Glassbloggen

Solskjerming trenger ikke å gå på bekostning av utsikten

Når vi snakker om solskjerming, bruker vi det som et samlebegrep på alt som stopper eller regulerer lys, varme og innsyn. Det er ikke dermed sagt at alle former for solskjerming må stoppe både lys, varme og innsyn. Kanskje ønsker du å holde varmen og lyset ute, men samtidig kunne se den vakre utsikten fra stua? Vi har kanskje løsningen, uansett hvilke av de tre faktorene du ønsker å beholde eller velge bort. 

 

Nye tider for solskjerming

De fleste vil kanskje tenke på solskjerming som noe som mørklegger rommet helt. Tradisjonelt har det å stenge uønsket sollys ute vært en “alt eller ingenting”-affære. Rullegardiner, persienner, lameller og plissé dekker faktisk vinduet slik at du ikke kan se ut når solskjermingen er trukket ned eller for. Av og til er jo det nettopp det man ønsker, for eksempel på et soverom. 

 

Heldigvis finnes det flere nye, moderne løsninger for når du ønsker å beholde muligheten til å se ut og samtidig opprettholde en god innetemperatur samtidig som sola ikke får forandre huset til en badstue. Mange har oppdaget de nyttige egenskapene moderne glassløsninger har, dersom man ikke ønsker en fysisk solskjerming som monteres enten innenfor eller utenfor vinduet.

Her kan du lese om ulike typer solskjerming

 

Solskjerming som lar deg beholde utsikten

Screen er en type solskjerming som gjør at du kan se ut, selv om solvarmen ikke slipper inn i huset. En screen er en utvendig rullegardin, som i tillegg til å slippe inn en behagelig lysmengde også gjør at du fortsatt kan se ut. Selve screenen kommer i ulike tykkelser og farger, slik at du kan velge hvor mye lys den skal slippe inn. Med screen på vinduer og balkongdør holder du varmen ute og skjermer for innsyn, samtidig som du kan holde et øye med epletreet i hagen eller nyte den flotte solnedgangen. Solbeskyttende glass - ja takk til lys, nei takk til varmen! 

Hvis du ønsker den minst sjenerende formen for solskjerming, er solbeskyttende glass et godt valg. Med moderne solbeskyttelsesglass, reduseres varmen som slippes inn, mens mesteparten av det naturlige lyset opprettholdes. . Det betyr at du kan sitte komfortabelt innendørs og nyte utsikten, uten at det blir kokende varmt innomhus. 

Les mer: Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Er du nysgjerrig på solbeskyttelsesglass? I denne artikkelen forklarer vi hvordan solbeskyttelsesglass fungerer.

 

Snakk med en glassmester

Du finner Glassfagkjedens erfarne og dyktige glassmestere over hele landet. Er du ikke helt sikker på hvilken solskjerming som passer i huset ditt? Eller har du et helt konkret ønske for hvordan solskjermingen skal fungere? Ta kontakt med en av våre glassmestere, og du vil få råd og veiledning, slik at du ender opp med en solskjermingsløsning som passer behovene, lommeboka og huset ditt. 

 

Interiørglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []