Glassbloggen

Glassfagkjeden har levert glasset til verdens vakreste toalett

I løpet av april, har Ureddplassen i Gildeskål på Helgelandskysten blitt omtalt i medier over hele verden . En av Glassfagkjedens medlemmer fikk i oppdrag av Nasjonale turistveger å bygge et nytt toalett på en rasteplass i Gildeskål kommune. 

Vi inviterte Team Otto til å bli med på prosjektet, og det ble mildt sagt vellykket.

Verden elsker dette toalettet

VG, The Telegraph, Aftonbladet, The Daily Mail, Metro – listen over aviser som har omtalt det nye toalettet på Ureddplassen, er lang. Her er hva noen aviser skriver:

"Norge har åpnet det som kanskje er det mest idylliske offentlige toalettet i verden" - The Telegraph, England

"Om du noen gang befinner deg på Norges vestkyst og må på do, vil dette trolig bli ditt beste toalettbesøk noen gang" - Metro, England

"Nödiga besökare har [...] en underbar utsikt över havet" - Aftonbladet, Sverige

 

Team Otto ble med på prosjektet

Otto Robsahm, som er kjent fra TV-serien Sinnasnekker'n på TVNorge, dro med seg teamet sitt og foreviget monteringen av glasset i toalettbygget. Du kan følge med på deres opplevelse i denne videoen:

 

 

 

Hva er Ureddplassen?

Ureddplassen er en rasteplass ved Kystriksveien i Gildeskål kommune. Rasteplassen blir offisielt åpnet i mai, men allerede nå er toalettet åpent for offentligheten. Toalettet består av betong, stål, marmor og frostede glassflater og skinner flott opp på mørke netter. Bak konseptet står arkitektkontoret Haugen/Zohar Arkitekter, som godt illustrerer hvilke fantastiske muligheter som finnes med glass. På Ureddplassen finner man også minnesmerket til minne om ubåten Uredd og dens besetning, som ble senket her under andre verdenskrig. Du kan lese mer om Ureddplassen her.

 

Mulighetene med glass er uendelige

Når du skal i gang med neste byggeprosjekt, tenk på alle mulighetene som finnes med glass. Ved hjelp av Glassfagkjeden og Pilkington kan du oppnå bygg i verdensklasse som vil imponere og skape oppmerksomhet. Ureddplassen er et fantastisk eksempel på dette. Se gjerne på vår nettside om samarbeidsavtaler, hvor du kan lese mer om fordelene du får med Glassfagkjeden, eller last ned våre gratis e-bøker. Et godt eksempel på en e-bok som kan gi deg inspirasjon til ditt neste prosjekt er "Speilguiden".

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil, glass på bad]
Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.


5 fordeler med skillevegger i glass i åpent kontorlandskap

5 fordeler med skillevegger i glass i åpent kontorlandskap

Trenden med åpent kontorlandskap ser ut til å ha kommet for å bli. Mange ansatte synes dette fungerer godt, og elsker følelsen av å være tilbake i et klasserom hvor man enkelt kan se og kommunisere med kolleger. Samtidig som det er flere fordeler med åpent kontorlandskap, opplever mange at denne måten å organisere arbeidsdagen på også byr på en del utfordringer. 


Glassløsninger ivaretar smittevern på kontoret

Glassløsninger ivaretar smittevern på kontoret

Nå som mange virksomheter returnerer til en mer kjent hverdag, innebærer det et krav om smittevern på kontoret. Har man et kontorlokale med separate kontorer trengs det antagelig færre tiltak enn i et åpent kontorlandskap.