Glassbloggen

Dusjvegger eller dusjkabinett – hva er rett for deg?

Skrevet i glassvegg, glass på bad

Dusjkabinetter og dusjvegger i glass blir stadig vanligere. Begge løsningene slipper inn lys og åpner opp badet ditt, men det er noen ulemper og fordeler med de to løsningene. Så hva er rett for deg?

 

Fordeler med dusjkabinett

Dusjkabinetter finnes i mange ulike prisklasser, så de aller fleste har råd til et nytt dusjkabinett. De er dessuten ofte enkle å montere selv, noe som er gjort på kun en time eller to. Videre kan du bytte det ut dersom du blir lei av designet. Som en midlertidig løsning er dusjkabinetter derfor et smart og billig valg, hvis du ikke er helt klar til å pusse opp badet. Det er ikke mye planlegging som skal til, du kan ta en tur til butikken i morgen dersom du ønsker å kjøpe et dusjkabinett. Man kan si at det er en snarvei til et litt penere bad.

 

Ulemper med dusjkabinett

Man får hva man betaler for, sies det. Det gjelder også for dusjkabinetter. Det finnes mange lavkvalitative dusjkabinetter til en billig penge. En lav pris betyr gjerne også at sikkerheten ikke er ivaretatt skikkelig, og at glasset kanskje ikke er tiltenkt for formålet.

Dusjkabinetter kan også sees på som en forbruksvare, siden de ofte er vanskelige å vedlikeholde. Gulvet i kabinettet har en tendens til å samle opp fett og bli misfarget. Å rengjøre under dusjkabinettet er heller ikke det letteste, og fuktighet, mugg og smuss har en tendens til å samle seg på undersiden. Dersom kabinettet ikke er koblet rett til avløpet, men fører til en sil i gulvet, kan smuss og hår fort samle seg og føre til at vannet ikke kommer seg ned i avløpet og isteden renner utover hele gulvet – gjerne uten forvarsel.

 

Fordeler med dusjvegger i glass

Dusjkabinetter er sjelden tilpasset til akkurat ditt bad. Du må tilpasse badet til kabinettet og ikke omvendt. Med dusjvegger i glass kan du få glasset dimensjonert slik at det passer inn på badet ditt uansett om du har skråtak eller et litt mindre bad hvor det ikke er plass til et dusjkabinett. Dusjvegger i glass gir deg også et mye mer luksuriøst inntrykk og er lett å vedlikeholde. De er derfor mer hygieniske enn et dusjkabinett. Dusjvegger i glass er en langvarig løsning som du kan nyte godt av i mange år. Videre er dusjvegger i glass sikkert dersom du bruker en troverdig leverandør.

 

Ulemper med dusjvegger i glass

Prislappen for dusjvegger i glass er høyere enn for dusjkabinetter. Det er med andre ord en større beslutning, siden det ikke er noe du bytter ut like fort og lett som et dusjkabinett. Du bør heller ikke montere en dusjvegg i glass selv, men få glassmester til å hjelpe deg. Prosessen med å montere dusjvegger i glass krever derfor mer planlegging og tar lengre tid enn ved kjøp av en ferdigløsning.

 

Det er ikke noe å legge skjul på. Fra et estetisk ståsted vinner dusjvegger i glass over dusjkabinetter hver dag. Men dersom du trenger en midlertidig løsning for dusj før du renoverer badet, kan et dusjkabinett kjøpe deg litt betenkningstid – slik at du kan planlegge nettopp hvordan du ønsker at ditt baderom skal se ut. Hvis du derimot skal pusse opp badet, anbefaler vi at du investerer i dusjvegger i glass, slik at du kan ha glede av dusjen i lang tid fremover.

Hvis du ønsker inspirasjon til ditt baderom, les gjerne vårt innlegg om tre lekre glassløsninger for dusj.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Når vi skal beskytte det som er av verdi for oss, er det like ofte snakk om mennesker og gjenstander med stor affeksjonsverdi som dyre, materielle ting. Ved å sette inn sikkerhetsglass i boligen din øker du sikkerheten i hjemmet.


Levegg i glass – lekkert og funksjonelt

Levegg i glass – lekkert og funksjonelt

Det er midt på sommeren, og solen varmer opp terrassen med all sin herlige varme. Men likevel er det ikke alltid det frister å sole seg på terrassen. Det skal ikke mer enn noen sure vinder til før man ligger der og hutrer til tross for at solen skinner. 


Lag en moderne badstue i glass

Lag en moderne badstue i glass

Det er få ting som er så avslappende som en badstue, særlig når man kommer inn etter en lang dag på tur eller i bakken. Tradisjonelt sett består ofte en badstue av en trevegg og en dør med en liten glassrute i. Men, tidene forandrer seg, og det gjør mulighetene også.