noen aviser skriver:

"Norge har åpnet det som kanskje er det mest idylliske offentlige toalettet i verden" - The Telegraph, England

"Om du noen gang befinner deg på Norges vestkyst og må på do, vil dette trolig bli ditt beste toalettbesøk noen gang" - Metro, England

"Nödiga besökare har [...] en underbar utsikt över havet" - Aftonbladet, Sverige

 

Team Otto ble med på prosjektet

Otto Robsahm, som er kjent fra TV-serien Sinnasnekker'n på TVNorge, dro med seg teamet sitt og foreviget monteringen av glasset i toalettbygget. Du kan følge med på deres opplevelse i denne videoen:

 

 

 

Hva er Ureddplassen?

Ureddplassen er en rasteplass ved Kystriksveien i Gildeskål kommune. Rasteplassen blir offisielt åpnet i mai, men allerede nå er toalettet åpent for offentligheten. Toalettet består av betong, stål, marmor og frostede glassflater og skinner flott opp på mørke netter. Bak konseptet står arkitektkontoret Haugen/Zohar Arkitekter, som godt illustrerer hvilke fantastiske muligheter som finnes med glass. På Ureddplassen finner man også minnesmerket til minne om ubåten Uredd og dens besetning, som ble senket her under andre verdenskrig. Du kan lese mer om Ureddplassen her.

 

Mulighetene med glass er uendelige

Når du skal i gang med neste byggeprosjekt, tenk på alle mulighetene som finnes med glass. Ved hjelp av Glassfagkjeden og Pilkington kan du oppnå bygg i verdensklasse som vil imponere og skape oppmerksomhet. Ureddplassen er et fantastisk eksempel på dette. Se gjerne på vår nettside om samarbeidsavtaler, hvor du kan lese mer om fordelene du får med Glassfagkjeden, eller last ned våre gratis e-bøker. Et godt eksempel på en e-bok som kan gi deg inspirasjon til ditt neste prosjekt er "Speilguiden".

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.


Skap din personlige stil med glassvegg

Skap din personlige stil med glassvegg

Fordelen med glass er at du kan få det akkurat slik du vil, i alle former og varianter, og i alle farger. Skap din stil der du kombinerer glass med andre materialer.