Glassbloggen

Dugg på vinduene? Vi har løsningen for deg!

Ser stuevinduet ditt slik ut? Ikke særlig morsomt, men fortvil ikke, det lar seg løse ved å sette inn et Anti-condensation glass fra Pilkington Norge AS.

Huset som skal få duggfrie glass
Huset ligger flott plassert, men vinduene har ikke naturlig beskyttelse iform av trær eller annen bebyggelse

 

Bedre isolasjon øker sjansen for dugg

Det er ingen nyhet at dagens glass isolerer betydelig bedre enn tidligere, men med god isolering øker også risikoen for dugg, kondens og frost på glasset. Kondens er et naturlig fenomen som inntreffer mest om våren og høsten med vindstille, klart og kaldt vær. Med høy luftfuktighet i tillegg kan glassets temperatur bli lavere enn duggpunktet og det dannes kondens. Pilkington Anti-condensation glass er utviklet for å redusere og forsinke forekomsten av utvendig kondens på isolér ruter.

 

Dugg på vinduet
Vinduet i midten er Anti-condensation glass. Du ser godt forskjellen her!

Bildet over viser et vindu en tidlig høstmorgen i år og er et godt eksempel på hva som skjer når man har godt isolerte vinduer. Familien som bor her satt inn energibesparende glass for å redusere strømutgiftene, men opplevde dermed problem med utvendig kondens. På kalde vinterdager var det ytterste glasset frosset igjen og det var dager hvor frosten ikke smeltet i det hele tatt.

Tekniske rådgivere hos Pilkington AS foreslo å bytte ut det midterste glasset med et vindu med et Anti-condensbelegg. Dette for å illustrere forskjellen på glass med og uten dette belegget. dvs. at glasset er belagt med et gjennomsiktig tynt pyrolytisk belegg på den ytre glassoverflaten som gir glasset en høyere temperatur og dermed reduserer sannsynligheten for utvendig kondens. Anti-condensation glasset har et nøytralt utseende, slipper inn like mye lys som vanlig glass og overflaten er enklere å vedlikeholde og rengjøre enn tradisjonelt belagt glass.

Andre måter å hindre kondens på glass

Har du ikke mulighet til å sette inn et Anti - condensation vindu finnes det faktisk andre løsninger:  Beskytt vinduet f. eks. ved å rulle ned markisen. Trær og busker kan også ha en beskyttende effekt!

Har du spørsmål om glass eller ønsker å vite mer om Anti condensation glass fra Pilkington Norge kontakter du din lokale glassmester.  Gjennom 42 lokale glassmesterbedrifter har Glassfagkjeden et bredt spekter av kunder og oppdrag og hjelper deg med skreddersydde  glassløsninger til dine store og små prosjekter. Rett glass til rett tid!
Lykke til!

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer